Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
ONdraX7
Založen: 11.8.2009 Příspěvky: 141 Bydliště - POVINNÉ *: Jihočeský kraj
|
Zaslal: 26.03.10 16:52 Předmět: |
|
|
většinou to bejvá špatně odstíněnejma kabelama, dělalo mi to taky na platu v kufru, stačilo obalit signálovy kabely alobalem a bylo po :-D
Naposledy upravil ONdraX7 dne 18.04.13 09:26, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Alios Anonymní
|
Zaslal: 30.03.10 20:44 Předmět: |
|
|
Zdravím, taky něco přidám. Zkuste připojit na obal (na plechové tělo) radia vodič (kabel) a ten vhodně ukostřit. Často se to nedělá, ale má to často blahodárný účinek. Jinak je nutno mít dobrou anténu a vedení k ní musí být odstíněno a to na začátku i na konci.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 31.03.10 07:03 Předmět: |
|
|
Alios napsal: | Zdravím, taky něco přidám. Zkuste připojit na obal (na plechové tělo) radia vodič (kabel) a ten vhodně ukostřit. | podle nějakých norem, to co má plechové tělo a je to elektrické zařízení, tak má být okostřené (vyhlášku 50 jsem dělal pře 5ti lety takže si to přesně nepamatuju).. chyba je ve špatném filtru napájení +-12V, hlavně u těch levnějších rádií .. jako vždy  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Alios Anonymní
|
Zaslal: 31.03.10 13:21 Předmět: |
|
|
Ano, na filtr jsem zapomněl. Dá se přímo koupit jako filtr na autorádio, stojí cca 120 - 150,-Kč.
Jinak na zadku rádia bývá buď šroub nebo takový plíšek(faston), který se vyhne a spojí s kostrou. Podle vyhlášky se to sice dělá, akorát u těch autorádií to bývá problém, protože se často mění.
Naposledy upravil Alios dne 31.03.10 13:40, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 31.03.10 13:27 Předmět: |
|
|
myslel jsem to tak, že přívodní (-) kabel je stejně v rádiu připájen/připojen k obalu/kostře rádia .. ale vím jak jsi to myslel ty.. dodatečně celé rádio "ukostřit" ale to je si myslím zbytečné.. pokud šumí a dělá pazvuky tak má špatnou filtraci a to pomůže asi jen ten filtr před napájením nebo kvalitnější rádio  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Alios Anonymní
|
Zaslal: 31.03.10 13:41 Předmět: |
|
|
Přidán nákres, snad se bude hodit. Jinak to dodatečné kostření není zbytečné, posvětil mi to i jeden hodně dobrej elektronik. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|