|
Renault 19 Club Fórum Renault 19 clubu ČR
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
Zaslal: 24.03.10 18:49 Předmět: |
|
|
jestli máš na mysli ten bazmek co je v plastové rouře sání,tak to je IAT-čidlo teploty nasávaného vzduchu,R19 váhu vzduchu nemá,místo ní má MAP senzor-snímač tlaku vzduchu v sání...  _________________ F7R 16 Soupapes http://goreff.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Pergl

Založen: 13.2.2008 Příspěvky: 1894 Bydliště - POVINNÉ *: Kladno
|
Zaslal: 24.03.10 19:49 Předmět: |
|
|
zkus to co radí mtv že to zahřej když už to nenastrtuješ a potom měřit....některý multimetry mají v sobě i teploměr takže by neměl být problém naměřit na motoru 80°C tedy aspoň muj multimetr to má a funguje poctivě  _________________ Renault 19 PH2 54kw
Hankook Optimo K 406 - 185/65 R14-už jsou zase koupené nové
http://martinrenda.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 24.03.10 19:55 Předmět: |
|
|
napadla me jedna vec todle me dělalo par aut ..a byly tam 3 problemy u jednoho bylo v haji teplotni čidlo podle diagnostiky bylo dobry la ejak se zahřalo na 90stupnu přestalo meřit po vychladnuti ok , u druhyho byl problem ve víčku rozdelovače dalo se novy a byl klid ..a u 3 byl problem v Řj po ohřati a vypnuti motoru sepla řj a otevřela vstřiky a auto se ulilo .. po vychladnuti vetšinou nastartovalo .. _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sankacoffie

Založen: 26.2.2009 Příspěvky: 119 Bydliště - POVINNÉ *: Kladno 25km od Prahy
|
Zaslal: 24.03.10 21:55 Předmět: |
|
|
myslím že zkusím mrknout na víko rozdělovače,,,,kdyby náhodou,,,to nepomohlo tak zajedu na diagnostiku s ohřátym autem,,oni mi jí tam i s resetujou odstaraní chyby a nakalibrujou znovu,,,jsem snimi domluvenej,ale já to auto nastartuju ikdyž je teplé,,,jen to třeba poprvé a podruhé nereaguje na plyn,,udusí se to,,,,ale dnes jsem očistil tu škrtící klapku a musim přiznat že teda startuju pod plynem mírnym,,,když to tak 2-3 sekudny nechám v otáčkách tak 2 tisíce tak pak už to drží,,,dnes už mi to neudělalo,,,no budu to sledovat,,,,tu váhu vzduchu ti vyfotim,,,no možná to nemá váhu vzduchu,,ale je to na konci sání,vlastně když už to vstupuje do motoru,je to u té škrtící klapky... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
|
Zaslal: 24.03.10 22:03 Předmět: |
|
|
no vidím,že tomu opravdu rozumíš,lepší bude zajed do servisu...
tohle je čidlo teploty nas.vzduchu
tohle je snímač tl.vzduchu v sání
tohle je snímač polohy škrtící klapky
...co tam máš dál  _________________ F7R 16 Soupapes http://goreff.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 24.03.10 22:03 Předmět: |
|
|
dokažou vymazatpaměti zavad jo ?předpokladam že diagnostikou , a kalibrovani tak to sou dobry to neumi asi nikdo na svete u 19 todle odpoj baterku přes noc amaš smazano .a kalibrace u 19 je nesmysl
goreff : to je vše ešte tam ma 2 klapku ale tu snad pozna _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sankacoffie

|
Zaslal: 24.03.10 22:10 Předmět: |
|
|
u snímače polohy klapky,byl maz a olej,,,to by nemělo ne?dobře,já to chápu,nejsem žádnej mechanik,,,ale popisuju tu závadu tak jak mi to dělá,,,říkám tu co mi řikaj lidi co se v tom hejbou,ale tady něco jiného oni něco jiného,,,,,,,,víko rozdělovače je možné že je vlhké,nebo nevim,,,dobře,řj se ti takhle posrala,to musim teda sehnat jinou když to nijak nejde odstranit ,je to tak?kdyby to ovšem bylo tou jednotkou,,,,dobře zkusim proměřit ještě jednou to čidlo,,,,ale jak řikam dávalo dobře |
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
sankacoffie

|
Zaslal: 24.03.10 22:34 Předmět: |
|
|
říkáš že když odpojím baterku přez noc,teoreticky se může můj problém vyřešit ?Každopádně co ten MAP senzor,,,ten zkontroluju nějak že připojim voltmetr na řj nebo tak něco? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 24.03.10 22:36 Předmět: |
|
|
sankacoffie napsal: | říkáš že když odpojím baterku přez noc,teoreticky se může můj problém vyřešit | stačí 30sec |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sankacoffie

|
Zaslal: 24.03.10 22:38 Předmět: |
|
|
dobře otázka přetrvává,,,je možnost že se to může vyřešit ??...
to čidlo pod volnobšžnym motorkem,je přístupově hodně na hovnajs,musel jsem vyndat sání abych se tam dostal |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sankacoffie

|
Zaslal: 26.03.10 10:06 Předmět: |
|
|
Tak vyřešeno,,,konečně pánové se mi to podařilo,,,,,tak jsem očistil veškeré kontakty na čidlech,,,na víčku rozdělovači bylo víc rzi na těch styčných plochách než škodárně:-Dale očistil jsem to odmastil všechno ok,vyndal jsem svíčky ty jsem taky očistil,u posledních 2 svíčkách jsem taky zjistil že ebyly plně dotažené,no a je to ok,,,děkuju vám všem za pomoc,bez vašich rad bych to asi nedal mimochodem čidlo dává odpory na 90stupních to co má  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|