Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Kormidelnik

Založen: 21.10.2007 Příspěvky: 333 Bydliště - POVINNÉ *: Praha
|
Zaslal: 02.02.08 01:40 Předmět: Zlikvidovat imobilizer |
|
|
Ahoj pratele.. :-) potrebuji poradit.. koupil sjem si r19 16v a nejde jiskra do motoru vse zkouknuto, pravdepodobne je to blokle imobilizerem, ktery se porouchal nevite jak ho komletne odstranit z auta? Dik za namety.. :-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kormidelnik

|
Zaslal: 02.02.08 17:04 Předmět: |
|
|
tak to ne.. :-) mam ted 2 19-ky novou 1.7 54kw a ted jsem si koupil 16-ti ventila, kde nejde jiskra do motoru.. Co bylo stejne to jsem vymenil, ale stale nejde je tam imobilizer s takovym cipem pod palubkou jmenuje se SMART CA-2001 vzpada ze funguje, ale za boha nemuzu prijit na to kde jinde by mohl byt problem proc mi muj 16v nestartuje.. :-) po mnoha ruznych pokusech se mi ted jeste pravdepodobne vybila baterka (starter cvaka, ale netoci) tak z toho zacinam byt na prasky, proto prosim o radu.. :-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
KristensenJ
Založen: 17.10.2007 Příspěvky: 327 Bydliště - POVINNÉ *: Česká Třebová
|
Zaslal: 02.02.08 18:30 Předmět: |
|
|
záleží co to je za imobil, pokud je z výroby tak to může být problem protože většinou makaj zároveň s jednotkou ale ty jedny z prvních makaly tak že se prostě vzalo v autě několik napájecích drátů na něco co autu dává život, přecvakly se a připojily se do imobilu, takže stačí najít onu krabičku a jít po drátech, pokud budou někde napojený na dráty v autě tak by to mohlo jít ale pokud zmizej ve svazku tak už to bude asi problem. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kormidelnik

|
Zaslal: 02.02.08 20:11 Předmět: |
|
|
tak ted me napadlo jak to zitra zkusim... nasel jem v Jak Na To R19 jake kabely jsou na civce tak proste + a - napojim primo na baterku a melo by se tim vse obejit ne? Jak jsem nas tim premyslel tak to neni treba nejak ridit prez RJ pak tam je jeste pry jeden kabel na otackomer a pak jeste jeden na snimac otacek.. pak bych to trba pripojil na nejake tlacitko a spinal si to sam dlepotreby bylo by to i jak tajnej alarm... :-D |
|
Návrat nahoru |
|
 |
KristensenJ
Založen: 17.10.2007 Příspěvky: 327 Bydliště - POVINNÉ *: Česká Třebová
|
Zaslal: 02.02.08 21:34 Předmět: |
|
|
Kormidelnik napsal: | tak ted me napadlo jak to zitra zkusim... nasel jem v Jak Na To R19 jake kabely jsou na civce tak proste + a - napojim primo na baterku a melo by se tim vse obejit ne? Jak jsem nas tim premyslel tak to neni treba nejak ridit prez RJ pak tam je jeste pry jeden kabel na otackomer a pak jeste jeden na snimac otacek.. pak bych to trba pripojil na nejake tlacitko a spinal si to sam dlepotreby bylo by to i jak tajnej alarm... :-D |
no co jsem já viděl tak imobil neodpojuje jen jednu věc takže nevim jestli ti to pomůže ale za vyzkoušení nic nedáš. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kormidelnik

|
Zaslal: 02.02.08 22:02 Předmět: |
|
|
kdzy ja si prave nejsem jist yda to je imobiliyerem, tavri se ye je v pohode... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kubles
Založen: 31.10.2007 Příspěvky: 1554 Bydliště - POVINNÉ *: opava
|
Zaslal: 03.02.08 12:14 Předmět: |
|
|
mu zkus přecvakat všecky kabelyy co jdou k němu a kdyz to nepomuze tak je spojis pěr čokoladkou ne?  _________________ R19 16V PH1 max power...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šulín

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 1379 Bydliště - POVINNÉ *: Plzeň - hlavní město piva
|
Zaslal: 03.02.08 12:33 Předmět: |
|
|
SMART CA-2001 (Jablotron)
Nemá imobilizér! - Je to jen autoalarm (ovládaný skrytým vypínačem)
Závadu bych asi hledal jinde... _________________ Šulín
Šáde Octavia
16V, Ph1 (od r. 1999) RIP
1,9D, Ph1 (od r. 2008) RIP |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kormidelnik

|
Zaslal: 03.02.08 13:27 Předmět: |
|
|
dekuji.. to je dobra uzitecna informace on tam je celkove v te elektrice docela bordel.. jsou tam nejaky sireny misto klaksonu uvidim jak to dopadne az to napichnu primo na tu baterku uz se an t strasne tesim, ale jsem u pritelkyne a auto tu neni se mnou..  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kormidelnik

|
Zaslal: 03.02.08 22:59 Předmět: |
|
|
PROSIM pomoc... uz jsem z toho zoufalej... :-( vymenil jsem civku vymenil jsem cidlo otacek zmeril jsem ze do civky jde + i - tak prosim prosim poradte mi kde muze byt chyba.. auto ne a ne startovat z civky nejde proud uz vazne nevim po cem sahnout a auto stoji.. :-(  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hynek

Založen: 14.10.2007 Příspěvky: 10937 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 03.02.08 23:33 Předmět: |
|
|
no možná to je blbost, ale nemůže to dělat zapalovací skřínka, jako jsou tam 4 kabely a může tam být jen blbej kontak nebo tak. čidlo na setrváku jsi zkoušel a kabely asi taky k rozdělovači co?? _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kormidelnik

|
Zaslal: 03.02.08 23:52 Předmět: |
|
|
dekuji.. cidlo na setrvaku? Copak to je? Kabely k rozdelovaci jsou urcite v poradku a s tou zapalovaci skrinkou zkusim... jeste zkusim odpojit vsechyn kabely od baterky co tam jsou zbytecne.... jako od klaksonu a od toho blbyho alarmu.. :-) kdyz tam dam zkousecku k tomu napajeni civky tak rpoud pri startovani pohasina, je to normalni? :-) fakt uz nevim.. :-( |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hynek

Založen: 14.10.2007 Příspěvky: 10937 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 04.02.08 00:04 Předmět: |
|
|
je to normál, startér má obrovskej odběr. na převodovce pod air boxem je čidlo, snímá polohu natočení kliky, ale když je špatný tak nenastartuješ, nevím či odpojí el. nebo fuel, ale změř ho mělo by mít něco cca 200 ohmů _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kormidelnik

|
Zaslal: 04.02.08 07:08 Předmět: |
|
|
když já právě nechápu, že do cívky elektřina tak jak by měla jít jde tak vážně netušim kdeby mohl být problém... tohle všechno yb se v tom pravděpodobně projevilo ne? No a podle tveho popisu si poradne nejsem jist co mas na mysli... donedavna jsem mel 1.7 54kw tam azdny takovyhle vymyslenosti nebyly... :-D |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|