|
Renault 19 Club Fórum Renault 19 clubu ČR
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
romulusx V.I.P. Nordic Division

Založen: 21.2.2008 Příspěvky: 582 Bydliště - POVINNÉ *: Teplice
|
Zaslal: 17.01.10 10:26 Předmět: 1,4 nechce chytit - Vyřešeno |
|
|
Možná to patří do motoru,ale asi to bude spíš do elektriky...
Ve středu jedu normálně z práce a z ničeho nic mi v půli cesty na hlavní chcípnul motor.Auto jsem dotáhnul domu a začal řešit.
motor točí na prázdno (řekl bych,že rychleji než normálně)
první jsem si všimnul,že netlačí čerpadlo
po shánění novýho nebo postaršího čerpadla jsem zjistil,že čerpadlo funguje (bez jakýhokoli zásahu)...
kontrola kabelů,výměna relátek,všechno bez efektu.čerpadlo někdy čerpá,nekdy ne
po přepnutí klíčku na 2.polohu čerpadlo čerpá každejch 5 vteřin a asi tak vteřinu tlačí do přepadu (někdy a někdy ne)
v nádrži mám asi 15l benzínu
benzín nikde neprosakuje,ani neutíká
do sání někdy benzín teče
vstřik funguje
motor točí,benzín teče,ale vyndal jsem suchý a čistý svíčky,proto jsem se pustil do elektriky,svíčky pálej normálně.
během dvou dnů jsem asi 10x povyměňoval relátka,2x rozebral a složil rozdělovač,2x sundal a vyčistil snímač otáček,vyzkoušel na druhym autě všechny kabely a svíčky,2x vyměnil indukční trafo...
odskoušeno i s ŘJ z 54kw - beze změny
jediný,čeho jsem dosáhl,že motor asi tři vteřiny prdnul do vejfuku...
JAKEJKOLI DALŠÍ NÁPAD VÍTÁM,UŽ JSEM Z TOHO NEŠŤASTNEJ (a zmrzlej) _________________
1,4 43kW 1,8 66kW
Naposledy upravil romulusx dne 21.01.10 17:29, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Slavo

Založen: 3.4.2008 Příspěvky: 2483 Bydliště - POVINNÉ *: Revúca SR, Karviná ČR
|
Zaslal: 17.01.10 10:36 Předmět: |
|
|
akože to nemá vôbec tendenciu chytiť, len štartér točí motom a zdá sa ti , že rýchlejšie ako predtým - tlaky? Neuteká ti to niekde? A pre istotu skontroluj čidlo otáčiek. A to, že ti to natlačí na druhej polohe kľúča je O.K. potom má tlačiť práve podľa toho čidla otáčiek cez druhé relé. _________________ R19 Chamade, phII, L53Y, F7P D704-99kW po kompletnej GO
http://maximaco.rajce.net/
1. miesto Čumjízda Hlučín 2010
2. miesto Čumjízda MORÁVIA 2011 Plumlov |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: 17.01.10 10:44 Předmět: |
|
|
to nad setrvákem jsem 2x čisti a potom preventivně vyměnil.
Jinak musim doplnit,že auto do tý doby
jezdilo normálně,
bez problémů startovalo
k vánocům dostalo novou baterii
asi tejden před vánocema dostalo nové NGK
Spotřeba kolem 7,5 - 8l _________________
1,4 43kW 1,8 66kW |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Slavo

|
Zaslal: 17.01.10 10:49 Předmět: |
|
|
len či je naozaj to čidlo v cajku... premerať. _________________ R19 Chamade, phII, L53Y, F7P D704-99kW po kompletnej GO
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: 17.01.10 10:55 Předmět: |
|
|
to co jsem tam dal mám z auta,který jsem měl na díly.přijel jsem s ním domu a potom ho rozebral.
čidlo na 99% funguje,co bych tam měl naměřit? _________________
1,4 43kW 1,8 66kW |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Slavo

|
Zaslal: 17.01.10 11:13 Předmět: |
|
|
romulusx napsal: | to co jsem tam dal mám z auta,který jsem měl na díly.přijel jsem s ním domu a potom ho rozebral.
čidlo na 99% funguje,co bych tam měl naměřit? | rozpoj ho napoj na Ohm meter, kamoš nech štartuje: odpor impulzného snímača má byť 200Ohm +-50, keď nie tak je vadné, mierka medzi snímačom a zotrvačníkom 1mm +-0,5, keď nie tak vymeniť. (Dialogys) _________________ R19 Chamade, phII, L53Y, F7P D704-99kW po kompletnej GO
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: 17.01.10 20:21 Předmět: |
|
|
Tak po dalším dopoledni beznadějnýho laborování jsem usoudil,že na to mám malýho pindíka a se sklopenejma ušima jsem auto odtáhl k elektrikářovi.
Po 4 hodinách mám auto doma a PŘIJEL JSEM PO VLASTNÍ OSE.
Prej to byl nějakej kabel k relátkum,ale pro zachování know-how mi nechtěl nic víc říct...
Vypláznul jsem šestistovku,omluvil se ze zkaženou neděli,poděkoval,nastartoval a odjel domu.
Zejtra za světla prozkoumám konkrétněji,co se tam stalo...
Slavo,díky za snahu,ty informace se určitě budou ještě hodit. _________________
1,4 43kW 1,8 66kW |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Slavo

|
Zaslal: 17.01.10 20:27 Předmět: |
|
|
s tým jeho know-how si ho mal poslať niekam, mal ti pekne krásne povedať čo a kde bolo na dve veci a čo a kde a ako opravil... no ale hlavne, že už fachá. _________________ R19 Chamade, phII, L53Y, F7P D704-99kW po kompletnej GO
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: 18.01.10 18:40 Předmět: |
|
|
Tak jsem dneska zjistil,že mi naletovali jeden kabel k levýmu pinu na konektoru u indukční cívky (IEZ+).Je naletovanej k pinu 31. Výstup otáčkoměru.Kabel se ztrácí někde pod balubkou.
Když jsem se ho dneska ptal,co že to s tím bylo,tak mi odpověděl,že v servise by mi to taky neřekli a když by mi měl všechno vysvětlovat,že bude bez práce...
Teď mi jde o to,jestli tim kabelem neobešli nějaký jiný zařízení a jestli ta oprava nebude na úkor něčeho jinýho...až budu mít čas,tak to prozkoumám podrobnějš _________________
1,4 43kW 1,8 66kW |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šulín

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 1379 Bydliště - POVINNÉ *: Plzeň - hlavní město piva
|
Zaslal: 18.01.10 19:55 Předmět: |
|
|
romulusx napsal: | Když jsem se ho dneska ptal,co že to s tím bylo,tak mi odpověděl,že v servise by mi to taky neřekli a když by mi měl všechno vysvětlovat,že bude bez práce... |
pěknej zmrd sasranej!!!! ten drátek by bylo to poslední, co by mi na autě udělal, buzerant!
sry, ale mušel jsem  _________________ Šulín
Šáde Octavia
16V, Ph1 (od r. 1999) RIP
1,9D, Ph1 (od r. 2008) RIP |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lukas
Založen: 10.5.2008 Příspěvky: 275 Bydliště - POVINNÉ *: usti nad orlici
|
Zaslal: 11.02.10 19:26 Předmět: |
|
|
hele mam ten samej problem co tu popisujes!!muzes me napsat a nejak vysvetlit co konkretne ti stim udelal..taky me z niceho nic prestalo jet a stalo se to z niceho nic pri jizde!!jiskra mi jde benal taky a snimac je v poho _________________ renault chamade rv94 F3N 54kw
http://ckohi.rajce.idnes.cz/
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|