Obsah fóra Renault 19 Club Renault 19 Club
Fórum Renault 19 clubu ČR

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Zimní starty, teplota a čidla

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
proche

Bydliště - POVINNÉ *: Hustopeče

PříspěvekZaslal: 20.10.09 16:05    Předmět: Zimní starty, teplota a čidla Citovat

Ahoj, jsem majitelem R19 1.8 66kW automat asi tak měsíc, všechno bylo v pohodě až do doby, kdy klesly teploty. Auto je zachovalé, udržované. S Renaulty nemám žádnou zkušenost. Při startu se začal kuckat, nechytne napoprvé ani na podruhe, s plynem někdy na potřetí. Pročetl jsem snad vše, co je tady psáno, ale odpověď jsem nenašel. Jakmile se zahřeje aspon trošku, vrní jako beránek, otáčky drží bez problému, jen semtam houpnou mezi 900-1000 někdy i 1300ot/min. Nejde mi do hlavy, proč se tak děje, až teploty klesly po 5 stupňů. Po otočení klíčku vrní čerpadlo, vše je bez problémů, startér točí, ale motor se dusí. Když je motor zahřátý, teplota je ve tří čtvrtinách a v koloně někdy vyletí i téměř na maximum, ale ventilátor vždy sepne. Myslím si, že problém je v čidle teploty. Jenže se nabízí 2 varianty, čidlo teploty chladící kapaliny, které jak jsem se dozvěděl je na výměnu pouze pokud neukazuje správně budík (nevím, jestli je správné mít teplotu tak vysoko) a potom čidlo teploty nasávaného vzduchu, ke kterému bych se přiklonil já. Čidlo si myslím je špatné, a potom je špatná i směs. Sytič sepne, jakmile se motor chytí, motorek volnoběhu je blbost, páč otáčky drží. Čerpadlo podává...jen to čidlo nasávaného vzduchu nemůžu nikde sehnat. Nebo poraďte prosím, čím by to ještě mohlo být, případně kde to najdu či jak to proměřím. Díky za každou radu...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
duri_svk

Bydliště - POVINNÉ *: Zlate Moravce, SVK

PříspěvekZaslal: 20.10.09 16:11    Předmět: Citovat

na tom motore su dve cidla teploty ( jedno pre RJ a jedno pre budiky ) + cidlo teploty nasavaheno vzduchu. Obe cidla su na hlave motoru pri rozdelovaci ( jedno je z predu a druhe zo zadu )
proche

Bydliště - POVINNÉ *: Hustopeče

PříspěvekZaslal: 20.10.09 16:19    Předmět: Citovat

A to čidlo teploty nasávaného vzduchu je kde? Neznáte prosím nějaké hodnoty, nebo kde ho sehnat? A je normání, že teplota běžně zahřátého motoru je ve tří čtvrtinách budíku? Nevím právě které z nich by mohlo dělat problém špatného startu...díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
duri_svk

Bydliště - POVINNÉ *: Zlate Moravce, SVK

PříspěvekZaslal: 20.10.09 16:27    Předmět: Citovat

cidlo nasavaneho vzduchu mas na tej plastovej blbosti co ti ide od filtru z predu. Ak chces, mozes spravit i foto a co sa tej teploty tyka, tak kazdemu ukazeju ten budik inak ale ja mam tiez budik cca 2/3 pri zahriatom motore.
goreff

Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova

PříspěvekZaslal: 20.10.09 16:29    Předmět: Citovat

jj ,je v plastové rouře kousek od filtru,takhle vypadá
jinak třeba v Elitu stojí 392,- Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: