Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Olda
|
Zaslal: 28.09.09 11:36 Předmět: Použitelnost "Jak na to" |
|
|
Zdravim,
vlastním již 3/4 roku renďu dovezenýho z Deutschlandu a ani jsem na něj nemákl. Jede jak hodiny. Ovšem čas her nemohu natahovat do nekonečna a tak je třeba dat věrnému oři, trochu péče. Proto se na Vás obracím s několika dotazy:
1)Jak moc mohu "věřit" knize Jak na to, když tam není moje motorizace uvedena? (příklad jsou vůle ventilů, výměna řemene, mezera na svíčce), a s tím souvisí i další dotaz
2)Jaký použít vhodný olej jak do motoru, tak do převodovky a především typ svíček (na vozidle je to nečitelné a zdroje, včetně infa z fóra, katalogů výrobců a prodejců se odlišují v teplené hodnotě, přesněji nedělají si hlavu s přesnou specifkací motoru)?
3)A kde by se dal sehnat sevisní manuál, který by zahrnoval širší informace k mé motorizaci (mám k Megané I. s 1.4, ale neuplný, chybí přávě údaje o motoru - tam byl prý stejný), neboť v "Jak na to" taky toho hodně není (např. parametry čidel a jejich připojení, chybový hlášení apod. Obávám se že výhledově motorek na vstřikovací jednotce bude zlobit, tak bych taky raději jej prvně pročistil než nechal majlant v obchodě, ale bez zapojení swe mi do toho nechce.
4) a na konec kdo má nějaký hodně kladný zkušenosti s machrem přes tento model v okolí Brna (nějak mi nevyhovuje např. měnit ŘJ pouze při zvýšeném odporu uzemnění či podobný měničový servisáky)
Vím, že toho je najednou docela hodně, ale když se nezeptám zde, kde jinde to vyzvědět. Předem díky. O.
Typ vozu: R19 Ph 2 1.4e 55 kW SPI E7J rok 1995 _________________ R19 Ph 2 1.4e 55kW
De omnibus dubitantum. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mckoci

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 6584 Bydliště - POVINNÉ *: Pardubice
|
Zaslal: 28.09.09 12:43 Předmět: |
|
|
brnaku je tady hafo vsak oni si te najdou neboj:) _________________ ´91 19 16V ph.1 [ F7R 700 & JC5 014 inside ]
´98 Laguna I ph.2 [ 2.0 16V 102kW ]
´07 Outback 3.0R H6 [ EZ30 AT 180kW, 4x4 ]
´06 W251 R Classe 320CDI [ 4Matic, AT, 165kW ] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 28.09.09 13:47 Předmět: |
|
|
Ahoj,
1) Knížka "Jak Na To" je docela srozumitelná a najdeš tam věcy které tady né a pokud něčemu v knížce nebudeš rozumět, šup sem s dotazem do daného tématu (pokud existuje) a už to nějak zkloubíme dokupy
2)
a) Oleje řešíme tady http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?t=803 takže pokud něco nevíš, čti. Je tam toho spousty na čtení
b) jaké svíčky ti poradí v kterékoliv mototechně podle katalogu
3) To asi jedině zkusit vygooglit a stáhnout z internetu nebo se optat v Renaultu nebo na fóru kde se zajímají o Megany..
4) jen kvůli tohodle dotazu ti to nezamknu a nehodím do OT ale ostatní dotazy si prosím pořeš v daných tématech ať tu je nějaký ten "pořádek"  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 28.09.09 14:57 Předmět: |
|
|
ad3 - neco se da najit v pdf z dialogisu a neco malo taky najdes v programech autodata nebo viwid workshop najdes to na torentech jinak v poslednich vydáních Jak na to uz je zahrnuty i motor 1,4e odkaz na stažení najdeš tady na foru _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Olda
|
Zaslal: 29.09.09 20:38 Předmět: |
|
|
Chlapi díky,
olej již mám nějaký český 10W40 s klasifikací myslím SL/buhví co za 80,-Kč litr, na svíčkách se maká a k podkladům - musím se holt pokouknout v síti po těch správných "výtiscích", který mají v sobě Ph 2 a 1.4.e 55 kW. Jak dialogys, tak Jak na to co mám je bez mojí verze.
Cauky, O. _________________ R19 Ph 2 1.4e 55kW
De omnibus dubitantum. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 30.09.09 14:43 Předmět: |
|
|
jak uz sem ti psal ten odkaz na Jak na to najdes i tady když pouzijes tlacítko hledat a mám pocit ze uz je to ta verze včetně 1,4e _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Olda
|
Zaslal: 03.10.09 17:43 Předmět: |
|
|
Pro Rosťa: Správný výtisk "Jak na to" mám již ve svém počitadle. Dík. _________________ R19 Ph 2 1.4e 55kW
De omnibus dubitantum. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|