Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
jarda

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2643 Bydliště - POVINNÉ *: Havířov
|
Zaslal: 21.01.08 21:23 Předmět: Denní svícení |
|
|
Dokáže mi někdo logicky vysvětlit toto: jsou auta který už mají v předu světla na denní svícení, při tom jim vzadu nic nesvítí. V pořádku.
Když jedu s R19 tak mi v předu svítí tlumená světla. Prý proto aby mě protijedoucí řidiči dobře viděli. OK.
Ale když natáhnu zvlášť dráty ke tlumeným světlům tak že nic víc svítit nebude ani v zadu, tak mě cajti sejmou.
Má to logiku ????  _________________ Rozhodl jsem se,že budu žít věčně a umřu jenom kdyby mi to nevyšlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
radecek7

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 5176 Bydliště - POVINNÉ *: Brno-Vlezprdelkov
|
Zaslal: 21.01.08 21:32 Předmět: Re: Denní svícení |
|
|
jarda napsal: | Dokáže mi někdo logicky vysvětlit toto: jsou auta který už mají v předu světla na denní svícení, při tom jim vzadu nic nesvítí. V pořádku.
Když jedu s R19 tak mi v předu svítí tlumená světla. Prý proto aby mě protijedoucí řidiči dobře viděli. OK.
Ale když natáhnu zvlášť dráty ke tlumeným světlům tak že nic víc svítit nebude ani v zadu, tak mě cajti sejmou.
Má to logiku ????  | nema uz se to tu myslim nekde resilo je to padly na hlavu....  _________________ BMW E36 CABRIO:)
Renault 19 16v PH1
Volvo V70 2.5 TDI rakev
VW Golf Cabrio III dostala moje draha:)
Felda pracant |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 21.01.08 21:57 Předmět: |
|
|
je to proste tak ze nemas svetla na denni sviceni kdybys je mel nemusel bys svitit vzadu  _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vítek
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 1483 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 21.01.08 22:02 Předmět: |
|
|
no pokud jsem ja dobre precetl nova pravidla tak pokud vlastnis osvetleni na denni sviceni musis snimy mit zaple i obrysova svetla!!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

|
Zaslal: 21.01.08 22:32 Předmět: |
|
|
Rosta napsal: | je to proste tak ze nemas svetla na denni sviceni kdybys je mel nemusel bys svitit vzadu  | Tak proč s nima svítím ve dne.  _________________ Rozhodl jsem se,že budu žít věčně a umřu jenom kdyby mi to nevyšlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šulín

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 1379 Bydliště - POVINNÉ *: Plzeň - hlavní město piva
|
Zaslal: 22.01.08 01:17 Předmět: |
|
|
Tata má třeba v ochcávce automatický svícení nastavený softwarově - ze servisu ŠKODA. Funguje toto takto:
Vypnutej vypínač - svítí vše, mimo budíků a osvětlení SPZ.
Zapnutej vypínač - svítí vše. _________________ Šulín
Šáde Octavia
16V, Ph1 (od r. 1999) RIP
1,9D, Ph1 (od r. 2008) RIP |
|
Návrat nahoru |
|
 |
BOBES Organizátor Drhlen

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 1408 Bydliště - POVINNÉ *: SEMILY
|
Zaslal: 22.01.08 07:33 Předmět: Re: Denní svícení |
|
|
jarda napsal: | Dokáže mi někdo logicky vysvětlit toto: jsou auta který už mají v předu světla na denní svícení, při tom jim vzadu nic nesvítí. V pořádku.
Má to logiku ????  |
Logiku to má. může se stát,že večer si neuvědomíš že svítíš obvodem pro denní svícení a pak ti nesvítí zadek a někdo do tebe může picnout.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Boris Organizátor Drhlen

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 10287 Bydliště - POVINNÉ *: Semily
|
Zaslal: 22.01.08 08:21 Předmět: Re: Denní svícení |
|
|
BOBES napsal: | Logiku to má. může se stát,že večer si neuvědomíš že svítíš obvodem pro denní svícení a pak ti nesvítí zadek a někdo do tebe může picnout.  |
Přesně tak  _________________ Renault 19 16V 99kWoltu
www.djmartinbores.cz I www.danceparty.unas.cz I www.indoorpaintball.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

|
Zaslal: 22.01.08 08:54 Předmět: |
|
|
Pánové neuniklo Vám že jsem řešil denní svícení ???? _________________ Rozhodl jsem se,že budu žít věčně a umřu jenom kdyby mi to nevyšlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Boris Organizátor Drhlen

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 10287 Bydliště - POVINNÉ *: Semily
|
Zaslal: 22.01.08 09:26 Předmět: |
|
|
jarda napsal: | Pánové neuniklo Vám že jsem řešil denní svícení ???? |
Neuniklo jen říkám, že je to prostě logicky špatně, že můžeš zapnou originál přední světlomety bez zadních.... to je prostě už logicky špatně, protože argument že se ti nemůže stát že pojedeš v noci na denní režim je ponekud nestačující protože si toho prostě nemusíš všimnout  _________________ Renault 19 16V 99kWoltu
www.djmartinbores.cz I www.danceparty.unas.cz I www.indoorpaintball.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kidli

Založen: 10.10.2007 Příspěvky: 51 Bydliště - POVINNÉ *: Praha
|
Zaslal: 22.01.08 09:31 Předmět: |
|
|
Vítek napsal: | no pokud jsem ja dobre precetl nova pravidla tak pokud vlastnis osvetleni na denni sviceni musis snimy mit zaple i obrysova svetla!!! |
Pokud máš denní svícení z výroby - svítíš pouze světly pro denní svícení, pokud máš světla pro denní svícení dodělávaná, svítíš potkávačkama+světlama pro denní svícení  _________________ Na komunisty si zvykat nechceme
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vítek
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 1483 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 22.01.08 12:52 Předmět: |
|
|
zadni svetla by meli take svitit jelikoz je to z ohledu na bezpecnost aby jsi lepe rozeznal zaparkovane a jedouci vozidlo aspon to pisou na nova pravidla.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Václav Sedlář

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2689 Bydliště - POVINNÉ *: Liberec
|
Zaslal: 22.01.08 14:00 Předmět: |
|
|
Já osobně jsem pro to, aby svítil zadek i předek. _________________ Renault R19 Chamade,r.v.1994,1794ccm/65kw.
Renault Laguna Grandtour, r.v. 1998,1598ccm/79kw.
Renault Laguna 3 Grandtour, 2.0 dci 110kw, r.v. 2010 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 22.01.08 15:39 Předmět: |
|
|
to co pise Boris s Bobesem dava smysl  _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
KristensenJ
Založen: 17.10.2007 Příspěvky: 327 Bydliště - POVINNÉ *: Česká Třebová
|
Zaslal: 22.01.08 21:13 Předmět: |
|
|
kidli napsal: | Vítek napsal: | no pokud jsem ja dobre precetl nova pravidla tak pokud vlastnis osvetleni na denni sviceni musis snimy mit zaple i obrysova svetla!!! |
Pokud máš denní svícení z výroby - svítíš pouze světly pro denní svícení, pokud máš světla pro denní svícení dodělávaná, svítíš potkávačkama+světlama pro denní svícení  |
Kua a jsme zase u toho, tohle je taky špatně co píšeš. Ať jsou SPDS (Světla Pro Denní Svícení) namontována z výroby nebo dodatečně přidaná tak musí svítit vždy samostatně, to znamená jen a pouze vpředu. Pokud svítíš s SPDS a k tomu třeba s parkovačkama nebo ještě do toho s tlumenejma tak je to špatně (proti vyhlášce) Jinak ta zní že musíš mít za jízdy rozsvícena obrysová světla a potkávací světla, nebo SPDS. Což dle vyjádření ministerstva dopravy znamená že si musíš vybrat jednu ze dvou možností takže buď parkovačky s tlumenejma (což je klasika) nebo samotná SPDS která se montují a zapojují dle zvláštního právního předpisu a svítí absolutně samostatně a jen vpředu a jdou samostatně vypnout a zapnout. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|