Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
django
Založen: 29.2.2008 Příspěvky: 66 Bydliště - POVINNÉ *: Nový Bor
|
Zaslal: 24.06.08 17:20 Předmět: ukazatel paliva |
|
|
zdravim mam r19, 1,8 8V rv 90 nefungoval mi otackomer tak sem rozebral palubku a zjistil jsem ze je tam blbej kontakt tak sem ty svorkovnice nastrikal kontakt sprejem a ted kdyz uz konecne maka otackomer nemaka pitomej ukazatel paliva - a bez nej se jezdi dost blbe. zjistil jsem ze ukazuje dokud nepripojim tu prvni svorkovnici ktera je na kontrolky na leve strane + na podsviceni budikuk, jakmile ji pripojim tak je to v hajzlu. muze mi nekdo poradit? nestalo se vam tohle uz nekdy? vubec si s tim nevim rady. zkusil jsem tam dat druhou palubku co mam upne stejnou a ta taky dela uplne to same. ja sem uz z toho auta na prasky, furt se mi na nem neco sere :'( |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Menfis

Založen: 10.10.2007 Příspěvky: 875 Bydliště - POVINNÉ *: Kladno
|
Zaslal: 24.06.08 20:45 Předmět: Re: ukazatel paliva |
|
|
django napsal: | ja sem uz z toho auta na prasky, furt se mi na nem neco sere :'( |
Slyšíš Mirku, a to má 8V..........  _________________ Tak už jsem zase plně pojízdný, hovno auto, ale autobus... VW Passat Variant...peciškááá
Bylo: PH2 16V 135 koníků (červeňák), Ph1 16V,Ph1 8V
Umění žít spočívá v tom, umět se včas rozhodnout, na co se vys...t !!!
http://menfis.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dunga

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 4073 Bydliště - POVINNÉ *: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: 24.06.08 22:08 Předmět: |
|
|
zas offtopicuje....
hele django, jen jsi to prostrikl, nebo jsi i neco nekde prepojoval??? pripadne kdyz jsi to koupil, jelo oboje jak melo? jestli se nekdo nerypal v elektrice... ja ted na aute taky trosku bojuju s elektrikou (snad i uspesne...)... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
django
|
Zaslal: 25.06.08 14:46 Předmět: |
|
|
mirek napsal: | jak si tam dal tu druhou palubovku tak ta byla stejná, nebo z 16v?? |
je z 8v akorat je to ten starsi typ jak sou na ni vzadu vydet dratky. jinak predtim mi nemakal otackomer a palivomer jo. a ted presne naopak. jenze nevim proc. skousel sem to prostrikat kontakt sprejem, ale nic proste furt to delat tohleto. ja to auto uz asi brzi rozdupu. vubec netusim co s tim mam jako ted delat... bez ukazatele benzinu fakt jezdit nehodlam... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Petak
Založen: 12.1.2008 Příspěvky: 145 Bydliště - POVINNÉ *: Třešť
|
Zaslal: 25.06.08 20:22 Předmět: Re: ukazatel paliva |
|
|
django napsal: | zdravim mam r19, 1,8 8V rv 90 nefungoval mi otackomer tak sem rozebral palubku a zjistil jsem ze je tam blbej kontakt tak sem ty svorkovnice nastrikal kontakt sprejem a ted kdyz uz konecne maka otackomer nemaka pitomej ukazatel paliva - a bez nej se jezdi dost blbe. zjistil jsem ze ukazuje dokud nepripojim tu prvni svorkovnici ktera je na kontrolky na leve strane + na podsviceni budikuk, jakmile ji pripojim tak je to v hajzlu. muze mi nekdo poradit? nestalo se vam tohle uz nekdy? vubec si s tim nevim rady. zkusil jsem tam dat druhou palubku co mam upne stejnou a ta taky dela uplne to same. ja sem uz z toho auta na prasky, furt se mi na nem neco sere :'( |
proto jsem jse na rencky vysral a a už ho nekupoval když ho matka nabořila taky jse tam pořad neco sralo a mne to taky sralo ale cordoba je uplne neco jinýho parada nic jse na tim nesere!!!proste suprrr  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Petak
Založen: 12.1.2008 Příspěvky: 145 Bydliště - POVINNÉ *: Třešť
|
Zaslal: 25.06.08 20:24 Předmět: |
|
|
django napsal: | mirek napsal: | jak si tam dal tu druhou palubovku tak ta byla stejná, nebo z 16v?? |
je z 8v akorat je to ten starsi typ jak sou na ni vzadu vydet dratky. jinak predtim mi nemakal otackomer a palivomer jo. a ted presne naopak. jenze nevim proc. skousel sem to prostrikat kontakt sprejem, ale nic proste furt to delat tohleto. ja to auto uz asi brzi rozdupu. vubec netusim co s tim mam jako ted delat... bez ukazatele benzinu fakt jezdit nehodlam... |
tak asi nebudeš jezdit vubec no!! nesmíš jezdit na vypary radši tankuj klaždou chvili a budeš mít jistotu ze dycky dojedeš!!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2643 Bydliště - POVINNÉ *: Havířov
|
Zaslal: 26.06.08 15:01 Předmět: |
|
|
Jak jednoduché: palivoměr-3dráty.....+, -, plovák. Digiměřák za 199kč za 10 minut není co dělat. _________________ Rozhodl jsem se,že budu žít věčně a umřu jenom kdyby mi to nevyšlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
django
|
Zaslal: 26.06.08 22:46 Předmět: |
|
|
jarda napsal: | Jak jednoduché: palivoměr-3dráty.....+, -, plovák. Digiměřák za 199kč za 10 minut není co dělat. |
no tak digiták mam, ale nechapu to proc to dela jen to proc to takle picuje kdyz tam pripojim tu svorkovnicic co je na osvetleni palubky... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kosti
Založen: 23.3.2009 Příspěvky: 373 Bydliště - POVINNÉ *: Prešov - Slovensko
|
Zaslal: 07.08.09 10:11 Předmět: |
|
|
Mam taky problem a pred odchodom do Chorvatska by som ho rad vyriesil. Ked som kupil auto, palivomer ukazoval spolahlivo, ale len ak nebolo v nadrzi viac ako desat litrov. Ak bolo viac, rucicka si robila co chcela, ked to kleslo pod desat, ustalila sa a uz odpocitavala normalne. Mudre hlavy mi povedali, ze je to preto, lebo pravdepodobne byvaly majitel netankoval plnu nadrz ale stale len tych 10 litrov a plavak je preto zaneseny alebo co a viac nevie ukazat. Ze ak budem tankovat plnu, pomaly sa to opravi. Lenze, ked som to zacal praktizovat, ukazuje mi teraz uplne hluposti a ja teda vobec netusim, kolko v nadrzi realne mam.
Otazka teda je, je nejaka moznost plavak opravit (ocistit) alebo ho musim vymenit? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 07.08.09 10:30 Předmět: |
|
|
vyměnit _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
X_Files

Založen: 4.5.2009 Příspěvky: 192 Bydliště - POVINNÉ *: Těrlicko
|
Zaslal: 08.08.09 11:57 Předmět: |
|
|
Ach jo lidi. To je takový problém, když natankuju, vynuluju počítadlo a přibližně vím, kolik mám najet. (natankuju 15L tak vím že ujedu cca 200km) a jak se blížím k této hodnotě, jen čekám kdy se rozsvítí "hladové oko" a hurá na benzinku. Rencek má rezervu 5 litrů, takže těch 50km najedete ještě určitě. Takhle jezdím už 3 měsíce a vždy jsem dojel, a pokud vám to nestačí, tak si kupte 5L kanistr a vozte ho v kufru
btw. mě plovák funguje, jen nemá takovou odporovou dráhu, kterou bych si zrovna představoval. _________________ R19 PhII, 1.8 65kW, 1992
Laguna 1 1.6i 16V 79kW, 1999 LPG
Laguna 2 1.8i 16V 88kW, 2001 LPG
Laguna 3 Coupe 2.0 dCi 131kW, 2011
http://x-files.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kosti
Založen: 23.3.2009 Příspěvky: 373 Bydliště - POVINNÉ *: Prešov - Slovensko
|
Zaslal: 08.08.09 15:20 Předmět: |
|
|
problem je ze ked ukazovatel este ukazoval dobre aspon tych 10 litrov, hladove oko sa nikdy nerozsvietilo a nemal som nervy skusat ci sa rozsvieti. S tou priemernou spotrebou je to dost nudzove riesenie a radsej by som bol, keby to slo ako ma. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
X_Files

Založen: 4.5.2009 Příspěvky: 192 Bydliště - POVINNÉ *: Těrlicko
|
Zaslal: 09.08.09 22:58 Předmět: |
|
|
kosti: Nevim jak tobě, ale mě při cca 8 litrech ručička leží jako přibitá A když se ti rozsvítí hladové oko, tak uledeš minimálně 40km (spotřeba 12 litrů), snad mi nechceš namluvit, že v okruhu 40km nemáš benzinku
Jinak k té opravě, pokud nemáš čerpadlo mimo nádrž, tak sundat nádrž (spíše odřezat ) vymontovat plovák a prověřit jak je na tom. Jednodužší varianta je sundat budíky, najít drát od plováku (pravý konektor, první drát z levé strany, bráno po odklopení budíků) a ohm metrem změřit odpor (nejlépe před a po tankování) a uvidíš jestli funguje. Čím více máš paliva, tím je odpor menší. _________________ R19 PhII, 1.8 65kW, 1992
Laguna 1 1.6i 16V 79kW, 1999 LPG
Laguna 2 1.8i 16V 88kW, 2001 LPG
Laguna 3 Coupe 2.0 dCi 131kW, 2011
http://x-files.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 10.08.09 05:40 Předmět: |
|
|
přístup k plováku je přez víčko v kufru nadrž sundávat nemusí ta se musí sundávat kvuli čerpadlu _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|