Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
razor893
Založen: 2.10.2008 Příspěvky: 50 Bydliště - POVINNÉ *: Slovensko-Nitra
|
Zaslal: 26.05.09 12:41 Předmět: dusenie |
|
|
zdraviim, tak mam nasledovny problem. V poslednej dobe mi velmi zle startuje a to takym stylom ze tociii asi 3 sekundy, potom chyti ale nejake blbe otacky motor len tak skacka cca 400ot/min a po 2 sekundach normalne vyleze na ot kolko maju byt-nerobi to vzdy. potom neviem ci to stym suvisi, ale ked mu na volnobehu pridam plyn v momente na plne tak ho prve pridusi a az potom sa zobere do otacok.inak volnobeh drzi ok, len sa mi zda ze je to malinko nepravidelne, trocha kolisu otacky. co mam zle: hadica od vzduchoveho filtru je taka pochybna uz a netesni dobre, tesnenie pod hlavou neviem v akom je stave pretoze je to take utecene od oleja trocha, len neviem ci to nieje od viecka. inak je tam novy olejovy filter, vzduchovy filter, nove sviecky, hadica od podtlakoveho cidla je skontrolovana. dufam ze ste to vydrzali citat az do konca a ze mi pomozete  _________________ Renault 19. PH2, 1.8i 81Kw Baccara
http://razor893.rajce.idnes.cz/r19/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ivan1
Založen: 21.3.2009 Příspěvky: 16777215 Bydliště - POVINNÉ *: Slovensko
|
Zaslal: 02.06.09 16:49 Předmět: |
|
|
Tak pravdepodobne tento istý problém mám aj ja na R19... Po dlhšom státi alebo cez noc , sa ráno motoru moc nechce, síce chytí ale na brnknutie na plyn sa pridúša , keby som to skúsil viac krát tak začne ísť nepravidelne, ked sa nechá zohraiť cca 3 min ide bezproblémov, svičky sú nové, vymenili sme tú srandu pri indučke. Očistili sme snímač otáčok a je to to isté... Napadlo ma či by to nemohla robiť lambda, ale spotreba podla palubáku je normálna. Nemal niekto podobnýproblém ? _________________ Renault 19 1.8i 65kW, ABS, palubný pc, 4x kotúče, el okná... Na aute sa stále pracuje... http://img528.imageshack.us/img528/1994/renaultr19.jpg
Renault Scénic 1.9DTi 72kW, phase II ... http://img59.imageshack.us/img59/7703/picssceniclo7.jpg |
|
Návrat nahoru |
|
 |
megaliner
Založen: 10.4.2009 Příspěvky: 151 Bydliště - POVINNÉ *: Bechyně
|
Zaslal: 15.06.09 19:24 Předmět: Re: dusenie |
|
|
razor893 napsal: | zdraviim, tak mam nasledovny problem. V poslednej dobe mi velmi zle startuje a to takym stylom ze tociii asi 3 sekundy, potom chyti ale nejake blbe otacky motor len tak skacka cca 400ot/min a po 2 sekundach normalne vyleze na ot kolko maju byt-nerobi to vzdy. potom neviem ci to stym suvisi, ale ked mu na volnobehu pridam plyn v momente na plne tak ho prve pridusi a az potom sa zobere do otacok.inak volnobeh drzi ok, len sa mi zda ze je to malinko nepravidelne, trocha kolisu otacky. co mam zle: hadica od vzduchoveho filtru je taka pochybna uz a netesni dobre, tesnenie pod hlavou neviem v akom je stave pretoze je to take utecene od oleja trocha, len neviem ci to nieje od viecka. inak je tam novy olejovy filter, vzduchovy filter, nove sviecky, hadica od podtlakoveho cidla je skontrolovana. dufam ze ste to vydrzali citat az do konca a ze mi pomozete  |
Tak s tím prvotním přidušením mám také problém a ten spočívá ve snímači polohy škrtící klapky. Jinak startuju zhruba stejně dlouho jako ty, jen mi naopak vylítnou otáčky. Navíc jen vyčistit snímač polohy škrtící klapky nepomůže, protože jak se vyšoupe ten potenciometr v něm, tak je to final. Taky zkus startovat s plynem. Navíc mě napadlo ještě že bys mohl vyměnit palivovej filtr, protože ten dlouhej start a krátký trápení by mohlo být i z toho, že má čepradlo prvotní problém dotlačit po startu do prázdých hadic benzín. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
razor893
|
Zaslal: 15.06.09 22:11 Předmět: pal. filter |
|
|
nie, myslim ze ten bol meneny len pred pol rokom a nema vela najazdene  _________________ Renault 19. PH2, 1.8i 81Kw Baccara
|
Návrat nahoru |
|
 |
megaliner
Založen: 10.4.2009 Příspěvky: 151 Bydliště - POVINNÉ *: Bechyně
|
Zaslal: 15.06.09 22:21 Předmět: |
|
|
Tak potom jestli před startem běží podávací čerpadlo. Protože po otočení klíčku asi 2 sekundy hučí a pak ztichne. Pokud nehučí, startuješ vlastně bez benzínu a až když začneš točit s motorem, začne čerpadlo dodávat palivo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
razor893
|
Zaslal: 16.06.09 10:52 Předmět: cerpadlo |
|
|
cerpadlo ide ked dam kluc do tej polohy pred startovanim to viem, aj ho je pocut stale tak isto ako ked sa auto doviezlo, vtedy startovalo na brnk. nemoze napr padat benzin? _________________ Renault 19. PH2, 1.8i 81Kw Baccara
|
Návrat nahoru |
|
 |
tandasek

Založen: 14.10.2007 Příspěvky: 787 Bydliště - POVINNÉ *: Hradec Králové
|
Zaslal: 16.06.09 11:12 Předmět: |
|
|
ahoj, vítej v klubu 81kw ;) jinak dival jsem se na fotky a moc pekna baccara!! Ale k tvemu problemu, hadice od airboxu ke klapce rada praska a prisava, pak to nejede jak ma. Ja nastesti uz sehnal novou naprosto perfektni. Tvuj problem bude spise v motorku volnobehu, ktery by chtel sundat a promaznout..... _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
razor893
|
Zaslal: 16.06.09 16:40 Předmět: motorcek volnobehu |
|
|
diky, nevedel by si mi povedat kde presne ho najdem prosim ta? Tu hadicu mam ja fest popraskanu takze asi budem musiet tiez zohnat novu Zas tak pekna neni, su veci ktore nevidet na fotkach Zato ty ho mas jako nove  _________________ Renault 19. PH2, 1.8i 81Kw Baccara
|
Návrat nahoru |
|
 |
winterwolf

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 296 Bydliště - POVINNÉ *: Benešov
|
Zaslal: 16.06.09 17:38 Předmět: |
|
|
Taky se pridam .....
Kdyz nastartuju cca tak napodruhy tak musim pokazde na plyn opravdu ,ale opravdu z lehka jakmile pridam vic tak chcipne ( nekdy jen spadne tak na 200 a pak se zvedne) i kdyz pridavam pomalu tak je to jak kdybych mel ucpanej vyfuk....
Zjednodusene auto proste nechce jit do otacek absolutne vubec....
Je to F3N 66Kw
Svicky + kabely + rozdelovac meneny pred 3 mesici
palivovy filtr + lambda sonda v zime
JO a jeste kdyz to chvili bezi a pak to chcipnu tak fakt smrdi benzin.....  _________________ Lukáš
ex.R 19 cabrio Ph II 1,7 F3N 66Kw |
|
Návrat nahoru |
|
 |
razor893
|
Zaslal: 16.06.09 17:44 Předmět: ... |
|
|
to winterwolf: skontroluj si hadicku z podtlakoveho cidla. mne to robilo ked som ju mal odpadnutu, velmi mi to dymilo a samý benzin bolo citit a po zosliapnuti plynu ho dusilo. mozno ju budes mat len deravu resp. prasknutu _________________ Renault 19. PH2, 1.8i 81Kw Baccara
|
Návrat nahoru |
|
 |
tandasek

Založen: 14.10.2007 Příspěvky: 787 Bydliště - POVINNÉ *: Hradec Králové
|
Zaslal: 16.06.09 17:48 Předmět: |
|
|
tohle je motorek volnobehu, je prichycen 2-ma torxy a vede k nemu konektor (v pravem hornim rohu, na tom sneku sani)
|
 |
winterwolf

|
Zaslal: 16.06.09 18:20 Předmět: Re: ... |
|
|
razor893 napsal: | to winterwolf: skontroluj si hadicku z podtlakoveho cidla. mne to robilo ked som ju mal odpadnutu, velmi mi to dymilo a samý benzin bolo citit a po zosliapnuti plynu ho dusilo. mozno ju budes mat len deravu resp. prasknutu |
OK testnu
Diky _________________ Lukáš
|
Návrat nahoru |
|
 |
razor893
|
Zaslal: 16.06.09 18:29 Předmět: krokovy motorcek |
|
|
myslis ze bude pasovat aj z 1.7 ph1 alebo bude odlisny  _________________ Renault 19. PH2, 1.8i 81Kw Baccara
|
Návrat nahoru |
|
 |
winterwolf

|
Zaslal: 16.06.09 18:34 Předmět: Re: krokovy motorcek |
|
|
razor893 napsal: | myslis ze bude pasovat aj z 1.7 ph1 alebo bude odlisny  |
stara 1,7 ma vetsi tenhle je dost podobny na Lagunu _________________ Lukáš
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 16.06.09 18:43 Předmět: Re: krokovy motorcek |
|
|
winterwolf napsal: | razor893 napsal: | myslis ze bude pasovat aj z 1.7 ph1 alebo bude odlisny  |
stara 1,7 ma vetsi tenhle je dost podobny na Lagunu | laguna je stejnej motor _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|