Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
megaliner
Založen: 10.4.2009 Příspěvky: 151 Bydliště - POVINNÉ *: Bechyně
|
Zaslal: 14.06.09 20:38 Předmět: |
|
|
Nemáte nějaký fígl, jak povolit šroub levé poloosy? Potřebuju ji vyndat, držel jsem se i LANiNova návodu, ale za boha nejde povolit. Dokonce jsem i po ráčně skákal, ale ani prd. Zkoušel jsem Konkord, kladivo, ale vše bez výsledků. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
megaliner
|
Zaslal: 14.06.09 20:56 Předmět: |
|
|
Hm, super :-D tak to těžko povolím u baráku. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
megaliner
|
Zaslal: 14.06.09 22:40 Předmět: |
|
|
A dá se ta levá poloosa nějak vyndat z diferáku, aníž by se musel povolovat ten blbej šroub? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
megaliner
|
Zaslal: 14.06.09 23:31 Předmět: |
|
|
To bude asi jednodušší. Díky za radu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rumcajs
Založen: 10.10.2007 Příspěvky: 760 Bydliště - POVINNÉ *: Jihlava
|
Zaslal: 15.06.09 06:11 Předmět: |
|
|
megaliner napsal: | To bude asi jednodušší. Díky za radu. |
Zavolej si na pomoc kohokoliv - dle zákona schválnosti to povolí i bez trubky (takto se ztrapnil kolega před svým bráchou - taky povoloval matku na poloose) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
KUNAX
Založen: 21.5.2008 Příspěvky: 1075 Bydliště - POVINNÉ *: Pardubice
|
Zaslal: 15.06.09 07:23 Předmět: |
|
|
Já nevim,ale mně šla ta matice vždycky v pohodě. Auto nechat stát na zemi,nasadit pořádnej vořech,pak takovej ten povolovací vehement z goly(hlavně né ráčnu - zkurví se) no a na to jsem nasadil metrovou trubku,pomalu jsem se na ni postavil aby se to nevysmeklo a pak jsem se několikrát prudce zhoupl a už to bylo  _________________ R19 F3P N760 65kW r.v.94 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kosti
Založen: 23.3.2009 Příspěvky: 373 Bydliště - POVINNÉ *: Prešov - Slovensko
|
Zaslal: 15.06.09 07:28 Předmět: |
|
|
Ja ked som teraz nechal auto u mechanika nech mi manzetu na poloske vymeni (ja som na to nemal nervy a cas), tak pri povolovani tej matice ZLOMIL 40 Eurovu kovanu nasadu (ktoru mi hned zauctoval, samozrejme) A to aj po tom co maticu nahrievaly horakom. Skratka, ked to tam je od vyroby 15 rokov, moze sa stat ze bude trosku klast odpor  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
Zaslal: 15.06.09 15:02 Předmět: |
|
|
megaliner napsal: | A dá se ta levá poloosa nějak vyndat z diferáku, aníž by se musel povolovat ten blbej šroub? | takže ses do toho pustil?..znovu jsem tak trochu přemýšlel na tím tvým problémem,ale nevím jestli bude vylítlá ta segerovka z vymezovačkou(auto se ani nerozjede),každopádně jak vytáhneš poloosu tak to uvidíš...  _________________ F7R 16 Soupapes http://goreff.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mercury

Založen: 20.1.2008 Příspěvky: 1924 Bydliště - POVINNÉ *: Ceske Budejovice
|
Zaslal: 15.06.09 15:44 Předmět: |
|
|
kosti napsal: | Ja ked som teraz nechal auto u mechanika nech mi manzetu na poloske vymeni (ja som na to nemal nervy a cas), tak pri povolovani tej matice ZLOMIL 40 Eurovu kovanu nasadu (ktoru mi hned zauctoval, samozrejme) A to aj po tom co maticu nahrievaly horakom. Skratka, ked to tam je od vyroby 15 rokov, moze sa stat ze bude trosku klast odpor  |
jak ti to muze nauctovat? vzdyt on si ji zlomil... xD _________________ R19 Chamade 16S
Octavia RS 1.8T
BMW E36 328i
ex R19 Chamade 16V
http://n4n0b1t.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kosti
Založen: 23.3.2009 Příspěvky: 373 Bydliště - POVINNÉ *: Prešov - Slovensko
|
Zaslal: 15.06.09 16:23 Předmět: |
|
|
Mercury napsal: | kosti napsal: | Ja ked som teraz nechal auto u mechanika nech mi manzetu na poloske vymeni (ja som na to nemal nervy a cas), tak pri povolovani tej matice ZLOMIL 40 Eurovu kovanu nasadu (ktoru mi hned zauctoval, samozrejme) A to aj po tom co maticu nahrievaly horakom. Skratka, ked to tam je od vyroby 15 rokov, moze sa stat ze bude trosku klast odpor  |
jak ti to muze nauctovat? vzdyt on si ji zlomil... xD |
To mi hovori kazdy komu o tom hovorim Asi zmenim mechanika. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
megaliner
|
Zaslal: 15.06.09 19:03 Předmět: |
|
|
goreff napsal: | megaliner napsal: | A dá se ta levá poloosa nějak vyndat z diferáku, aníž by se musel povolovat ten blbej šroub? | takže ses do toho pustil?..znovu jsem tak trochu přemýšlel na tím tvým problémem,ale nevím jestli bude vylítlá ta segerovka z vymezovačkou(auto se ani nerozjede),každopádně jak vytáhneš poloosu tak to uvidíš...  |
No já se s tím u paneláku srát nebudu. Akorát by na mě zase řvala nějaká důchodkyně z 5. patra, že tam není dílna apod. Odvezl jsem to kamarádovi, co je přes auta třída, tak má na to 3 týdny dát mi všechny závady dohromady. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
megaliner
|
Zaslal: 15.06.09 21:50 Předmět: |
|
|
goreff napsal: | megaliner napsal: | A dá se ta levá poloosa nějak vyndat z diferáku, aníž by se musel povolovat ten blbej šroub? | takže ses do toho pustil?..znovu jsem tak trochu přemýšlel na tím tvým problémem,ale nevím jestli bude vylítlá ta segerovka z vymezovačkou(auto se ani nerozjede),každopádně jak vytáhneš poloosu tak to uvidíš...  |
No tak problém nebyl v tom diferenciálu. Problém je opět s pravou poloosou, která i když prý byla z 16V, tak z 16V není, je tenká. Je vyskočenej kloub na poloose. Nevim ale teď kterej. Tohle je už 4. pravá polosa, která na tom autě nevydržela. Naštěstí tahle závada je opravitelná aníž bych musel shánět 5. poloosu. Příčinou toho je překvapivě bouračka, kterou auto mělo, protože je o pár centimetrů posunutej motor a tak to při škubání motoru nedělá dobrotu poloose. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
beda

Založen: 15.11.2008 Příspěvky: 3330 Bydliště - POVINNÉ *: Rožnov p. R./Brno
|
Zaslal: 15.06.09 21:52 Předmět: |
|
|
megaliner napsal: | goreff napsal: | megaliner napsal: | A dá se ta levá poloosa nějak vyndat z diferáku, aníž by se musel povolovat ten blbej šroub? | takže ses do toho pustil?..znovu jsem tak trochu přemýšlel na tím tvým problémem,ale nevím jestli bude vylítlá ta segerovka z vymezovačkou(auto se ani nerozjede),každopádně jak vytáhneš poloosu tak to uvidíš...  |
No tak problém nebyl v tom diferenciálu. Problém je opět s pravou poloosou, která i když prý byla z 16V, tak z 16V není, je tenká. Je vyskočenej kloub na poloose. Nevim ale teď kterej. Tohle je už 4. pravá polosa, která na tom autě nevydržela. Naštěstí tahle závada je opravitelná aníž bych musel shánět 5. poloosu. Příčinou toho je překvapivě bouračka, kterou auto mělo, protože je o pár centimetrů posunutej motor a tak to při škubání motoru nedělá dobrotu poloose. |
si koupil asi fakt dobre lego co ? _________________ www.89buildesign.cz www.levne-projekty.cz www.3dvize.cz - Projekční kancelář, vizualizace atd.
Auto : Volvo V70, D5 Ocean Race
Moto : Suzuki Bandit 600 N, Aprilia RSV Tuono, Amperia Caf e, Aprilia RS 125 Extrema :-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|