Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Lanex

Založen: 14.4.2008 Příspěvky: 211 Bydliště - POVINNÉ *: planeta Země, Kladno
|
Zaslal: 15.06.09 10:05 Předmět: |
|
|
no tak to jsi ale ve špatnym klubu kamaráde... hliněnky ho maj jinde. U rendla to funguje jinak, nejdřív se vymyslí převodovka, potom motor, a pak se vymejšlej věci jak tu vymyšlenou fofrbednu upravit, aby vydržela nepředpokládaný výkon motoru 16v z R19. Ona už ta 5tka když se podiváš na převodovku vypadá dost narychlo přidělávaná... aha, ona se ta převodovka používá s malejma změnama už 30 let???
edit: 40 let, špatně jsem to počítal  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 15.06.09 10:42 Předmět: |
|
|
Lanex napsal: | no tak to jsi ale ve špatnym klubu kamaráde... hliněnky ho maj jinde. U rendla to funguje jinak, nejdřív se vymyslí převodovka, potom motor, a pak se vymejšlej věci jak tu vymyšlenou fofrbednu upravit, aby vydržela nepředpokládaný výkon motoru 16v z R19. Ona už ta 5tka když se podiváš na převodovku vypadá dost narychlo přidělávaná... aha, ona se ta převodovka používá s malejma změnama už 30 let???
edit: 40 let, špatně jsem to počítal  | ono sice převodvka vypada furt stejne ale je uplne jina jak přidaly 5 tak se cela skřin vyztužila daly se vetši ložiska atd ..použiva se doted ale zas je zesilena a sou upne jiny vnitřnosti ..a poč menit neco co funguje, a osvečilo se ? při normalnim ježdeni ta převodvka vydrži tak 200t +- pak stači vymenit ložiska a vydrži dalši 100-150t a to už vetšinou nepřežije auto .. ty segrovky vyskakujou akorat u 16v ale tam de o zachazeni ..mel sem tu 16v mel najeto na převodvce 230t a nebylo do ni šahnuto ..jezdil stim nakej starši děda lažo plažo .. _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lanex

Založen: 14.4.2008 Příspěvky: 211 Bydliště - POVINNÉ *: planeta Země, Kladno
|
Zaslal: 15.06.09 11:03 Předmět: |
|
|
přesně si na to kápnul. Větší ložiska jsou boží, ale větší ložiska potřebujou taky větší díry. A když v převodovce zvětšíš díry, zeslabíš jí, a to se přesně stalo u fofrbedny R19 16v. Proto se tak strašně rád vytrhává celej stromeček v týhle posíleno/zeslabený skříni ;-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mercury

Založen: 20.1.2008 Příspěvky: 1924 Bydliště - POVINNÉ *: Ceske Budejovice
|
Zaslal: 15.06.09 15:58 Předmět: |
|
|
Prevodovky u R19 jsou strasne krehky.. chtel sem vyndat poloosu... kladivem sem se netrefil do poloosy, ale do kusu prevodovky a cely se to rozlamalo xD Hlinik je na picu xD _________________ R19 Chamade 16S
Octavia RS 1.8T
BMW E36 328i
ex R19 Chamade 16V
http://n4n0b1t.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 18.06.09 22:26 Předmět: |
|
|
jak píše tandasek.. automat nedáš do auta kde byl manuál s původní elektrikou.. obě ŘJ jsou na sebe "závislé" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|