Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Eliii
Založen: 10.5.2010 Příspěvky: 20 Bydliště - POVINNÉ *: Březno
|
Zaslal: 31.03.11 16:58 Předmět: Orientacni cena vymeny tesneni pod hlavou. |
|
|
Zdravim vsechny, tece mi olej(+ztraci se trochu chladici kapalina v nadrzce) , takze podle temat co jsem prosel + navic kdyz to znamej videl tak rikal ze se nejspis jedna o vadny tesneni pod hlavou. Chtel jsem se jen zeptat na kolik casove a hlavne financne vychazi zalezitost meneni tesneni pod hlavou. Zitra si obvolam par servisu tak abych byl trochu v obraze. Asi se nevyplati nejaky levnejsi tesneni co? Pocitam ze auto uz mam na dojezd cca 2 roky . (dostal jsem ''darecek'' od dedy a spis mi prijde ze se ted zacina vse vys... a cpu do nej jen penize, pac se o nej deda nejak nestaral). Jezdim s nim malo v patek ze skoly dom cca 150 km dom a v nedeli zpet. Tak 3x do mesice +- nejaky mensi cesty.
R19, 1.4, phI, 43kw, 3 dv.
ps: na foru jsem procital plno temat, ale k cene jsem se nedostal (neo k cenu v tema starem cca 4 roky) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 31.03.11 17:41 Předmět: |
|
|
tesněni +-500kč zaleží na vyrobci ..ale rozhodně nešetřit + 700 srovnani a přetlakovani hlavy , +200 tesněni sani vyfuk ,+ 200 tesněni mezi vyfuk a egr, rovnou bych nechal udělat simerinky na ventilech + 160 kč , +200 termostat +500 novej olej +filtr , + prace tak 1000-1500kč
 _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

Založen: 20.7.2010 Příspěvky: 3832 Bydliště - POVINNÉ *: ČR-Vysočina
|
Zaslal: 31.03.11 18:17 Předmět: . |
|
|
No voda se může ztrácet i jinde, podívej se na olej zda je tam emulze, pak zkus máknout na hadice k chladiči před a po nastartování, pokud po nastartování jsou jak beton tak to jde tlak dovody. Ale pokud se voda ztrácí jen málo tak bych to neřešil. Může to utíkat topením, chladičem prostě kdekoliv, záleží na tom kolik jí ubude a zas jak dlouho..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eliii
|
Zaslal: 31.03.11 19:11 Předmět: |
|
|
m1tv napsal: | tesněni +-500kč zaleží na vyrobci ..ale rozhodně nešetřit + 700 srovnani a přetlakovani hlavy , +200 tesněni sani vyfuk ,+ 200 tesněni mezi vyfuk a egr, rovnou bych nechal udělat simerinky na ventilech + 160 kč , +200 termostat +500 novej olej +filtr , + prace tak 1000-1500kč
 |
diky, pekne si to rozepsal....ja doufam ze se do tech 4 tis nejak vejdu. A kolik to tak zabere mechanikovi casu? Nasel jsem servis kde chce 250 kc / hod. Tak bych se s nima nejdriv domluvil za kolik to bude. Lepsi by bylo pres nejakyho znamyho, ale to ja nemam. Byl by to znamej pres znamyho a znamyho.... na to nemam cas. Uvidim kolik si reknou, pak treba budu prudit ty znamy  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eliii
|
Zaslal: 31.03.11 19:29 Předmět: Re: . |
|
|
BLESK007 napsal: | No voda se může ztrácet i jinde, podívej se na olej zda je tam emulze, pak zkus máknout na hadice k chladiči před a po nastartování, pokud po nastartování jsou jak beton tak to jde tlak dovody. Ale pokud se voda ztrácí jen málo tak bych to neřešil. Může to utíkat topením, chladičem prostě kdekoliv, záleží na tom kolik jí ubude a zas jak dlouho..... |
Tak ted jsem to byl vyzkouset, sahal jsem na hadici pred a po a pripadala mi i po cca 5 min. jizde stejna - nebyla jak beton dala se trochu zmacknout. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eliii
|
Zaslal: 31.03.11 20:36 Předmět: |
|
|
dalsi poznatek na kterej sem si vzpomnel je ze jsem pres zimu nejezdil (kvuli malymu vytizeni auta, sem ho nechtel nechat jen tak na mrazu) od listopadu do brezna bylo v garazi, kdyz sem vyjel po ty dlouhy dobe z garaze tak pod nim flek oleje. Tohle se nestavalo predtim kdyz sem jedzil, je to mozny ze sam od sebe kdyz auto stoji zacne tyct olej ??? Ted jezdim cca 3 tydny a pravidelne koukam na merku oleje, pamatuju si to misto a prijde mi ze nejak znatelne to netece - jeste sem nemusel dolejvat, akorat je divny ze je pod autem vzdycky flek o prumeru cca 25cm. dnes sem tam dal nadobu (ktera nebyla tak velka jako ta skvrna) a malinko v ni bylo jako by naredenyho oleje s necim  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

|
Zaslal: 31.03.11 20:40 Předmět: |
|
|
neteče spíš převodak ? ten smrdí jak bolava noha  _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eliii
|
Zaslal: 01.04.11 12:43 Předmět: |
|
|
ja tom rozumim asi jak koza petrzeli dnes v misce nakapano, mastna kapalina ridsi nez olej (do modra zbarvena) zkousel jsem hadice, nikde chladici kapalina netece nevim, pristi tyden mi na to koukne ten znamej znamyho.....aspon ze nemusim do servisu, kde by to vyslo draz... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

|
Zaslal: 01.04.11 18:38 Předmět: |
|
|
modra a nebude to merzka ?  _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

Založen: 20.7.2010 Příspěvky: 3832 Bydliště - POVINNÉ *: ČR-Vysočina
|
Zaslal: 01.04.11 22:04 Předmět: . |
|
|
V kterém místě ta skvrna je? Podle toho se dá usoudit odkud by to mohlo téct když nepoznáš co to je..... Kolik doléváš vody a za jak dlouho???
Pokud by Ti tekla voda do oleje tak by z oleje byla už emulze - šedá kaše.
Pokud by to šlo do válců tak by se nejspíš nafukovaly hadice.
Je klidně možné že Ti teče jen vodní pumpa či nějaká stará hadice, je klidně možné že teče jen po zahřátí či běžícím motoru..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|