Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
leo69

Založen: 29.11.2009 Příspěvky: 574 Bydliště - POVINNÉ *: Konice
|
Zaslal: 29.09.10 13:32 Předmět: F3P vs F3R?? |
|
|
Má někdo zkušenost se záměnou těchto motorů? Známý si koupil megane coupe 2,0 8v a napohled se mi blok motoru zdá stejný, převodovka by podle internetu měla být stejná jako v 19ctce tak nevim. Právě přemýšlím nad budoucí záměnou motoru a podle toho co tady čtu tak 16v není moc dobrá volba  _________________
R19 1,8 65kw Cabrio-KW-KONI-BBS.......... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Víťa

Založen: 11.7.2009 Příspěvky: 3105 Bydliště - POVINNÉ *: Krnov, Bola, Opa, Ova a tak...
|
Zaslal: 29.09.10 13:59 Předmět: |
|
|
Kazdopadne kdyby si chtel menit za 16V, tak jak uz tady znalci v oboru psali, neni to jen o motoru, ale o vice vecech...to radsi komplet cele auto 16V  _________________ No mainstream, just French... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
leo69

|
Zaslal: 29.09.10 14:55 Předmět: |
|
|
no problém je v tom že 16v bych se chtěl vyhnout a i kdyby tak druhý auto bych nechtěl moje je v hodně pěknym stavu tak bych ji nerad dával pryč  _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
mckoci

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 6584 Bydliště - POVINNÉ *: Pardubice
|
Zaslal: 29.09.10 15:23 Předmět: |
|
|
leo69 napsal: | no problém je v tom že 16v bych se chtěl vyhnout a i kdyby tak druhý auto bych nechtěl moje je v hodně pěknym stavu tak bych ji nerad dával pryč  |
proc?..je to motor jako vsechny ostatni.. _________________ ´91 19 16V ph.1 [ F7R 700 & JC5 014 inside ]
´98 Laguna I ph.2 [ 2.0 16V 102kW ]
´07 Outback 3.0R H6 [ EZ30 AT 180kW, 4x4 ]
´06 W251 R Classe 320CDI [ 4Matic, AT, 165kW ] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
kovaljuk

Založen: 18.5.2010 Příspěvky: 350 Bydliště - POVINNÉ *: Praha
|
Zaslal: 29.09.10 17:57 Předmět: |
|
|
No abych taky zveřejnil mojí zkušenost:
Doposavaď sem měl v autě F3P a musim říct HRŮZA!!! Asi tak každý měsíc sem měnil motůrek na volnoběh. ŘJ mi taky odešla. Jelo to jak favorit a po městě sem se nedostal pod 11l/100km. Je tam nová spojka s ložiskem a stejně když sem nestál na spojce, tak to dělalo hroznej rachot(nechápu). Tak sem se jednoho dne nasral, koupil jinou R19 16V a všechno sem přeházel do mojeho auta. Dělal sem to sám cca 3 dny, ale od tý doby je to prostě auto. Takže jestli máš jiné auto, ze kterého si můžeš všechno potřebné vzít, tak neváhej.
Toť můj názor. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
leo69

|
Zaslal: 29.09.10 19:38 Předmět: |
|
|
Mno uvidíme ale stejně by mně to zajímalo jestly by to šlo bez větších komplikací  _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mercury

Založen: 20.1.2008 Příspěvky: 1924 Bydliště - POVINNÉ *: Ceske Budejovice
|
Zaslal: 29.09.10 20:27 Předmět: |
|
|
Taky uvedu svoji zkusenost: mel sem auto s motorem 1.4 c3j a tam stacilo menit olej a lejt benzin. Vykonove to nebylo uplne ono a tak mi ruplo v bedne a koupil sem si nejvic zp*****u francouzskou mrdku 16V. Na prvni pohled vypadalo bez problemu, ale vic sem pod tim lezel a opravoval nez jezdil.. Samotnej motor se zda, ze vydrzi dost i kdyz v nem klepe vsechno mozny a porad se objevuji ruzny zvuky co k motoru nepatsi. Veci okolo se serou jedno za druhym. Priste si dam velky pozor co kupuji a v jakym je to stavu, vedel sem, ze to neni nic moc, ale tak dojebany auto sem necekal. Kdybych mel sepsat co se mi zatim posralo, tak to by byl celej roman. Kdyz 16V tak jedine v super stavu, jinak dopadnete jako ja - auto se sesrotuje jinak F3P musi byt docela zivy - ma to kratkou prevodovku _________________ R19 Chamade 16S
Octavia RS 1.8T
BMW E36 328i
ex R19 Chamade 16V
http://n4n0b1t.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
leo69

|
Zaslal: 29.09.10 21:31 Předmět: |
|
|
16ventil není šmejd je to o tom ,že tyhle vozítka mají už pár roků za sebou. Kdo si koupil tenhle motor tak chtěl něco výkonyho co trošku jede a tím pádem tomu šlapal. Za ty roky už toho ten motor bude mít plny zuby a udělá zbohem.Pak je tu druhá stránka věci záleží jak se člověk o auto stará když je pěkný tak věřím že motor bude v pořádku protože o něj někdo pečoval a bude taky za něj chtít balík. Ale problém je v tom že já si druhý auto nechci kupovat a musím se uchýlit k výměně motoru a příslušenství a toho docílím tím že koupím nějakou olítanou rachotinu za pár peněz kde bude vše KO právě sem přemýšlel nad výměnou něčeho sčím bych neměl problém na STK po pohrání s čísilkama právě F3R mi padlo do oka protože vypadá podobně má vyší výkon a podle mně bych nemusel prohazovat vše kolem protože mám skoro všechno na nápravě nové  _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
kovaljuk

Založen: 18.5.2010 Příspěvky: 350 Bydliště - POVINNÉ *: Praha
|
Zaslal: 29.09.10 23:14 Předmět: |
|
|
leo69 napsal: | Mno uvidíme ale stejně by mně to zajímalo jestly by to šlo bez větších komplikací  |
Komplikace mít nebudeš, pokud budeš mít celý auto na orgány. Já vim, je to starost zbavit se dokladů a pak celýho vraku, ALE spoustu věcí z toho prodáš, takže aspoň trochhu se ti něco vrátí. Já si taky říkal koupim motor s převodovkou a elektrikou. Eště, že sem to neudělal, protože sem pořád chodil pro nějaký díly, co sem postupně zjišťoval, že potřebuju. Ještě veliký plus u celýho auta je v tom, že se můžeš chvíli vozit a zjišťovat jak na tom motor je. V mém případě sem měl na koupi 16V ohromné štestí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Slavo

Založen: 3.4.2008 Příspěvky: 2483 Bydliště - POVINNÉ *: Revúca SR, Karviná ČR
|
Zaslal: 30.09.10 18:52 Předmět: |
|
|
Mercury napsal: | Taky uvedu svoji zkusenost: mel sem auto s motorem 1.4 c3j a tam stacilo menit olej a lejt benzin. Vykonove to nebylo uplne ono a tak mi ruplo v bedne a koupil sem si nejvic zp*****u francouzskou mrdku 16V. Na prvni pohled vypadalo bez problemu, ale vic sem pod tim lezel a opravoval nez jezdil.. Samotnej motor se zda, ze vydrzi dost i kdyz v nem klepe vsechno mozny a porad se objevuji ruzny zvuky co k motoru nepatsi. Veci okolo se serou jedno za druhym. Priste si dam velky pozor co kupuji a v jakym je to stavu, vedel sem, ze to neni nic moc, ale tak dojebany auto sem necekal. Kdybych mel sepsat co se mi zatim posralo, tak to by byl celej roman. Kdyz 16V tak jedine v super stavu, jinak dopadnete jako ja - auto se sesrotuje jinak F3P musi byt docela zivy - ma to kratkou prevodovku | NEEééé, nemáš pravdu... _________________ R19 Chamade, phII, L53Y, F7P D704-99kW po kompletnej GO
http://maximaco.rajce.net/
1. miesto Čumjízda Hlučín 2010
2. miesto Čumjízda MORÁVIA 2011 Plumlov |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 30.09.10 18:59 Předmět: |
|
|
F3P je starej linej motor zlaty f3n 742 _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mercury

Založen: 20.1.2008 Příspěvky: 1924 Bydliště - POVINNÉ *: Ceske Budejovice
|
Zaslal: 30.09.10 19:20 Předmět: |
|
|
Slavo napsal: | Mercury napsal: | Taky uvedu svoji zkusenost: mel sem auto s motorem 1.4 c3j a tam stacilo menit olej a lejt benzin. Vykonove to nebylo uplne ono a tak mi ruplo v bedne a koupil sem si nejvic zp*****u francouzskou mrdku 16V. Na prvni pohled vypadalo bez problemu, ale vic sem pod tim lezel a opravoval nez jezdil.. Samotnej motor se zda, ze vydrzi dost i kdyz v nem klepe vsechno mozny a porad se objevuji ruzny zvuky co k motoru nepatsi. Veci okolo se serou jedno za druhym. Priste si dam velky pozor co kupuji a v jakym je to stavu, vedel sem, ze to neni nic moc, ale tak dojebany auto sem necekal. Kdybych mel sepsat co se mi zatim posralo, tak to by byl celej roman. Kdyz 16V tak jedine v super stavu, jinak dopadnete jako ja - auto se sesrotuje jinak F3P musi byt docela zivy - ma to kratkou prevodovku | NEEééé, nemáš pravdu... |
preco? _________________ R19 Chamade 16S
Octavia RS 1.8T
BMW E36 328i
ex R19 Chamade 16V
http://n4n0b1t.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
leo69

|
Zaslal: 30.09.10 19:26 Předmět: |
|
|
tak já mam F3PH760 ale to se mi nezdá jako starej motor když se dával do ph2ky línej uplně není ale chtělo by to víc a ještě sem se chtěl zeptat za kolik se tak pohybují automatické převodovky ? _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 30.09.10 19:27 Předmět: |
|
|
tim chceš řict že vic jak 15 let neni stary ? když už ma občanku už muže š... to je kurna stary  _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|