Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
rockstone
|
Zaslal: 13.03.15 14:54 Předmět: popiskovanie od rozvodov |
|
|
Zdravím
Poslednou dobou sa mi z motora od rozvodov ozývajú približne takéto zvuky:
https://www.youtube.com/watch?v=wH6PBEhMUyQ
Viac je to počuť za studena, no často aj keď je motor už teplejší a ide na voľnobeh. Keď človek šliapne na plyn tak to buď zmizne alebo to proste nie je počuť cez zvuk motora. :-) Ide hlavne o to že to nie je monotónne pískanie ale skôr prerušované ako na tom videu. Občas sa to ale napríklad neozve vôbec.
Neviete náhodou od čoho by to mohlo byť? _________________ R19 II, 1.9dT, r. 95 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 13.03.15 15:31 Předmět: |
|
|
náka kladka, vodni pumpa, altik ,servo nebo jen blbě nataženej řemen takže přes net težko hádat _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kubais Zoofil

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 7176 Bydliště - POVINNÉ *: Drsný kraj,drsní lidé-Bruntál
|
Zaslal: 13.03.15 15:39 Předmět: |
|
|
Takhle nám v práci začlo pískat berlingo a už sem nedojel ani do servisu vyměnit rozvody. Bum prásk a bylo vymalováno. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

Založen: 20.7.2010 Příspěvky: 3832 Bydliště - POVINNÉ *: ČR-Vysočina
|
Zaslal: 13.03.15 17:27 Předmět: |
|
|
Může to způsobovat vše co psali. Stačí sundat řemen co pohání altík a servo a nastartovat, pokud to bude pískat dál, tak jsou to kladky v rozvodech.
Pokud ne tak je to dobrá zpráva a stačí najít zda je to vodní pumpa. altík či servo a nebo jen vyosená některá řemenice a tím pádem pískající řemen.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MiKoGTE
Založen: 29.7.2012 Příspěvky: 367 Bydliště - POVINNÉ *: Ladce - ILAVA, Slovensko
|
Zaslal: 14.03.15 07:33 Předmět: |
|
|
Ja som kvoli takymto zvukom menil rozvody a nepomohlo, robil to alternator - najaka suciastka v nom. Ked sa zohrial tak to skoro prestalo..
Ale dobry napad od Chameleona, vylucovacia metoda.. _________________ Renault 5 GTX 1.7i, 1990, Project GTX-E
Renault 19 Cabrio 16V, 1992, New toy
EX - Renault 5 TL 1.1, 1989 - Sold
EX - R5 GTE, R5 GTT - DDO |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rockstone
|
Zaslal: 14.03.15 08:30 Předmět: |
|
|
Kiežby to bol alternátor, te mám fungláč náhradný :-)
Zajtra idem k známemu a pozrieme sa na to. Dik za rady. _________________ R19 II, 1.9dT, r. 95 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rockstone
|
Zaslal: 15.03.15 08:42 Předmět: |
|
|
Zákon schválnosti je sviňa... prišiel som k nemu a po pískaní ani stopy.
Dali sme dole aspoň drážkový remeň a poskúšali alternátor a čerpadlo a všetko sa zdá byť v poriadku... Klinový sme nerozoberali.
Ale mám podozrenie, že by to mohol byť práve ten drážkový remeň. Nemám to presne odsledované, ale dnes ráno napr pršalo a bolo mokro... takže ten remeň trochu navlhol... Ešte si všimnúť, či to píska len keď je suchý. _________________ R19 II, 1.9dT, r. 95 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|