Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 08.12.07 00:11 Předmět: ROZBIJU A PRODAAM GRR => žeby jinej problém? |
|
|
moje nervyy lidii pomooc ... nestartuje
tak asi takhle:
mám motor po go.. tj vyvážená klika nové písty pístní kroužky ventily gufera těsnění vyleštěné sání svody čistoprůchodný výfuk repase altíku ... či ja vim co eště?..
¨
k věci:
zhruba před týdnem jsem to celé dal do kupy zapojil snad tisíckrát překontroloval a nastartoval.. renďa chcytil na asi 4tý start po asi půl roce kutění... nechal sem ho chvíli pak vyplnu nechal cca 30minut překontroloval šroubky kontakty jestli vše oka a startoval znova a chytil na první škyt no paráda co si budem nalhávat.. spokojeně jsem šel z garáže domů...
po tomhle týdnu se vrátím na garáž z5 a zjistlil jsem že mam vybitou baterku.. myslel sem ze altik ko vytahl sem ho a sel snim do servisu na test a byl OK zapojil zpet vymenil baterku z jineho auta (55Ah) chci nastartovat a choá se to jakoby byla baterka vybita.. tak jsem tam supl z5 lehce nabitou baterku a rendu napojil prez startovaci kabely na nastartovane auto.. chci rendu natocit a pořád se to chova jakoby byla vybita baterka... motor se trochu pootoci a konečna.. tocim klickem vyp a na zap a kontrolky sviti oka a kdyz chci zase nastartovat zase se to trochu pootoci a palubka vse zhasne konečna ani "ň" a furt to same dokola..
překontroloval sem kabely kontakty kabely ke starteru sou uplne nove + nove ukostreni.. proste lidi ja uz fakt nevim :-( vytahl sem starter uhliky oka uplne nove zitra ho tam jdu dat zpatky.. ale nevite cim by to mohlo byt?? ja si uz fakt nevim rady :-(
BTW baterka byla vybita ptz sem nezavrel dvere tj svetlo v kabine svitilo tyden..
Naposledy upravil LANiN dne 16.12.07 23:23, celkově upraveno 3 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 08.12.07 00:18 Předmět: |
|
|
jo a jedna se o 16Ventila  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kubais Zoofil

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 7176 Bydliště - POVINNÉ *: Drsný kraj,drsní lidé-Bruntál
|
Zaslal: 08.12.07 00:22 Předmět: |
|
|
Mě takhle odumíral starter,ale nebylo to uhlíkama,ale rozpadli se mi magnety statoru,pak se úplně zasek.Zkus si půjčit jiný startér (jestli máš možnost) a uvidíš.. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 08.12.07 00:25 Předmět: |
|
|
Kubais napsal: | Mě takhle odumíral starter,ale nebylo to uhlíkama,ale rozpadli se mi magnety statoru,pak se úplně zasek.Zkus si půjčit jiný startér (jestli máš možnost) a uvidíš.. |
starter sem tu mel rozebranej byl uplne v pohode kabliky jako nove vinuti taky.. sem ho maznul novou vyzelinou na valečkove ložiska co použivam do krosky .. zitra odpo ho tam prdnu.. mozna to je starter.. ale nejde mi do hlavy to ze pred tydnem naticol uplne perfektne a vcera se motor jen tak trosku pootocil jakoby byla vybita baterka  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 08.12.07 09:59 Předmět: |
|
|
ten starter ti odejde klidne ze dne na den jednou nastratueš a ok a podruhy už ne .. a odpovidalo by to tem magnetum ..a ešte jedine zkontroluj všechny kostry jestly sou ok mužeš použit i startovaci kabel daj ho na - na baterce a nekam na motor a vyzkoušej jestly to bude lepši pak je problem v kostře.. jinka v motorovym prostoru sou dve kosrty jedna ja od baterky k hlave a druha od pevodovky k podbehu ..a pak je tam ešte na převodovce ta ukostřuje komplet eletriku motoru.. _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 08.12.07 10:18 Předmět: |
|
|
m1tv napsal: | ten starter ti odejde klidne ze dne na den jednou nastratueš a ok a podruhy už ne .. a odpovidalo by to tem magnetum ..a ešte jedine zkontroluj všechny kostry jestly sou ok mužeš použit i startovaci kabel daj ho na - na baterce a nekam na motor a vyzkoušej jestly to bude lepši pak je problem v kostře.. jinka v motorovym prostoru sou dve kosrty jedna ja od baterky k hlave a druha od pevodovky k podbehu ..a pak je tam ešte na převodovce ta ukostřuje komplet eletriku motoru.. |
kostry sem zkontroloval .. kabel + k starteru je novej a hrubsi řek bych že 2x tak než origo.. a s kostrou sem šmaroval taky nove kabely.. mno ale kdyžtak zkusím jak říkáš ten startovací kabel " - " přímo na motor..
díkes.. snad to pojede jinač  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MortE Moderátor

Založen: 24.10.2007 Příspěvky: 3623 Bydliště - POVINNÉ *: BRNO
|
Zaslal: 10.12.07 15:02 Předmět: |
|
|
No, startování mě taky štve.
Občas, když zastavim, vypnu motor a během chvíle chci startovat, tak nechytne ani omylem. Točí jak o život, ale nechytne. Když to takhle zkoušim pár minut, tak pak najednou chytne úplně krásně a vše je ok.
Když vypnu motor a někam jdu a startuju zas po delší době, tak chytne taky úplně bez problému.
Nevíte čím by to mohlo být? Dík _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 10.12.07 21:47 Předmět: |
|
|
VYŘEŠEEENOOOOOOOO ... starterem to bylo..
jsem se otom zmínil tchánovi a přikázal mi ho doníst.. jeho bratr dělá repase altíků startéru.. když jsem to k němu dnes donesl chlapík ho chytil do ruky a první co řekl "vložky v hajzlu" za cca necele 2minuty starter rozebrany do šroubku a pry "uhliky vypadaj gud, ale ta ploche je v hajzlu.. přiď si za 3dny" ... lidi před timhle chlapem ... prej za repasi se vlezu do 300kč  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dzuchla Anonymní
|
Zaslal: 11.12.07 09:12 Předmět: |
|
|
Morte- ja ti řeknu co to bude jak už bylo zminěno předemnou bude to strter tohle co jsi napsal ty mi dělalo na chlup uplně stejně taky jsem nechapal co to muže byt jsem myslel že to je altikem ale ten je novy,aš jednoho krasneho dne jsem přijel na poštu a už jsem odjel na laně,viš co vyskoušej jak ti to nebude chtit chytnout vem kabel od strrteru co vede k rozdělovači (pokud nemaš 16v)a dej ho na motor a skus startovat jestli ti to nebude hazat jiskru tak bych moc daleko od domova nejezdil jinak dopadneš jak ja  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MortE Moderátor

|
Zaslal: 11.12.07 16:56 Předmět: |
|
|
Dzuchla napsal: | Morte- ja ti řeknu co to bude jak už bylo zminěno předemnou bude to strter tohle co jsi napsal ty mi dělalo na chlup uplně stejně taky jsem nechapal co to muže byt jsem myslel že to je altikem ale ten je novy,aš jednoho krasneho dne jsem přijel na poštu a už jsem odjel na laně,viš co vyskoušej jak ti to nebude chtit chytnout vem kabel od strrteru co vede k rozdělovači (pokud nemaš 16v)a dej ho na motor a skus startovat jestli ti to nebude hazat jiskru tak bych moc daleko od domova nejezdil jinak dopadneš jak ja  |
No jo, ale po chvíli to vždycky chytne...
A hlavně to naskočí úplně krásně když to nechám stát delší dobu- třeba přes noc...
Kdyby to byl startér, tak to blbne pořád, ne? _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dzuchla Anonymní
|
Zaslal: 11.12.07 18:06 Předmět: |
|
|
sory zabij mě kavovou lžičkou ja nechtěl napsat starter ale civka,mě to dělalo uplně to same když jsem někam přijel nechal to 10minut stat tak jsem strtoval a startoval a nic aš tak po pate ale když jsem chtěl nastartovat rano tak poprve to udělalo hrc a jel jsem ,no ale pak už jsem dojel byt tebou tak nikam daleko nejezdim  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MortE Moderátor

|
Zaslal: 11.12.07 18:10 Předmět: |
|
|
Dzuchla napsal: | sory zabij mě kavovou lžičkou ja nechtěl napsat starter ale civka,mě to dělalo uplně to same když jsem někam přijel nechal to 10minut stat tak jsem strtoval a startoval a nic aš tak po pate ale když jsem chtěl nastartovat rano tak poprve to udělalo hrc a jel jsem ,no ale pak už jsem dojel byt tebou tak nikam daleko nejezdim  |
Fakt to chceš kávovou lžičkou?
Ok, zkusím s tím něco udělat, dík za radu...  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dzuchla Anonymní
|
Zaslal: 11.12.07 19:55 Předmět: |
|
|
skus tam dat jinou civku a uvidiš sám ja tam dal civku z megana rok vyroby 96 bo jina mi tam čoveče nepasla a jako fiči dobře od te doby žaden problem |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 14.12.07 22:41 Předmět: |
|
|
tak jo lidi.. byl to starter.. mam ho po repasi a za 300kc .. vymenene uhliky, vložky a něco v cívce, a ještě se musel nechat zavařit kousek..  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 16.12.07 23:28 Předmět: |
|
|
tak jo lidi.. auto startuje šlape v pohodě.. jenže se mi nějak nezdá ten zvuk motoru mi připadá jakoby tam něco dřelo nebo tak prostě dělá kravál jak diesel .. já nevím jak to popsat .. prostě motor šlape jezdi řadí jenže ten zbuk motoru se mi opravdu nelíbí jakoby dřelo nebo tak něco nenašel by se nějaký člobrda co se trochu vyzná a přišel si to poslechnout??????
já vím že tam altík má špatné ložiska a dělá trošku randál ale tohle nejde z altíku ale někde jak je filtr oleje .. možná se mi to zdá ale nelíbí se mi ten zvuk  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|