Obsah fóra Renault 19 Club Renault 19 Club
Fórum Renault 19 clubu ČR

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Spotreba a vse kolem
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
CizaP
Anonymní

PříspěvekZaslal: 07.07.08 20:49    Předmět: Spotreba a vse kolem Citovat

Zdravim vsechny, vim ze toto tema tu bylo omilano snad tisickrat, procetl jsem zde toliko diskuzi ze by si clovek rekl ze to musi stacit k oprave, ale cim vic sem cetl tim vic otazek mam proto zakladam novy tema.
Takze, muj problem, mam R19 66kw, rendik mi papal normalni standart kolem tech osmi deviti (pravda ze sem tu cetl nejaky 6,5 az 7l ale tam sem se nikdy nedostal). Nebyl bych to ja abych si nerekl ze se v tom povrtam a vycistim skrtici klapku, tak sem ji povolil vycistil vsechno a dal spatky. Od te doby mi naskocili otacky nekam k 1500 a rendik papka cca 13l jestli ne vic. Takze jak sem zde zjistil, je to bud motorkem na klapce - otazka: da se zjistit jeslti je ok nebo jestli je na vyhozeni?? popr. da se nejako seridit??. Nebo to muze bejt volnobezne cosi, jak do toho de vzduch ze sani - opet otazka: da se to odskouset? popr seridit?. Pak to muze bejt teplotni cidlo - jak zjistim jeslit je ok? a nakonec lambda, ale tu mi mechos odpojil s tim ze mam zkusit jezdit jeslti se spotreba neumirni a pak by sme ju prej vymenili. Predem dekuji za odpovedi a snad me neukamenujete ze toto tema zase vytahuju, ale sem nestastnej pac mi to zere i travu kolem cesty. Diky
Rosta

Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice

PříspěvekZaslal: 07.07.08 21:00    Předmět: Citovat

jestli ti to zacalo delat potom co si rozebral klapku tak bych tipoval ze ti to bud netesni a nebo si neco spatne slozil,a este mozna ale to nevim jiste jestli se u tohohle motoru klapka po rozdelani nemusi nastavit
MortE
Moderátor

Bydliště - POVINNÉ *: BRNO

PříspěvekZaslal: 07.07.08 21:15    Předmět: Citovat

no jestli se Ti zvedl volnoběh, tak to tou klapkou asi bude, ale zas se mi nezdá, že by kvůli klapce začal žrát o 4 litry víc...

Bydliště - POVINNÉ *: Frydlant nad Ostravici

PříspěvekZaslal: 13.07.08 16:21    Předmět: Citovat

me to zaclo papat po montazi sportovniho vyfuku,takze origo vyfuk fici zpet.Co ze zvuku,kdyz jsem na pumpe jak doma..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MortE
Moderátor

PříspěvekZaslal: 13.07.08 19:31    Předmět: Citovat

roztomily.kluk napsal:
me to zaclo papat po montazi sportovniho vyfuku,takze origo vyfuk fici zpet.Co ze zvuku,kdyz jsem na pumpe jak doma..

o kolik se to zvedlo?
se mi nějak nezdá, že by to mohla být nějaká výrazná změna...
Anonymní

PříspěvekZaslal: 15.07.08 20:05    Předmět: Citovat

Takze zvedla se mi spotreba jako krava, mechos mi odpojil lambdu a trochu se to ustalilo cca 10l. Mam stredni dil v riti, takze poputuje novej, mrknu na klapku pac tam to zacalo blbnout s tim volnobehem, a pak se zamerim na lambdu. ale doufam ze to poresim s klapkou a lambdu nebudu muset kupovat a bude stacit kdyz bude odpojena. Myslite ze by mohl bejt problem s odpojenou lambdou nebo to jen budu muset resti pred stk??
MortE
Moderátor

PříspěvekZaslal: 15.07.08 20:36    Předmět: Citovat

CizaP napsal:
Takze zvedla se mi spotreba jako krava, mechos mi odpojil lambdu a trochu se to ustalilo cca 10l. Mam stredni dil v riti, takze poputuje novej, mrknu na klapku pac tam to zacalo blbnout s tim volnobehem, a pak se zamerim na lambdu. ale doufam ze to poresim s klapkou a lambdu nebudu muset kupovat a bude stacit kdyz bude odpojena. Myslite ze by mohl bejt problem s odpojenou lambdou nebo to jen budu muset resti pred stk??

no to si piš, že to bude problém...moc Ti to bez toho nepojede...a motor Ti asi taky nepoděkuje...
Anonymní

PříspěvekZaslal: 16.07.08 20:50    Předmět: Citovat

ha vidim ze si pisem na vicero frontach, pravda je ze mam poctit ze sem prisel o vykon, takze ta lambda bude asi problemek, budu se muset mrknout kolika dratovou tam mam a zainvestovat do nove. Diky
MortE
Moderátor

PříspěvekZaslal: 17.07.08 07:23    Předmět: Citovat

CizaP napsal:
ha vidim ze si pisem na vicero frontach, pravda je ze mam poctit ze sem prisel o vykon, takze ta lambda bude asi problemek, budu se muset mrknout kolika dratovou tam mam a zainvestovat do nove. Diky

jo, taky na to koukám... Laughing
takže v zájmu pořádku se přesuneme s další diskuzí sem... Very Happy
jinak tu lambdu určitě kup, dají se sehnat i kolem tisícovky....
Anonymní

PříspěvekZaslal: 28.07.08 19:54    Předmět: Citovat

tak zdravim a pozdravuji, jak sem sliboval ze dam vedet co a jak po te moji rozborce a zborce tak tu to je:Odpojil sem nejdriv hadici z motorku volnobehu zkontoloval jestli funguje, a jo nastesti jede. Pak sem oddelal vzduchovej filtr a dostal sem se az na klapky, pak sem laboroval s tim spinacem od staryho boscha na klapkach, povolil sem dva upevnovaci srouby a zjistil sem ze kdyz s nim hejbu - pootacim tak se meni otacky pri volnobehu. ale neslo to niz ale psis nahoru. Tak sem povolis dorazovej sroubekna klapkach a ejhle, pri pootaceni boschem sem se dostal s otackama na krasnejch 850 - 900. Dotahl sem a poskladal. A vse se tvari velice dobre. Vzhledem k tomu ze sem to delal dneska musim rict ze zatim nevim jak se to bude chovat dal. ale cekam od toho dobrej volnobeh a snad i zlepseni spotreby. Pripojil sem spatky lambdu a uvidim. Ted uz prijde na radu jenom novej vejfuk, a kdyz spotreba nesleze tak odpojim lambdu a jeslti se pohne spotreba dolu, pude nova. Tod vse a preju vsem hodne zdaru.
MortE
Moderátor

PříspěvekZaslal: 28.07.08 20:18    Předmět: Citovat

s odpojenou lambdou Ti spotřeba steží sleze dolů...
Anonymní

PříspěvekZaslal: 28.07.08 20:55    Předmět: Citovat

tak ja nevim proc me to ten nas mechos odpojoval, rekl sem mu ze to zere mocka, a ma to vysoky otacky. po prebirani auta mi rekl ze odpojil lambdu a prej se uvidi a prej pohl z klapkama. S klapkama pohl tezko, pac to prece nejde je nejak stelovat kdyz neberu ten dorazovej sroubek, no a volnobech byl porad stejnej. Spotreba to je otazka, jel sem jednu nadrz a v prostred se mi zdalo ze to zere 13l, pak to odpojil a slezlo to na 10l jako dojeta nadrz, ale treba je to nepresnym ukazovanim plovaku. Takze budu realista, predtim s odpojenou spotreba cca 9-10l ted se uvdii.
MortE
Moderátor

PříspěvekZaslal: 28.07.08 21:16    Předmět: Citovat

no nevim, jedině by byla už tak v řiti, že i ten nouzovej režim je lepší než když je zapojená...
Anonymní

PříspěvekZaslal: 28.07.08 21:49    Předmět: Citovat

no uvidim jak vyjedu nadrz podam hlaseni Very Happy
CizaP
Anonymní

PříspěvekZaslal: 16.11.08 22:07    Předmět: Citovat

Tak panove, hlaseni:

Koupil jsem novou lambdu, nic.
Vymenil jsem klapky i s motorkem, nic.
Vymenil jsem motorek volnobehu, nic.

Spotreba porad kolem desiny a vic. Takze sem z toho spatnej. Vsiml sem si ze mam strouchnivelou hadicku od benzinu, tu co vraci ze striku benal spatky do nadrze zrejme. Tak tu jeste vymenim. Dneska sem se tim prhraboval a zjistli jsem ze byla prdla hadicka od sani k snimacu tlaku sani, taze sem ji zkratil a uvdime co se bude dit. Jestli to nepomuze, uz me ceka jenom cidlo teploty a pak pude renda na prodej protoze takto se jezdit neda.

Tak drzte palce a zatim zdar.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: