Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Pax
Založen: 20.12.2008 Příspěvky: 7 Bydliště - POVINNÉ *: Usti nad Labem
|
Zaslal: 04.01.09 14:18 Předmět: Kontrolka chladici kapaliny |
|
|
Vse nejlepsi v novem roce!
Dekuji za nedavne vlidne prijeti do klubu (a to jsem nemel vyplnene bydliste, ale nikdo me nenadaval)) a jsem potesen, ze je to tu zive.. R19 mam uz leta pane a ted trochu zlobi.
Cas od casu mi - mj. - prorezne mrazovka nebo trubka ci kolinko od vody (nahrazuji medenym topenarskym). Naposled jsem pri tom vymenil i termostat a kapalinu (G48 + destilka, po proplachu).
Zdalo se to OK, ale chvilku po rozjeti se rozSVITI KONTROLKA na meraku teploty vody(?) Pritom teplota je jeste nizka, v nadrzce zadne vareni, vody dostatek, jen mirny unik tlaku pri odsroubovani. Znepokojuje me to. Nevite, prosim, kontrolka - CO presne UKAZUJE? (teplotu - kde, (od) pri kolika stupnich, i tlak?, zavzdusneni? (odvzdusnoval jsem pres ventil na chladici) i neco jineho?
Diky predem za kazdou radu.
(mimochodem, dal jsem neoriginal termostat, s takovym nytkem, jako byl u stare skodovky, tak je pomalejsi zahrivani, ale to by jinak nemelo mit vliv.) _________________ Skoda, ze uz mi davno neni 19 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hynek

Založen: 14.10.2007 Příspěvky: 10937 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 04.01.09 14:27 Předmět: |
|
|
je to jen kontrola teploty, při zapnutí klíčku by se měla rožnout a po nastartování zhasnout, když se rožne znamená že vaříš, mě to dělalo na 54kw vyměnil jsem čidlo teplota a vše bylo ok dokud ti funguje ručička tak se dá jezdit, ikdyž v zimě to asi těžko uvařiš  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pax
Založen: 20.12.2008 Příspěvky: 7 Bydliště - POVINNÉ *: Usti nad Labem
|
Zaslal: 04.01.09 14:57 Předmět: |
|
|
Dekuji!
No varit by to nemelo, (to spis ted naopak drzi teplota moc nizko, jen to ted vic sleduju, ze je to vse naraz - termostat vymenen, protoze prestal otvirat, varilo to, byl tlak, praskla dalsi prorezla trubicka)
To cidlo by to mohlo byt. A prosim te, kde to meri, kde to cidlo je? _________________ Skoda, ze uz mi davno neni 19 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2643 Bydliště - POVINNÉ *: Havířov
|
Zaslal: 04.01.09 15:36 Předmět: |
|
|
Čidlo by mělo být na hlavě v blízkosti rozdělovače a je dvojité, jdou na něj 2 dráty. 1 na měřák teploty na palubce a 2 na tu červenou kontrolku. Já jezdím s odpojeným 2 drátem bo mi to svítilo furt.  _________________ Rozhodl jsem se,že budu žít věčně a umřu jenom kdyby mi to nevyšlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šulín

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 1379 Bydliště - POVINNÉ *: Plzeň - hlavní město piva
|
Zaslal: 04.01.09 15:40 Předmět: |
|
|
jarda napsal: | Čidlo by mělo být na hlavě v blízkosti rozdělovače a je dvojité, jdou na něj 2 dráty. 1 na měřák teploty na palubce a 2 na tu červenou kontrolku. Já jezdím s odpojeným 2 drátem bo mi to svítilo furt.  |
by chtělo ňákýho šikovnýho elektrikáře co?  _________________ Šulín
Šáde Octavia
16V, Ph1 (od r. 1999) RIP
1,9D, Ph1 (od r. 2008) RIP |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2643 Bydliště - POVINNÉ *: Havířov
|
Zaslal: 04.01.09 15:43 Předmět: |
|
|
No.....ale znáš to,kovářova kobyla...... bych musel měnit čidlo a kvůli zbytečný kontrolky ??? Se na to můžu vy...  _________________ Rozhodl jsem se,že budu žít věčně a umřu jenom kdyby mi to nevyšlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šulín

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 1379 Bydliště - POVINNÉ *: Plzeň - hlavní město piva
|
Zaslal: 04.01.09 15:45 Předmět: |
|
|
mi taky svítila ta oranžová co je u ručičky a našel jsem přechoďák v jednom tom velikym konektoru, který jsou u motoru před řidičem v tý černý bedně, jak sou tam relátka na čerpadlo a jiný další chujoviny... _________________ Šulín
Šáde Octavia
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šulín

|
Zaslal: 04.01.09 15:46 Předmět: |
|
|
goreff napsal: | no,to čidlo je fakt obrovskej problém,lepší ušmiknout drátek...  |
 _________________ Šulín
Šáde Octavia
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
|