Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
mirRa Anonymní
|
Zaslal: 28.07.08 15:53 Předmět: Teče olej (1.8 66kW) |
|
|
Zdravím, jsem tady ve fóru nový.
Koupil jsem nedávno R19 a zjistil jsem, že mi z něj teče olej. Měřil jsem, kolik je motorového s odstupem cca 10 dnů a zjistil jsem, že ten neteče. Myslím si, že to bude asi z převodovky.
Potřeboval bych poradit, jak vlastně zjistím, co s tím přesně je a hlavně jestli to nechat vyměnit za jinou ze staršího auta nebo spíše opravit.
Díky za odpovědi na moji asi trochu hloupou otázku.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 28.07.08 16:02 Předmět: |
|
|
nejdriv to musis poradne umyt aby si zjistil odkud to tece a podle toho se pak rozhodnout _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hrazda

Založen: 12.10.2007 Příspěvky: 504 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 28.07.08 16:15 Předmět: |
|
|
zkontroluj manžety na poloosách, jestli to neteče přes ně, mě takhle vytekl všechen olej... _________________ Škoda Octavia Elegance 1,9TDi
exRenault 19 1,8S RT |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sob007 LOPRAIS
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 5122 Bydliště - POVINNÉ *: Skalice [Zn]
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kamillo

Založen: 22.12.2007 Příspěvky: 77 Bydliště - POVINNÉ *: Kroměříž / Vsetín / Havlíčkův Brod
|
Zaslal: 28.07.08 20:58 Předmět: Olej |
|
|
Jo, dobrá otázka. Mně teče přesně takhle servoolej z manžety na poloose (u pravého kola). Mrkni na zem - pokud je to výrazně k boku auta a je li ten olej řídký a často zbarven do červena (teda - starej samozřejmě špinavej a černej :-) ), je to servo a pak si - než to spravíš - hlídej vyrovnávací nádržku se servoolejem, ať nezadřeš servopumpu; mně se to málem podařilo  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mirRa Anonymní
|
Zaslal: 15.09.08 09:16 Předmět: |
|
|
takhle to zhodnotil kamos:
olej teče z diferensiálu na levé stranně kolem poloosy
ted mi prosim poradte, jestli to dat opravit, jestli to zase chvili vydrzi (rozumejte nejmene 3 roky) anebo koupit jinou prevodovku a vymenit.
Diky. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
Zaslal: 15.09.08 09:18 Předmět: |
|
|
mirRa napsal: | takhle to zhodnotil kamos:
ted mi prosim poradte, jestli to dat opravit, jestli to zase chvili vydrzi (rozumejte nejmene 3 roky) anebo koupit jinou prevodovku a vymenit.
Diky. |
stačí vyměnit gumovou manžetu za 200,- kč  _________________
Levné nové náhradní díly http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?p=246432#246432 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
Zaslal: 15.09.08 15:40 Předmět: |
|
|
mirek napsal: | mirRa napsal: | takhle to zhodnotil kamos:
Diky. |
stačí vyměnit gumovou manžetu za 200,- kč  | pokud vím, tak na levé straně je manžeta s ložiskem a za dvě kila jsem ju nikde neviděl,mě stála kolem 600kč...možná u vás v kratkozobakově máte jiné ceny  _________________ F7R 16 Soupapes http://goreff.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
mirRa Anonymní