Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Bembik
Založen: 7.4.2008 Příspěvky: 44 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava - Petřkovice
|
Zaslal: 06.09.08 11:28 Předmět: Napojení alarmu na stávající centrální zamykání |
|
|
Zdrawím pánové, mám 19ku Ph1. Začalo mě pomalu zlobit dálkové ovládání (které funguje jako dálkač k TV). Pořídil jsem proto autolaram s dálkovým a chtěl bych jej napojit na stávající centrál. - představuji si to tak že bych vyndal tu řídící jednotku co je ve stropě a na kabely napojil tady tento.
Jenže nejsem elektrikář a proto bych potřeboval poradit:
- kde najdu (+) zapalování...nějak konkrétně
- kde najdu (-) dveřní spínače..nějak konkrétně
- brzdový pedál (zapojit pod světlo brzdy - tedy kde?)
- teď napojení na ten stávající centrál: jsou zde 4 možnosti:
- bud zámek ovládaný mínusem
- nebo zámek ovládaný plusem
- nebo příme ovládaní servomotorků,
- popř. připojení pneum. zamykání, což tam určo není :-)
Předem mockrát děkuji za rady, za odpověď vedoucí k úspěšnému napojení se i finančně odvděčím. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dunga

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 4073 Bydliště - POVINNÉ *: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: 06.09.08 11:58 Předmět: Re: Napojení alarmu na stávající centrální zamykání |
|
|
Bembik napsal: | Zdrawím pánové, mám 19ku Ph1. Začalo mě pomalu zlobit dálkové ovládání...
za odpověď vedoucí k úspěšnému napojení se i finančně odvděčím. | asi ti tim moc neporadim, ale co zkusit nejakeho autoelektrikare pobliz tveho bydliste???  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bembik
|
Zaslal: 06.09.08 13:06 Předmět: |
|
|
Tak byl by někdo z Ostray a okolí? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kidli

Založen: 10.10.2007 Příspěvky: 51 Bydliště - POVINNÉ *: Praha
|
Zaslal: 08.09.08 07:39 Předmět: |
|
|
Hlavně musíš mít alarm, co to umí
a kabely natáhni k tlačítku centrálu, co máš na středovym panelu. _________________ Na komunisty si zvykat nechceme
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bembik
|
Zaslal: 08.09.08 08:44 Předmět: |
|
|
jj bylo provedeno, vše fičí, ted potřebuju někam napojit kabel který má přijít na (-) čidla otevřených dvěří - mam to asi ukostřit přes ten alarm, jenže odkud? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kidli

|
Zaslal: 08.09.08 09:24 Předmět: |
|
|
Zkus napsat Rayovi, ten to zapojoval mně, jestli si náhodou nebude pamatovat jak to tam je. Pamatuju si jen, že na čidle bylo 2x minus a přední a zadní dveře jsou nejspíš zapojený zvlášť... _________________ Na komunisty si zvykat nechceme
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
r0mik

Založen: 13.10.2007 Příspěvky: 651 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
Zaslal: 08.09.08 10:05 Předmět: |
|
|
Bembik: napis LANiNovi... ten je elektrikar co ma to auto prošpikované vsemi smery..a navic ostravak co by pro 19ku i dychal  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lanex

Založen: 14.4.2008 Příspěvky: 211 Bydliště - POVINNÉ *: planeta Země, Kladno
|
Zaslal: 08.09.08 13:01 Předmět: |
|
|
(-) z čidla otevření dveří vede kablik do světýlka osvětlení interiéru. Tam si jej můžeš pro alarm snadno "vyzvednout".
Navíc doporučuju natáhnout i z osvětlení v kufru. Tim zajistíš že ti alarm začne hejkat i když ti někdo vleze do auta 5tejma dveřma. V takovém případě musíš kabely od vnitřního a kufrového světla oddělit přes 2 diody (pokud na alarmu nemáš oddělené okruhy). Podobným způsobem si můžeš hlídat i haufnu (2 čidla bys měl dostat k autoalarmu).
(+) zapalování najdeš na konektoru k hodinám
Brzdový pedál... k čemu to je potřeba? Jestli kvůli světlum (blikání při odemykání) jsou lepší blinkry, s brzdama bys to viděl jen zezadu pokud nemáš brzdovky i vepředu  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kidli

|
Zaslal: 08.09.08 16:52 Předmět: |
|
|
Brzda je na zamknutí po nastartování = zbytečnost, původní tlačítko centrálu bude fungovat pořád... _________________ Na komunisty si zvykat nechceme
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2643 Bydliště - POVINNÉ *: Havířov
|
Zaslal: 09.09.08 22:00 Předmět: |
|
|
Noooo.... bacha na kábliku dveřního spínače není - ale + 12V. Mínus se tam objeví až při otevření dveří. Ten + by mohl vadit tomu alarmu. _________________ Rozhodl jsem se,že budu žít věčně a umřu jenom kdyby mi to nevyšlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lanex

Založen: 14.4.2008 Příspěvky: 211 Bydliště - POVINNÉ *: planeta Země, Kladno
|
Zaslal: 11.09.08 09:16 Předmět: |
|
|
jj je tam 12v, to tam "propouštěj" žárovky. V tom nebude žádný problém. Alarm s tím počítá... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|