Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
aveius Anonymní
|
Zaslal: 08.11.07 08:35 Předmět: teploměr zešílel |
|
|
Zdravím vás,
mám zajímavý problém, který mě trápí už delší dobu. Zešílel mi teploměr chlazení. Chlazení jako takové je ok, všechno funguje, rencek není studený ani se nepřehřívá. Ale stačí se rozjet a ručička teploměru začne šíleně lítat nahoru a dolu. Občas se zastaví v poloze, kde má skutečně být, ale většinou jen blbne. Aby byl efekt diskotéky dokonalý, problikává (při záběru motoru) kontrolka přehřátí. Podle mě to má někde kraťas, ale nemůžu přijít na to kde. Napadá vás něco? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 08.11.07 08:51 Předmět: |
|
|
bud bude spatne cidlo a nebo nekde spatny kontakt nebo prodrene draty poked to nebude tim cidlem tak ti nezbyde nez jit po kabelazi _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2643 Bydliště - POVINNÉ *: Havířov
|
Zaslal: 08.11.07 08:52 Předmět: |
|
|
V první řadě zkus vyčistit konektor na čidle teploty. _________________ Rozhodl jsem se,že budu žít věčně a umřu jenom kdyby mi to nevyšlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
BOBES Organizátor Drhlen

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 1408 Bydliště - POVINNÉ *: SEMILY
|
Zaslal: 08.11.07 12:01 Předmět: |
|
|
Na devadesát % je špatná kostra na palubovce.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 08.11.07 13:45 Předmět: |
|
|
mel sem to u jednoho auta byl prošoupanej kabel od čidla a kostřil se o motor .. _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
aveius Anonymní
|
Zaslal: 08.11.07 17:04 Předmět: nápad |
|
|
díky za reakce. Dostal jsem nápad - odpojím čidlo od kabelů a nastartuju. Když to přestane dělat blbosti, pak je chyba v čidle. Když ne, tak to někde sahá o kostru nebo o motor, je chyba v kabelu, nebo v palubovce. Může tak být?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 08.11.07 17:29 Předmět: |
|
|
urcite tim nic nezkazis ale mam pocit ze kdyz to prestane tak ti to nezaruci ze to je v cidle protoze prerusis obvod a pokud je nekde nejaky spatny kontakt tak se ti to akorat prestane projevovat _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
low_man

Založen: 19.10.2007 Příspěvky: 79 Bydliště - POVINNÉ *: Svitavy
|
Zaslal: 08.11.07 18:45 Předmět: Re: teploměr zešílel |
|
|
aveius napsal: | Zdravím vás,
mám zajímavý problém, který mě trápí už delší dobu. Zešílel mi teploměr chlazení. Chlazení jako takové je ok, všechno funguje, rencek není studený ani se nepřehřívá. Ale stačí se rozjet a ručička teploměru začne šíleně lítat nahoru a dolu. Občas se zastaví v poloze, kde má skutečně být, ale většinou jen blbne. Aby byl efekt diskotéky dokonalý, problikává (při záběru motoru) kontrolka přehřátí. Podle mě to má někde kraťas, ale nemůžu přijít na to kde. Napadá vás něco? |
Mám úplně stejný problém. Při studeném startu se ručička klidně vyhoupne do polohy zahřátého motoru nebo tam "tancuje" jak jsi zmínil (ale červená kontrolka se mi ještě nikdy nerozsvítila při nastartovaném motoru). Čidlo jsem proměřoval a je OK, ukazuje téměř správný hodnoty, takže asi někde chybička v kostře - kua . Pokud na něco příjdeš, kde by se skrývala chyba, tak dej vědět, díky. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2643 Bydliště - POVINNÉ *: Havířov
|
Zaslal: 08.11.07 19:11 Předmět: |
|
|
Tak mě napadlo: palubní deska je dělaná technikou plošných spojů na folii. Tato folie tvoří i konektory. Měď jak známo oxiduje na povrchu. Tak-že chyba by mohla být v zaoxidovaném konektoru na palubce. Pro teploměr je to konektor přímo nad tachometrem. _________________ Rozhodl jsem se,že budu žít věčně a umřu jenom kdyby mi to nevyšlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Anonymní
|
Zaslal: 08.11.07 19:50 Předmět: |
|
|
Rosta napsal: | urcite tim nic nezkazis ale mam pocit ze kdyz to prestane tak ti to nezaruci ze to je v cidle protoze prerusis obvod a pokud je nekde nejaky spatny kontakt tak se ti to akorat prestane projevovat | místo čidla dat potenciometr nebo odpor a tak by se dalo zjistit, zda je to cidlem.. Ale spíš myslím, že to bude kostrou.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Anonymní
|
Zaslal: 08.11.07 19:53 Předmět: |
|
|
U jiného auta se mi stalo, že odešla elektronika na plošném spoji ukazatele a civecka ukazatele zlobila. :-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sikec
Založen: 10.10.2007 Příspěvky: 185 Bydliště - POVINNÉ *: Ochoz u Tišnova
|
Zaslal: 07.09.08 17:44 Předmět: |
|
|
Do toho čidla vedou dva dráty - zelený a bílý. Nevíte kam kterej patří? Vypadly ven a já nevím kam dát kterej díky... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|