Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Kasym Anonymní
|
Zaslal: 21.07.08 13:02 Předmět: čidlo teploty vody |
|
|
zdárek pánové..dotaz..kamarád má R19 motor zřejmně F2N chová se to jako když je špatný čidlo na teplotu vody..čidlo jsme teď změřil a podle knížky jsem porovnal hodnoty,ale mám takovej pocit ,že v tý knížce mají asi bordel v jednotkách...ohřátej motor ukazuje asi 340 Ohmu,ale v knížce mají u všeho kiloOhmy(20 stupnů 3,5 kiloOhmu a 80 stupnů 335 kiloOhmu) což mi připadá jako kravina už jen proto,že tam je negový čidlo a odpor u něj klesá.Má tu někdo zkušenost s tím jak to opravdu je?Ať ho nedonutím koupit čidlo za 1000,- a ono bude dobrý.
Ještě něco když bude dobrý kde hledat dál?Jde do něj nějaký napětí?pokud jo tak kolik?přepokládám že 12 V. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 21.07.08 14:23 Předmět: |
|
|
jo ma to mit ohrate kolem tech 340 ohmu cos nameril maji tam chybu,abys mel jistotu tak je lepsi vytahnout konektor z cidla strcit tam potak nebo trimr a pozorovat jestli ti jednotka reaguje na zmenu teploty, taky sem cidlo meril a vypadalo Ok az po nahrazeni odporem motor startoval jak mel,po vymene cidla OK _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kasym Anonymní
|
Zaslal: 22.07.08 06:40 Předmět: |
|
|
dík to určitě zkusim neni to špatnej nápad. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
|
Zaslal: 22.07.08 10:44 Předmět: |
|
|
dej tam na vyskouseni hodnotu odporu ktery ma cidlo kolem nuly a melo by to nastartovat a mit zvysene otačky _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
|
Zaslal: 22.07.08 10:46 Předmět: |
|
|
treba neco kolem 10 Kohm _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
patyi77
Založen: 8.7.2008 Příspěvky: 11 Bydliště - POVINNÉ *: slovensko,šamorín
|
Zaslal: 22.07.08 12:13 Předmět: |
|
|
ja som nameral pri zahriatom motore 1K tak to asi nie je dobre?
inac mam vysoke otacky.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rumcajs
Založen: 10.10.2007 Příspěvky: 760 Bydliště - POVINNÉ *: Jihlava
|
Zaslal: 23.07.08 15:11 Předmět: |
|
|
patyi77 napsal: | ja som nameral pri zahriatom motore 1K tak to asi nie je dobre?
inac mam vysoke otacky.  |
Máš pravdu, předsedo Vraž do konektoru odpor kolem 300 ohmů a zkoukni otáčky - měly by se dostat zhruba na 800. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kasym Anonymní
|
Zaslal: 25.07.08 08:19 Předmět: |
|
|
Hmm tak čidlem to neni budeme holt hledat dál...včera to nastartovalo normálně jako by čidlu nic nebylo a i před tim čidlo ukazovalo dobrý hodnoty... na vloženej odpor to chytlo jak na dobrý čidlo.Jo měřil jsem napěti co jde do čidla a je tam něco kolem 2,5-2,7 voltu taky nevim jestli to je nebo neni dobře. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
|
Zaslal: 25.07.08 08:29 Předmět: |
|
|
Kasym napsal: | Hmm tak čidlem to neni budeme holt hledat dál...včera to nastartovalo normálně jako by čidlu nic nebylo a i před tim čidlo ukazovalo dobrý hodnoty... na vloženej odpor to chytlo jak na dobrý čidlo.Jo měřil jsem napěti co jde do čidla a je tam něco kolem 2,5-2,7 voltu taky nevim jestli to je nebo neni dobře. |
skus to jeste parkrat za studena s tim odporem,mi cidlo taky ukazovalo ze je dobre a jednou to chytlu dobre pak zase az na potreti a bylo to cidlem _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kasym Anonymní
|
Zaslal: 29.07.08 09:40 Předmět: |
|
|
Rosta napsal: | Kasym napsal: | Hmm tak čidlem to neni budeme holt hledat dál...včera to nastartovalo normálně jako by čidlu nic nebylo a i před tim čidlo ukazovalo dobrý hodnoty... na vloženej odpor to chytlo jak na dobrý čidlo.Jo měřil jsem napěti co jde do čidla a je tam něco kolem 2,5-2,7 voltu taky nevim jestli to je nebo neni dobře. |
skus to jeste parkrat za studena s tim odporem,mi cidlo taky ukazovalo ze je dobre a jednou to chytlu dobre pak zase az na potreti a bylo to cidlem |
OK ještě to zkusim. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|