Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
dukemb
Založen: 22.1.2008 Příspěvky: 131 Bydliště - POVINNÉ *: Praha 9
|
Zaslal: 16.06.08 19:07 Předmět: zvlastni problem s chlazenim motoru |
|
|
obcas se mi stava ze pri delsi jizde kdyz uviznu v kolone tak se mi rosviti kontrolka teploty chladici kapaliny, pritom merak ale ukazuje teplotu na 3/4 nebo mirne pres, ale k maximu se to neblizi. nasledne pridam otacky a po chvili to zhasne. pripadne se kontrolka rozsviti kdyz po delsi jizde prijedu na parkoviste a couvam nebo jedu na jednicku, 2jku. Chladici kapaliny je tam dost. Mozna je ucpanej chladici system ale je divny ze raficka teplotu ukazuje max na 3/4 a v manualu pisou ze problem je az kdyz se to dostane ke zviraznenejm carkam, tak nevim co stim? zvlastni je ze se deje jen pri nizkej ch otackach/rychlosti.....remeny jsou vsechny novy...tak nevim |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Václav Sedlář

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2689 Bydliště - POVINNÉ *: Liberec
|
Zaslal: 16.06.08 19:40 Předmět: |
|
|
Ono ti to může ukazovat špatnou teplotu-může se to opravdu přehřívat.Na budík je jiné čidlo a pro řj a snad i kontrolku je čidlo teploty motoru. _________________ Renault R19 Chamade,r.v.1994,1794ccm/65kw.
Renault Laguna Grandtour, r.v. 1998,1598ccm/79kw.
Renault Laguna 3 Grandtour, 2.0 dci 110kw, r.v. 2010 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hrazda

Založen: 12.10.2007 Příspěvky: 504 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 16.06.08 19:44 Předmět: |
|
|
Napadá mě, jestli máš dostatek chladící kapaliny a jestli Ti funguje větrák vpředu...
Mě se kdysi podařilo uvařit favorita tak, že mi vytekla voda a teplota ukazovala furt normál (přitom tam už žádná voda nebyla) a až po chvíli letěla pára z motoru, tak aby to nebyl i Tvůj případ...
Ještě bych se zaměřil na všechny hadicové spoje, jestli Ti po zahřátí někama kapalina neuníká... _________________ Škoda Octavia Elegance 1,9TDi
exRenault 19 1,8S RT |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dukemb
|
Zaslal: 16.06.08 20:29 Předmět: |
|
|
chladici kapaliny mam dost (mezi min a max a trosku ubyde az po par mesicich) vetrak bezi....aspon teda podle huceni i po vypnuti motoru...divny je ze to dela po delsi jizde pri nizsich rychlostech (takze vkolonach, pri parkovani, ale jakmile se zvednou otacky nebo to bezi na volnobech tak to hned zhasne)... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 16.06.08 21:18 Předmět: |
|
|
maš dost oleje v motoru? je to napojeny na čidlo oleje ..delalo mi to u jednoho auta občas se na volnobeh rosvicovala kontrolka na teplotu kapaliny je to blbost ale bylo to ono ..nakonec šel motor do haje protože nemazal .. _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dukemb
|
Zaslal: 16.06.08 21:30 Předmět: |
|
|
olej byl vymenen pred tremi mesici a stav je taky OK a na volnobech to prave nedela, to se to spis lepe chladi, dela to jen pri nizkejch rychlostech(1,2,R)...nevim jestli by to stim mohlo souviset ale pri vyssim stupni chlazeni interieru se to rosviti s vetsi pravdepodbnosti a pri vypnuti vetraku interieru mi prislo ze to driv zhasne, jestli je diky tomu vyssi spotreba energie a pri nizkych otackach to vsechno najednou neutahne (cerpadla chlad. kapaliny, vetrak motoru, vnitri vetrak, rozsvicena svetla - autobaterie neni zrovna nejnovejsi....) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

|
Zaslal: 16.06.08 21:54 Předmět: |
|
|
zkusil bych jestly nemaš nekde volnej nakej konktor a zkontoroluj kostry ešte jedine _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 16.06.08 22:16 Předmět: |
|
|
m1tv napsal: | maš dost oleje v motoru? je to napojeny na čidlo oleje ..delalo mi to u jednoho auta občas se na volnobeh rosvicovala kontrolka na teplotu kapaliny je to blbost ale bylo to ono ..nakonec šel motor do haje protože nemazal .. |
tak to tam musely byt ale prehozene draty ne? _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

|
Zaslal: 16.06.08 22:49 Předmět: |
|
|
ne sou tam propojeny tydle vystražny kontrolky je to u megana ph1 _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
dukemb
|
Zaslal: 17.06.08 18:48 Předmět: |
|
|
tak to jsem nezkousel, asi to nebudu nic jednoducheho, vpodstate ani nevim u me R19PHII F3P, jak nato....? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2643 Bydliště - POVINNÉ *: Havířov
|
Zaslal: 17.06.08 19:18 Předmět: |
|
|
Čidlo pro budík a kontrolku přehřátí je dvojité. Jeden vývod je spínán proti kostře a druhý je proměnný odpor proti kostře. Máš asi vadné toto čidlo že spíná dřív než začne vařit voda. Já mám sekci spínače odpojenou ůplně protože mi to svítilo furt. _________________ Rozhodl jsem se,že budu žít věčně a umřu jenom kdyby mi to nevyšlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dukemb
|
Zaslal: 17.06.08 19:45 Předmět: |
|
|
jinak kdyz zastavim otevru kapotu, tak od motoru samozrejme sala horkej vzduch ale chladici kapalina je vcelku v klidu, semtam se na ni udela bublinka ale urcite to nebubla jako kdyz vari voda:) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
Zaslal: 17.06.08 20:02 Předmět: |
|
|
jarda napsal: | Čidlo pro budík a kontrolku přehřátí je dvojité. Jeden vývod je spínán proti kostře a druhý je proměnný odpor proti kostře. Máš asi vadné toto čidlo že spíná dřív než začne vařit voda. Já mám sekci spínače odpojenou ůplně protože mi to svítilo furt. | a není lepší to čidlo vyměnit,stojí 370korun... _________________ F7R 16 Soupapes http://goreff.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
radecek7

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 5176 Bydliště - POVINNÉ *: Brno-Vlezprdelkov
|
Zaslal: 17.06.08 20:13 Předmět: |
|
|
goreff napsal: | jarda napsal: | Čidlo pro budík a kontrolku přehřátí je dvojité. Jeden vývod je spínán proti kostře a druhý je proměnný odpor proti kostře. Máš asi vadné toto čidlo že spíná dřív než začne vařit voda. Já mám sekci spínače odpojenou ůplně protože mi to svítilo furt. | a není lepší to čidlo vyměnit,stojí 370korun... | jn to je jardova oblibena vec....  _________________ BMW E36 CABRIO:)
Renault 19 16v PH1
Volvo V70 2.5 TDI rakev
VW Golf Cabrio III dostala moje draha:)
Felda pracant |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|