Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
danik
Založen: 14.12.2010 Příspěvky: 6 Bydliště - POVINNÉ *: Moravské Budějovice
|
Zaslal: 09.05.13 10:50 Předmět: mrazová zátka 1,7 / 54 kw |
|
|
Zdravím,
mám problém s děravou mrazovou zátkou mezi termostatem a setrvákem - musím kvůli výměně vyndat převodovku, nebo se to dá zvládnout i se špajzkou v autě - nemáte někdo zkušenosti?
Navíc mi voda z motoru nachcala dírou přímo do spojky a ta zabírá nějak škubavě - nebudu ji muset taky vyměnit?
Ještě pokud by někdo věděl kde sehnat nové zátky - nějak nemůžu na nic narazit.
Díky Martin |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

Založen: 20.7.2010 Příspěvky: 3832 Bydliště - POVINNÉ *: ČR-Vysočina
|
Zaslal: 09.05.13 11:22 Předmět: |
|
|
Možná by se dalo zvládnout, ale bude to práce naprd, 1/3 mrazovky je schovaná za setrvačníkem.... Navís Ti pravděpodobně orezla hřídel a proto se lamela neposouvá a škube.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 09.05.13 13:20 Předmět: |
|
|
ch: spojková lamela se neposouvá ale točí, posouvá se ložisko a lamely přítlačáku, chyba bude někde tam.
řekl bych, že to škubání bude spíše špatným ložiskem, vyschlým a zrezlým a na výměnu dle mého bude nejlepší to rozhodit, aspoň zjistíš, co je na spojce špatně |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

|
Zaslal: 09.05.13 16:45 Předmět: |
|
|
Pokud by se neposouvala tak jak by asi fungovalo vypínání spojky??? Třeba u Vás je tomu jinak než zde u nás, pouč mě prosím. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 09.05.13 16:48 Předmět: |
|
|
Lamela se neposouvá ale točí, nějaký pohyb "posunu" dělá ale to jen díky povolení tlačného talíře tj povolení lamel na něm a tyto části se právě "posouvají" směrem OD lamely díky tlačení páky přez ložisko a pokud to je špatné/suché/zrezlé, zasekává se.
http://www.youtube.com/watch?v=s6b9We6mp4E
Ještě něco? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

|
Zaslal: 09.05.13 17:06 Předmět: |
|
|
Takže se po hřídeli posouvá a pokud tam lila voda tak je tam humus a rez a je to problém.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 09.05.13 18:18 Předmět: |
|
|
Ty jsi fakt ňouma, to je jak do stěny.. No co už
DANIK: rozpůl to a s největší pravděpodobností zabečel přítlačák a ložisko, ty nesnesou vodu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

|
Zaslal: 09.05.13 18:51 Předmět: |
|
|
Pokud by odešlo ložisko tak by pískalo a prvděpodobně by prošlo přes packy přítlačáku ŇOUMO.
Auta jsem opravoval už když Ty jsi tahal kačera po té vaší Ostráávě.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 09.05.13 20:15 Předmět: |
|
|
Tak joo, máš pravdu, neumím opravovat auta a vůbec tomu nerozumím. Jediné co umím, tak tahat kačera. To se mě líbí a radši přestanu lidem cpát své žvásty, přece nejsem mechanik  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Geltny
Založen: 12.11.2009 Příspěvky: 623 Bydliště - POVINNÉ *: Karviná
|
Zaslal: 16.05.13 06:00 Předmět: |
|
|
Lanine ty sis ješte nezvykl ? skubaní pri prozjezdu mi delal spatnej přítlačak už proste nezabíral rovnoměřně...a ty mrazovky koupíš normalně v Renaultu stojí par kaček sám sem je tam kupoval  _________________ R19 PH1 1991 1.7i 8v F3N 54kw zhnilej dědek
R19 PH2 1993 1.7i 8v F3N 54kw ex
R19 PH2 1995 1,8i 8v F3P 81kW (životní láska) aktual |
|
Návrat nahoru |
|
 |
danik
|
Zaslal: 17.05.13 09:43 Předmět: |
|
|
Já to prorezlou zátku poznal právě podle spojky, do tý doby fungovala naprosto bezchybně, až najednou pustím spojku a ono chvilku nic a pak se auto s pořádnejma škubancama rozjelo. Tak sem otevřel kapotu a celá převodovka pochcaná... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
danik
|
Zaslal: 03.07.13 11:22 Předmět: |
|
|
Aktuální stav - zátku jsem koupil v Renaultu za 133 kč, ale jelikož jsem si nenapsal číslo motoru, tak jsem po vyndání převodovky zjistil, že je asi o 2 mm menší..., takže znovu - nakonec mi tam pasovala zátka 50 mm z multikáry. Před zaklepnutím jsem ji namázl dvousložkovým epoxidem.
Spojka za docela slušný prachy tady:
http://www.autodilydrpa.cz/spojka-renault-19-ii-bc53-17/14685-spojka-spojkova-sada-luk-37739841210-renault-19-ii-bc53-0191-1295.html
Stará byla už slušně ojetá a navíc v ní voda nadělala pěknou paseku, ložisko taky v háji, takže jsem vše vyměnil. Včera jsem nasadil převodovku, zbývá mi poloosy, náboje, všechno pozapojovat, nalít a start. Takže doufám, že to bude OK. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 03.07.13 14:35 Předmět: |
|
|
moc drahé  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
danik
|
Zaslal: 12.02.14 17:57 Předmět: |
|
|
Trochu si dovolím to tady oživit. Zátka a spojka vymněněny, půl roku auto fungovalo, až zhruba před týdnem zase začalo ztrácet vodu. Vzhledem k tomu, že za chodu stříkala voda směrem od řemenice, myslel jsem, že to bude čerpadlo. Po bližším zkoumání jsem zjistil, že voda teče jakoby zpoza plastového krytu rozvodů - tedy dotaz, je to další mrazovka? Nebo tam v těch místech žádná není a rupl mi blok? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Víťa

Založen: 11.7.2009 Příspěvky: 3105 Bydliště - POVINNÉ *: Krnov, Bola, Opa, Ova a tak...
|
Zaslal: 13.02.14 11:30 Předmět: |
|
|
danik napsal: | Trochu si dovolím to tady oživit. Zátka a spojka vymněněny, půl roku auto fungovalo, až zhruba před týdnem zase začalo ztrácet vodu. Vzhledem k tomu, že za chodu stříkala voda směrem od řemenice, myslel jsem, že to bude čerpadlo. Po bližším zkoumání jsem zjistil, že voda teče jakoby zpoza plastového krytu rozvodů - tedy dotaz, je to další mrazovka? Nebo tam v těch místech žádná není a rupl mi blok? | asi to je blbost, ale co vodní pumpa? _________________ No mainstream, just French... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|