Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Kamillo

Založen: 22.12.2007 Příspěvky: 77 Bydliště - POVINNÉ *: Kroměříž / Vsetín / Havlíčkův Brod
|
Zaslal: 03.03.08 23:30 Předmět: Mlžení předního skla |
|
|
Zdravím lidičky, omlouvám se, jestli zavádím téma, které tu bylo možná x-krát protřepáváno, ale já ho tady fakt nikde nenašel, sorry.
Takže: napište mi prosím své zkušenosti s mlžením předního skla. Mně to po 5min jízdy dělá něco jako "mlíko na skle" :-) Ne vážně - nejde mi vůbec uspokojivě ofouknout, abych neměl pocit, že jedu v mlze... Jedině na plné pecky studený luft, což je teď kolem 5 stupňů Celsia nic moc... Teplý vzduch nemůžu použít vůbec, to prostě neexistuje. To mám okamžitě na skle málem rosu. Když chvilku pootevřu okno, situace je někdy lepší, někdy horší, což mě trochu mate. Klimatizaci nemám, po povodních zaplavený auto taky ne. Procházel jsem různá fóra (citroen, peugeot, renault megane) a tam se dočetl něco o ucpaném odvodu par z interiéru (kde by to mělo být?), tak třeba i něco o pylovém filtru (taky-kde by měl být? Je i v autě bez klimatizace?) a nebo též o tekoucím radiátoru jakož i mokrých kobercích a rohožkách. Toto všecko by prý mohlo být původcem, ale nejčastěji se mluví o odvodu par z interiéru a pylovém filtru. Jo! Taky ještě se propíral vnitřní a vnější okruh větrání, to jsem nikdy neslyšel. Kde se to v R19 přepíná? Jestli nejsem jouda a nemám blbě toto. Foukání mám nasměrovaný přepínačem jen na symbol okna. Můžete mi prosím napsat své zkušenosti? Předpokládám, že tento problém nemám sám... Díky za váš čas a ochotu, Kamil |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kamillo

Založen: 22.12.2007 Příspěvky: 77 Bydliště - POVINNÉ *: Kroměříž / Vsetín / Havlíčkův Brod
|
Zaslal: 03.03.08 23:44 Předmět: |
|
|
To už jsem zkoušel, různé sajrajty s lihem nebo čpavkem... Nic, furt naprd...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 03.03.08 23:47 Předmět: |
|
|
maš v haji topeni teče tma voda a proto se to mlži  _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vítek
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 1483 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 04.03.08 08:06 Předmět: |
|
|
no hele ale nevim jestli vsechny r19 nebo jen nejake uz se to tu resilo kdyz otocis na ofukovani skla foukaji porad dovnitr i na sklo zkus zavrit ty vydechy na palubce ty tri co maji kolecko na zavreni! ja kdyz je nezavru sklo neodmlzim ani nahodou kdyz zavru staci jednicka |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2643 Bydliště - POVINNÉ *: Havířov
|
Zaslal: 04.03.08 08:51 Předmět: |
|
|
Ono je důležitý v tomto období když sednete do studenýho auta než zavřete dveře okamžitě otevřít dokořán okna a nic se nemlží. _________________ Rozhodl jsem se,že budu žít věčně a umřu jenom kdyby mi to nevyšlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kamillo

|
Zaslal: 04.03.08 09:15 Předmět: |
|
|
Jasan, větráky na palubce mám samozřejmě zavřený, zas až takový amatér nejsu, je jasně vidět, že ubírají tlak vzduchu na okno Ale to je asi tak všechno
Ty okna dokořán myslíte jakože jak sednu, tak hned otevřít, dokud nezačne hajcovat topení? A pak zavřít a jet? Naši v peugeotu 309 tento malér nikdy neměli...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vítek
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 1483 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 04.03.08 09:17 Předmět: |
|
|
ja jsem radeji upozornil protoze vetsina aut ma takove vychytavky jako vnitrni okruch a taky kdyz to prepnes na okna fouka jen na okna 19tka ne |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kamillo

|
Zaslal: 04.03.08 10:17 Předmět: |
|
|
Takže když foukám na okno, tak určitě mám zaplý vnější okruh a mělo by to cirkulovat správně jo?
A kudy vlastně odchází vlhkost ven? Nevíte někdo, kde jsou výdechy z kabiny - asi do kufru a dál...? Na citroenu jsem našel fotky, ale jak je to u našeho rendlíka? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sob007 LOPRAIS
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 5122 Bydliště - POVINNÉ *: Skalice [Zn]
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
Zaslal: 04.03.08 16:23 Předmět: |
|
|
Kamillo napsal: | Takže když foukám na okno, tak určitě mám zaplý vnější okruh a mělo by to cirkulovat správně jo?
A kudy vlastně odchází vlhkost ven? Nevíte někdo, kde jsou výdechy z kabiny - asi do kufru a dál...? Na citroenu jsem našel fotky, ale jak je to u našeho rendlíka? | výdech z kabiny je pod zadním nárazníkem na levé straně za kolem Jinak zevnitř kufru je to ta plastová mřížka,nad níž je uložena pov. výbava... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
reezy pískač

Založen: 18.2.2008 Příspěvky: 6222 Bydliště - POVINNÉ *: Oslavany, Brno-venkov
|
Zaslal: 04.03.08 16:23 Předmět: |
|
|
mirek napsal: | sob007 napsal: | No 19ka ma jenom vnější okruh  |
když zavřeš všechny ofuky a vypneš nětrák tak máš uzavřený okruh! ..a po chvíli smrad  |
Aha, tak proto to smrdí jako kdyby se něco pálilo Tak už to vím, proč to dělá  _________________ 2. místo v celkovém pořadí MORAVIA PARTY 2013.
Škoda Octavia I 1.6 55 kW  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kamillo

|
Zaslal: 24.03.08 18:43 Předmět: |
|
|
Tak teď jsem rozebral ten kryt s výdechem z kufru a objevil pod ním mřížku, kterou kryjí 2 otvírací gumové lamely. Normálně jen volně visí a jsou jakoby v poloze zavřeno (není k nim žádný mechanismus - to se otvírají jen houpáním auta?). Víte někdo co konkrétně tam řeší? Mám pocit, že kdybych je vytrhl, nic by se nestalo a naopak vzduch by mohl proudit daleko líp ven. Nebo se pletu??? Prosím poraďte, dík  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Václav Sedlář

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2689 Bydliště - POVINNÉ *: Liberec
|
Zaslal: 24.03.08 21:00 Předmět: |
|
|
goreff napsal: | Jinak zevnitř kufru je to ta plastová mřížka,nad níž je uložena pov. výbava... |
Já ji mám na pravé straně za heverem.(chamade) _________________ Renault R19 Chamade,r.v.1994,1794ccm/65kw.
Renault Laguna Grandtour, r.v. 1998,1598ccm/79kw.
Renault Laguna 3 Grandtour, 2.0 dci 110kw, r.v. 2010 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|