Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Hubin Anonymní
|
Zaslal: 18.01.13 14:40 Předmět: Děsné cvakání |
|
|
Zdravím, mám 16V teď nějakou dobu stál asi 14 dní a když ho nastartuji tak motor dělá strašný hluk klepe se mi celé auto a strašně co cvaká, někdo mi řekl abych to nechal delší dobu, že tam jen není olej jako když to auto běžně jezdí, že se to musí promazat no nechal jsem to cca 5 min pořád to dělá stejně, docela se bojím aby to nebylo něco velkého protože to auto zase potřebuji každý den. Prosím poradí mi někdo ? . Děkuji |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

Založen: 20.7.2010 Příspěvky: 3832 Bydliště - POVINNÉ *: ČR-Vysočina
|
Zaslal: 18.01.13 22:55 Předmět: |
|
|
Buďto starej či nevhodnej olej (může ho být třeba i málo) a cvakaj hydra, no a nebo jsou hydra KO. Klika by možná klepala víc.
Zkusit vyměnit olej a pak se uvidí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ježura
Založen: 18.5.2008 Příspěvky: 643 Bydliště - POVINNÉ *: Česká Lípa
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hubin Anonymní
|
Zaslal: 19.01.13 11:29 Předmět: |
|
|
Ok s tím motorem no snad se nebude potřeba ozvat já jsem v Dobranově mám tu i auto tak když tak se ti ozvu jinak zkusím to s tím olejem  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hubin Anonymní
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
Zaslal: 24.01.13 18:43 Předmět: |
|
|
hydraulická zdvihátka - hydroštely...jak napsal CHAMELEON, nejdřív zkusit olej, prozatím nejednodušší a nejlevnější řešení, případně změřit tlak oleje, jestli není příliš nízký ...pak výměna samotných hydroštělů, ovšem ty hrnky nejsou zrovna levné  _________________ F7R 16 Soupapes http://goreff.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hubin Anonymní
|
Zaslal: 24.01.13 19:24 Předmět: |
|
|
Tak olej není problém díky práci mám zadarma no a tlak oleje se dá změnit jak ? Nejsem žádný odborník bohužel ber jako když to říkáš blbcovy  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hubin Anonymní
|
Zaslal: 24.01.13 19:25 Předmět: |
|
|
A ještě na kolik by mě vyšla ta výměna ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
Zaslal: 24.01.13 19:51 Předmět: |
|
|
Tlak oleje se měří tlakoměrem, nejlépe mechanickým, který se napojí místo spínače tlaku pro kontrolku, na hlavní mazací kanál v bloku, 16v má sice tlakoměr olej od výroby, ale na ten bych moc nespoléhal...tuším, že tlakoměr doma nemáš, tak si asi budeš muset zajet k nějakému mechanikovy. Už jsem o tom psal snad stokrát
A kolik by stála výměna hydroštelů Hm, tak na to ti asi neodpovím, záleží za kolik a od jaké značky je seženeš, kolik si kdo vezme za práci, atd. Jeden kousek stojí od nějakej 300,-(AE s obrovskou slevou) až po třeba 1000,-(INA) ...a je jich 16, takže...
Jinak zdvihátka se řeší taky tady http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?t=6061&postdays=0&postorder=asc&start=0 _________________ F7R 16 Soupapes http://goreff.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hubin Anonymní
|
Zaslal: 24.01.13 20:22 Předmět: |
|
|
tedy jenom ta představa 16 000 mě docela straší to raději seženu nový motor achjo to jsou zase starosti by se jeden posral .. No každopádně děkuji já nejdřív zkusím ten olej a pak uvidím modlím se aby to bylo jenom tím olejem ale kdo ví |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|