Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
sparky9101

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 296 Bydliště - POVINNÉ *: Most
|
Zaslal: 19.02.08 22:06 Předmět: Chlazení turba na dT |
|
|
klucí, dotaz.. maník co mi dělá ten motor mi připadá že se v připojení turba moc nevyzná.. proto se ptam, hlavně těch co velmi dobře znaji a maji 1.9dT, nemohl byste mi někdo blejsknout a popsat zapojení toho turba? Nejsem si jistej, ale myslim si že to turbo neni chlazený vodou, on řiká že jo.. a docela rád bych aby to auto ještě jezdilo..
dík moc.. _________________ Renault 19 1.9dT - http://sparky9101.rajce.idnes.cz
Volkswagen Bora 1.9 TDi
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lord Bazzi
Založen: 11.10.2007 Příspěvky: 2680 Bydliště - POVINNÉ *: Uhřice okr. Vyškov
|
Zaslal: 20.02.08 09:36 Předmět: |
|
|
Turbo chlazený vodou? No pokud já vím tak turbo je chlazený olejem...Od takovýho automechanika bych dal ruce(vlastně auto) pyč...Ale já nemám dT,takže tomu moc nerozumím.Je to jen můj názor... _________________ VW Prassat Variant B4 TDI-pracant
Renaulty mám už jen pro zábavu:
16V ph2,3dv Mazlík
Nafoukané Kabrio kabrioletovič ph2kovič 8V ??kW
3x 16V na ND |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 20.02.08 09:41 Předmět: |
|
|
Lord Bazzi napsal: | Turbo chlazený vodou? No pokud já vím tak turbo je chlazený olejem...Od takovýho automechanika bych dal ruce(vlastně auto) pyč...Ale já nemám dT,takže tomu moc nerozumím.Je to jen můj názor... |
jde vidět že votom víš kulový..
TO sparky9101 => Ano jsou turba chlazené jen olejem nebo zároveň i vodou  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHUD Vítěz Morávia Party 2007
Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 552 Bydliště - POVINNÉ *: Sepekov
|
Zaslal: 20.02.08 13:09 Předmět: |
|
|
záleží jak který některý mají primár normálně mazání olejem a tím se zároveň chladí.....některý mají ještě sekundár vedení pro chlazení vodou takže bych c tom neviděl problém že by mělo vodní chlazení akorát si nejsem jistej jestli to u 19cky _________________ Auto je m?j život a ten mi nic neveme jenom to auto |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHUD Vítěz Morávia Party 2007
Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 552 Bydliště - POVINNÉ *: Sepekov
|
Zaslal: 20.02.08 13:10 Předmět: |
|
|
Lord Bazzi napsal: | Turbo chlazený vodou? No pokud já vím tak turbo je chlazený olejem...Od takovýho automechanika bych dal ruce(vlastně auto) pyč...Ale já nemám dT,takže tomu moc nerozumím.Je to jen můj názor... | ono se o tom musí trapet vědět než nide člověk poučovat _________________ Auto je m?j život a ten mi nic neveme jenom to auto |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sparky9101

|
Zaslal: 20.02.08 16:14 Předmět: |
|
|
CHUD napsal: | záleží jak který některý mají primár normálně mazání olejem a tím se zároveň chladí.....některý mají ještě sekundár vedení pro chlazení vodou takže bych c tom neviděl problém že by mělo vodní chlazení akorát si nejsem jistej jestli to u 19cky |
tohle já vím, neboj se.. vim že některý jsou chlazený vodou, ale většinou to bejvá u supervýkonejch šneků (teda ne že by moje 19tka nebyla super výkoná ) právě nevim jak to u tohohle auta je.. nemáte někdo nějakou příručku nebo něco takovýho kde to je napsaný? mam tu jednu dílenskou, ale tam o tom neni a slovo.. nebo to vyblejsknout _________________ Renault 19 1.9dT - http://sparky9101.rajce.idnes.cz
Volkswagen Bora 1.9 TDi
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JeryP Želva

|
Zaslal: 20.02.08 16:18 Předmět: |
|
|
A v jak na to neni popis? _________________ Renault Scenic PH2 2.0 16v F4R 740 (plan F4R 736 132kW)
1.8 16v Ph1 Renault Chip :-) 15" Borbet |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sparky9101

|
Zaslal: 20.02.08 20:25 Předmět: |
|
|
JeryP napsal: | A v jak na to neni popis? |
právě že tam taky neni.. jak na to se věnuje hlavně benzíňákum.. těchhle dTček už moc nejezdí _________________ Renault 19 1.9dT - http://sparky9101.rajce.idnes.cz
Volkswagen Bora 1.9 TDi
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JeryP Želva

|
Zaslal: 20.02.08 20:49 Předmět: |
|
|
Proc asi????????????? _________________ Renault Scenic PH2 2.0 16v F4R 740 (plan F4R 736 132kW)
1.8 16v Ph1 Renault Chip :-) 15" Borbet |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 20.02.08 21:09 Předmět: |
|
|
sparky9101 napsal: | JeryP napsal: | A v jak na to neni popis? |
právě že tam taky neni.. jak na to se věnuje hlavně benzíňákum.. těchhle dTček už moc nejezdí |
a auto ti stojí v servise že?? ono by stačilo se podívat jen tak okem jestli k turbu vedou 2 hadičky nebo 4
jak říká tetka "Oko vidí. Oko není pi*a."  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sparky9101

|
Zaslal: 20.02.08 21:46 Předmět: |
|
|
LANiN napsal: | sparky9101 napsal: | JeryP napsal: | A v jak na to neni popis? |
právě že tam taky neni.. jak na to se věnuje hlavně benzíňákum.. těchhle dTček už moc nejezdí |
a auto ti stojí v servise že?? ono by stačilo se podívat jen tak okem jestli k turbu vedou 2 hadičky nebo 4
jak říká tetka "Oko vidí. Oko není pi*a."  |
jo to mě taky napadlo už no  _________________ Renault 19 1.9dT - http://sparky9101.rajce.idnes.cz
Volkswagen Bora 1.9 TDi
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Doctor.ventil

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 467 Bydliště - POVINNÉ *: Benešov nad Ploučnicí
|
Zaslal: 21.02.08 08:29 Předmět: |
|
|
JeryP napsal: | Proc asi????????????? |
Protože lidi neví, co to je za supr motor
Každej by furt TDi od VW (nic proti nim, jsou to skvělý motory), ale když hledáš levnější variantu, která jede skoro stejně dobře, pak 1,9 dT je ideální volba... Jede výborně, nevim o jinym TD o obsahu 1,9 kterej by takhle jel... _________________ Ex Renault 19, 1,9 dT 66kw, Ex Renault Laguna 2,2 dT RXT 83kw...
Nyní VW Golf III 1,9 TDi GT 81 kw  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dunga

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 4073 Bydliště - POVINNÉ *: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: 21.02.08 08:48 Předmět: |
|
|
Lord Bazzi napsal: | Turbo chlazený vodou? No pokud já vím tak turbo je chlazený olejem...Od takovýho automechanika bych dal ruce(vlastně auto) pyč...Ale já nemám dT,takže tomu moc nerozumím.Je to jen můj názor... | mooooc smiiich, voe, kdyz vis o motorech vetsi kulove jak holka, tak netapej... nemyslim si, ze bych o nich mel nejake velke znalosti, ale rict, ze nenexistuje turbo chlazene vodou, je jako rict, ze neexistuje bixenon  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 21.02.08 09:10 Předmět: |
|
|
Dunga napsal: | Lord Bazzi napsal: | Turbo chlazený vodou? No pokud já vím tak turbo je chlazený olejem...Od takovýho automechanika bych dal ruce(vlastně auto) pyč...Ale já nemám dT,takže tomu moc nerozumím.Je to jen můj názor... | mooooc smiiich, voe, kdyz vis o motorech vetsi kulove jak holka, tak netapej... nemyslim si, ze bych o nich mel nejake velke znalosti, ale rict, ze nenexistuje turbo chlazene vodou, je jako rict, ze neexistuje bixenon  |
jinka ja si to tak včera pročítám a moje holčina očemže si to furt píšem.. si to prečetla a začala se ti (Lord Bazzi) chlamaaaaaaaaaaaaat  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sparky9101

|
Zaslal: 21.02.08 23:39 Předmět: |
|
|
Doctor.ventil napsal: | JeryP napsal: | Proc asi????????????? |
Protože lidi neví, co to je za supr motor
Každej by furt TDi od VW (nic proti nim, jsou to skvělý motory), ale když hledáš levnější variantu, která jede skoro stejně dobře, pak 1,9 dT je ideální volba... Jede výborně, nevim o jinym TD o obsahu 1,9 kterej by takhle jel... |
taky nevim o něčem co by takhle jelo.. a hlavně co by sneslo co tenhle motor.. je téměř nesmrtelnej, pokud teda neni napadenej kutilem domácím, jako ten muj.. předchozí majitel evidentně moc koukal na přemka podlahu.. ale i tak.. turbo tlačí pořád naplno, čerpadlo je taky nějako poštelovaný.. na týhle celkem brutální úpravě má najeto 70tis a furt cajk.. krom toho že mi teď praskla hlava (vzhledem ke způsobu jízdy a péče předhozího majitele to je výkon).. mam najeto přes 240t a jen měnim olej a dolejvam naftu.. neznam lepší turbodiesel  _________________ Renault 19 1.9dT - http://sparky9101.rajce.idnes.cz
Volkswagen Bora 1.9 TDi
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|