Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
martas
Založen: 2.1.2011 Příspěvky: 12 Bydliště - POVINNÉ *: Choceň
|
Zaslal: 10.07.12 17:51 Předmět: Záhada ve startéru. |
|
|
Zdar,
mám nepochopitelný, alespoň pro mne, problém. Něco se startérem a nevím co. Rozebraný jsem ho měl do šroubku. Začalo to tím že mě auto občas vypeklo a prostě nenastartovalo. Po rozebrání byl prasklý držák uhlíků. Po výměně jsem jezdil asi týden a znovu mě to vypeklo. Chování je asi takové že po otočení klíčkem cvakne cívka ale startér se neroztočí. Někdy se stane, že jak to cca desetkrát zkouším tak se to najednou roztočí. Někdy to můžu zkoušet stokrát a nic. Uhlíky na komutátoru jsou asi centimetr dlouhé tudíž myslím že v pohodě. Magnety ve statoru jsou vyměněné. Konektory jsou vyčištěny tech benzínem a malý konektor prostříknut Kontoxem. Opravu už nevím v čem je zádrhel. Zkoušel jsem startér připojit rovnou na baterku přes startovací kabely a pastorek vyskakuje a startér se normálně roztočí. Myslím že jednou se mi stalo, že při roztáčení přes baterku pastorek vyskočil a rotor se neroztočil přičemž od kablíku vedoucím od uhlíků šel kouř. To ale nevím jestli se děje stejně i při namontovaným startéru pod autem. Nemá nějdou zkušenosti s takovým chováním startéru? Díky za radu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pítrs
Založen: 15.9.2010 Příspěvky: 272 Bydliště - POVINNÉ *: Božičany KV
|
Zaslal: 10.07.12 19:30 Předmět: |
|
|
Mě tohle dělal startér na r.11 a bylo to uhlíkama,měly taky tak jeden cm,ale asi to je už málo.Dále jeden uhlík je kostřenej na ten zadní kryt starteru a tam to bylo dost zasr..ý.Potom vše ok.Akorát netušim jestli má 19 stejnej starter valeo jak 11. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
Zaslal: 10.07.12 21:42 Předmět: |
|
|
Taky to může být špatný kontakt na tom malém kablíku co vede do cívky startéru, to byl kdysi můj problém. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

Založen: 20.7.2010 Příspěvky: 3832 Bydliště - POVINNÉ *: ČR-Vysočina
|
Zaslal: 10.07.12 21:45 Předmět: |
|
|
Nebo špatná spínačka  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 10.07.12 21:49 Předmět: |
|
|
ani ten tenký kablík ani spínačka to by cívka vůbec necvakla, takže podle mě buď špatná přímo ta vysouvací cívka nebo ty uhlíky jak už bylo psáno dříve, a ještě je možnost že jsou už vydřené pouzdra a rotor se pak přilepí ke statoru no a ještě u R19 často praskají ty magnety uvnitř ale to si nejsem jistý jak se to pak chová _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
martas
Založen: 2.1.2011 Příspěvky: 12 Bydliště - POVINNÉ *: Choceň
|
Zaslal: 11.07.12 06:27 Předmět: |
|
|
To když jsou prasklý magtnety ve statoru jsem taky zažil. To se chovalo tak, že se startér sice roztočil, ale otáčel se jakoby přidřeně. Jinak včera večer jsem šašil na baterce a startér se točil jako divej. Tak buď mám kliku, že se mi to ve vymontovanym stavu nestane nebo už fakt nevím. Veřím tomu že kdybych ho zase namontoval na misto tak se to zase podělá. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
|
Zaslal: 11.07.12 20:44 Předmět: |
|
|
taky možnost _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

Založen: 20.7.2010 Příspěvky: 3832 Bydliště - POVINNÉ *: ČR-Vysočina
|
Zaslal: 11.07.12 21:00 Předmět: |
|
|
Nechápu proč by to nemohlo být vyběhanou spínačkou??? Stalo se mi to!!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 11.07.12 21:02 Předmět: |
|
|
taky to můžou být vyběhané kroužky rotoru startéru, to je taky ten příznak že v zátěži se neotočí a venku když je volně ano, každopádně bych ho dal na repas, stojí to pár korun a nesnažil se ho samodomo opravit.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
|
Zaslal: 11.07.12 22:20 Předmět: |
|
|
CHAMELEON napsal: | Nechápu proč by to nemohlo být vyběhanou spínačkou??? Stalo se mi to!!! |
protože pokud by nešlo napětí ze spínačky tak by vubec necvakla vysouvací cívka, pokud cívka jak píše výš cvakne tak je jasné že tam napětí ze spínačky jde a problém je až někde dál _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
Zaslal: 11.07.12 23:21 Předmět: |
|
|
LANiN: co jsou to kroužky rotoru startéru ...pokud vím tak startér má komutátor, sběrací kroužky má alternátor, tak nás to učili na učňáku  _________________ F7R 16 Soupapes http://goreff.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 12.07.12 00:25 Předmět: |
|
|
altík má snad ložiska a startér má jen kruhové uložení pokud se nepletu?? tak to mám na mysli, nevím jak to vysvětlit odborněji  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
Zaslal: 12.07.12 07:22 Předmět: |
|
|
LANiN napsal: | altík má snad ložiska a startér má jen kruhové uložení pokud se nepletu?? tak to mám na mysli, nevím jak to vysvětlit odborněji  |
A tomu se chlapče říká ložiska taky  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hynek

Založen: 14.10.2007 Příspěvky: 10937 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 12.07.12 07:25 Předmět: |
|
|
Mirek napsal: | LANiN napsal: | altík má snad ložiska a startér má jen kruhové uložení pokud se nepletu?? tak to mám na mysli, nevím jak to vysvětlit odborněji  |
A tomu se chlapče říká ložiska taky  |
Říká se tomu jakkoli, třeba klec, pouzdro,... ale v podstatě je to jak píše Mirek  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|