Obsah fóra Renault 19 Club Renault 19 Club
Fórum Renault 19 clubu ČR

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

DIagnostika?

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
strohalik

Bydliště - POVINNÉ *: Tovačov

PříspěvekZaslal: 30.01.12 15:14    Předmět: DIagnostika? Citovat

Nazdar lidi pře nedávnem jsem koupil Renaulta 19 .1.8 8v r.v. 1993 mám ho na plyn, ale stejně se mi zdá, že nějak moc papaá...(nutno podotknout, že na benzin se s tím jede strašně špatné když tomu vrznu tak se to udusí, musím počkat až to vyleze na 1500 otáček a pak už to můžu točit do plna a je to v pohodě, ale strašně neplynulé, když pustím plyn, úplně to cukne a navíc benzínu to žere jako hrom) na plyn je to fakt pohoda, necuká to nezlobí nic, vše je ok...ale zdá se mi, že to dost žere (15l plynu/100km), tak bych se chtěl zeptat, prtoože jsme nikdy před tím neměl renaulta, měl jsem Fiat tipo ...co by se tam tak mohlo kazit, a ovlivňovat spotřebu popřípadě co všechno a jestli vůbec něco zjistí diagnostika..jestli se to dá vůbec napíchnout. Děkuju za všechny rady a tipy....Renaulta jsem nikdy před tím neměl
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CHAMELEON

Bydliště - POVINNÉ *: ČR-Vysočina

PříspěvekZaslal: 30.01.12 16:27    Předmět: Re: DIagnostika? Citovat

strohalik napsal:
Nazdar lidi pře nedávnem jsem koupil Renaulta 19 .1.8 8v r.v. 1993 mám ho na plyn, ale stejně se mi zdá, že nějak moc papaá...(nutno podotknout, že na benzin se s tím jede strašně špatné když tomu vrznu tak se to udusí, musím počkat až to vyleze na 1500 otáček a pak už to můžu točit do plna a je to v pohodě, ale strašně neplynulé, když pustím plyn, úplně to cukne a navíc benzínu to žere jako hrom) na plyn je to fakt pohoda, necuká to nezlobí nic, vše je ok...ale zdá se mi, že to dost žere (15l plynu/100km), tak bych se chtěl zeptat, prtoože jsme nikdy před tím neměl renaulta, měl jsem Fiat tipo ...co by se tam tak mohlo kazit, a ovlivňovat spotřebu popřípadě co všechno a jestli vůbec něco zjistí diagnostika..jestli se to dá vůbec napíchnout. Děkuju za všechny rady a tipy....Renaulta jsem nikdy před tím neměl

Moc málo informací na to aby někdo poradil.... ale pokud to je předělané na plyn tak dle obsahu motoru a typu LPG by to mělo mít spotřebu tak okolo 10l/100 maximálně.....
Každopádně v době co píšeš se do R19 dávalo více motorů (obsah, typ vstřikování atd.), každej motor je malinko jinej a má malinko jiné závady...
Já bych hledal závadu buď na nějakém čidle, netěsnosti výfuku, netěsnost sání, palivovej systém.... To beru v úvahu že tam nejsou filtry ještě z výroby a svíčky a kebely jsou OK.
Vzhledem k tomu že tam máš LPG a asi prd tomu rozumíš bych to dal bejt tebou raději do servisu..... Wink
strohalik

Bydliště - POVINNÉ *: Tovačov

PříspěvekZaslal: 30.01.12 17:23    Předmět: Citovat

no tak mám Renault 19 rv 1993 1800ccm a jednobod...66kw myslim...a spíš mě zajímá ta diagnostika, jestli to půjde..
CHAMELEON

Bydliště - POVINNÉ *: ČR-Vysočina

PříspěvekZaslal: 30.01.12 17:34    Předmět: Citovat

strohalik napsal:
no tak mám Renault 19 rv 1993 1800ccm a jednobod...66kw myslim...a spíš mě zajímá ta diagnostika, jestli to půjde..

1800??? To je dobrý.... Spíš to bude F3P 1794.... Zaměřil bych se na snímač polohy škrtící klapky a to co jsem již psal.....
BOBES
Organizátor Drhlen

Bydliště - POVINNÉ *: SEMILY

PříspěvekZaslal: 19.03.12 16:47    Předmět: Citovat

Nevíte někdo jak se dá změřit čidlo klepání?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Rosta

Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice

PříspěvekZaslal: 19.03.12 17:07    Předmět: Citovat

myslím že jedině osciloskopem Question
Lord Bazzi

Bydliště - POVINNÉ *: Uhřice okr. Vyškov

PříspěvekZaslal: 21.03.12 20:37    Předmět: Citovat

Prasácký způsob je následující.Nastartuješ necháš běžet na volnoběh.Vezmeš střední kladivo a přiměřenou silou klepneš na hlavu vedle čidla.Pokud se nějak změní chod motoru je to OK čidlo reaguje.
Rada od borca co dělá v Renaultu...

Renaulty mám už jen pro zábavu:
16V ph2,3dv Mazlík
Nafoukané Kabrio kabrioletovič ph2kovič 8V ??kW

3x 16V na ND
Rosta

Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice

PříspěvekZaslal: 21.03.12 20:44    Předmět: Citovat

no to by taky šlo Very Happy a zas tak prasácké to být nemusí když se praští s rozumem
BOBES
Organizátor Drhlen

Bydliště - POVINNÉ *: SEMILY

PříspěvekZaslal: 21.03.12 20:51    Předmět: Citovat

Sakra to by mohlo fungovat! Díkes. Very Happy
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Motor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: