Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
strohalik
Založen: 10.1.2012 Příspěvky: 21 Bydliště - POVINNÉ *: Tovačov
|
Zaslal: 30.01.12 15:14 Předmět: DIagnostika? |
|
|
Nazdar lidi pře nedávnem jsem koupil Renaulta 19 .1.8 8v r.v. 1993 mám ho na plyn, ale stejně se mi zdá, že nějak moc papaá...(nutno podotknout, že na benzin se s tím jede strašně špatné když tomu vrznu tak se to udusí, musím počkat až to vyleze na 1500 otáček a pak už to můžu točit do plna a je to v pohodě, ale strašně neplynulé, když pustím plyn, úplně to cukne a navíc benzínu to žere jako hrom) na plyn je to fakt pohoda, necuká to nezlobí nic, vše je ok...ale zdá se mi, že to dost žere (15l plynu/100km), tak bych se chtěl zeptat, prtoože jsme nikdy před tím neměl renaulta, měl jsem Fiat tipo ...co by se tam tak mohlo kazit, a ovlivňovat spotřebu popřípadě co všechno a jestli vůbec něco zjistí diagnostika..jestli se to dá vůbec napíchnout. Děkuju za všechny rady a tipy....Renaulta jsem nikdy před tím neměl  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

Založen: 20.7.2010 Příspěvky: 3832 Bydliště - POVINNÉ *: ČR-Vysočina
|
Zaslal: 30.01.12 16:27 Předmět: Re: DIagnostika? |
|
|
strohalik napsal: | Nazdar lidi pře nedávnem jsem koupil Renaulta 19 .1.8 8v r.v. 1993 mám ho na plyn, ale stejně se mi zdá, že nějak moc papaá...(nutno podotknout, že na benzin se s tím jede strašně špatné když tomu vrznu tak se to udusí, musím počkat až to vyleze na 1500 otáček a pak už to můžu točit do plna a je to v pohodě, ale strašně neplynulé, když pustím plyn, úplně to cukne a navíc benzínu to žere jako hrom) na plyn je to fakt pohoda, necuká to nezlobí nic, vše je ok...ale zdá se mi, že to dost žere (15l plynu/100km), tak bych se chtěl zeptat, prtoože jsme nikdy před tím neměl renaulta, měl jsem Fiat tipo ...co by se tam tak mohlo kazit, a ovlivňovat spotřebu popřípadě co všechno a jestli vůbec něco zjistí diagnostika..jestli se to dá vůbec napíchnout. Děkuju za všechny rady a tipy....Renaulta jsem nikdy před tím neměl  |
Moc málo informací na to aby někdo poradil.... ale pokud to je předělané na plyn tak dle obsahu motoru a typu LPG by to mělo mít spotřebu tak okolo 10l/100 maximálně.....
Každopádně v době co píšeš se do R19 dávalo více motorů (obsah, typ vstřikování atd.), každej motor je malinko jinej a má malinko jiné závady...
Já bych hledal závadu buď na nějakém čidle, netěsnosti výfuku, netěsnost sání, palivovej systém.... To beru v úvahu že tam nejsou filtry ještě z výroby a svíčky a kebely jsou OK.
Vzhledem k tomu že tam máš LPG a asi prd tomu rozumíš bych to dal bejt tebou raději do servisu.....  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
strohalik
Založen: 10.1.2012 Příspěvky: 21 Bydliště - POVINNÉ *: Tovačov
|
Zaslal: 30.01.12 17:23 Předmět: |
|
|
no tak mám Renault 19 rv 1993 1800ccm a jednobod...66kw myslim...a spíš mě zajímá ta diagnostika, jestli to půjde.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

Založen: 20.7.2010 Příspěvky: 3832 Bydliště - POVINNÉ *: ČR-Vysočina
|
Zaslal: 30.01.12 17:34 Předmět: |
|
|
strohalik napsal: | no tak mám Renault 19 rv 1993 1800ccm a jednobod...66kw myslim...a spíš mě zajímá ta diagnostika, jestli to půjde.. |
1800??? To je dobrý.... Spíš to bude F3P 1794.... Zaměřil bych se na snímač polohy škrtící klapky a to co jsem již psal..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
BOBES Organizátor Drhlen

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 1408 Bydliště - POVINNÉ *: SEMILY
|
Zaslal: 19.03.12 16:47 Předmět: |
|
|
Nevíte někdo jak se dá změřit čidlo klepání? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 19.03.12 17:07 Předmět: |
|
|
myslím že jedině osciloskopem  _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lord Bazzi
Založen: 11.10.2007 Příspěvky: 2680 Bydliště - POVINNÉ *: Uhřice okr. Vyškov
|
Zaslal: 21.03.12 20:37 Předmět: |
|
|
Prasácký způsob je následující.Nastartuješ necháš běžet na volnoběh.Vezmeš střední kladivo a přiměřenou silou klepneš na hlavu vedle čidla.Pokud se nějak změní chod motoru je to OK čidlo reaguje.
Rada od borca co dělá v Renaultu... _________________ VW Prassat Variant B4 TDI-pracant
Renaulty mám už jen pro zábavu:
16V ph2,3dv Mazlík
Nafoukané Kabrio kabrioletovič ph2kovič 8V ??kW
3x 16V na ND |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 21.03.12 20:44 Předmět: |
|
|
no to by taky šlo a zas tak prasácké to být nemusí když se praští s rozumem _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
BOBES Organizátor Drhlen

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 1408 Bydliště - POVINNÉ *: SEMILY
|
Zaslal: 21.03.12 20:51 Předmět: |
|
|
Sakra to by mohlo fungovat! Díkes.  |
|