Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Tomster
Založen: 20.4.2010 Příspěvky: 282 Bydliště - POVINNÉ *: Hlinsko
|
Zaslal: 16.05.11 19:36 Předmět: Problém s F7P - 16V |
|
|
Zdravim. Chtěl bych poradit čím si myslíte, že je moje potíž s 16V
V posledním měsíci me začel blbnout budík na tlak oleje. Dřív vždycky ukazoval normálně při zvýšení otáček šla ručička tlaku nahoru a při nizkých byla dole. V poslední době začal zlobit že najednou z ničeho nic přestal třeba na 5minut ukazovat, pak se najednou rozeběhl a zas 15min ukazoval a pak zas 5min nic. Už to mi bylo divné. Při posledních dvou jízdách už neukazoval vůbec a ručička byla ve spod jako by bylo čidlo odpojené. Na chodu motoru se nic nedělo.
Dnes jsem ovšem asi po 4dnech auto šel nastartovat, a nejen, že startovalo nezvykle déleji, po naskočení šel motor divným-nepravidelných chodem, otáčky padali k 500, a pak zas sytičem stoupali a padali, po chvilce se motor i otačky uklidnili (nikdy dříve s motorem a se starty nebyl problém) a při přidání plynu šel z výfuku bílý dým který z auta taky nikdy takhle nešel.
Že by motor bral vodu z chladící soustavy mi nepřijde sice jsem jí musel v ne zrovna dlouhých intervalech dolévat, ale dým z výfuku nikdy nešel.
Tak vůbec nevím co stím  _________________ -- R19 16V ph2 5dv RIP --
-- R19 16V ph2 Chamade -- prodáno
--> R19 16V ph2 Cabrio <-- |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 16.05.11 19:39 Předmět: |
|
|
jako první zjistit jestli je problém jenom v elektrice (ten budík mazání) nebo jestli auto opravdu špatně maže ale to už by jsi asi zadřel  _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tomster
|
Zaslal: 16.05.11 19:46 Předmět: |
|
|
Rosta napsal: | jako první zjistit jestli je problém jenom v elektrice (ten budík mazání) nebo jestli auto opravdu špatně maže ale to už by jsi asi zadřel  |
to máš pravdu to bude chtět asi zjistit jako první...
No od té doby co ten budík neukazuje vůbec jsem stim najel tak 20-30km, tak nevím jesli by se to stihlo zadřít...
Oleje jsem tam měl vždycky dost i těd co jsem to kontroloval, ale to nato asi přímý vliv nemá. _________________ -- R19 16V ph2 5dv RIP --
|
Návrat nahoru |
|
 |
Boris Organizátor Drhlen

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 10287 Bydliště - POVINNÉ *: Semily
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tomster
|
Zaslal: 16.05.11 19:56 Předmět: |
|
|
Boris napsal: | Dělá mi to to samé tipuju to buď na čidlo nebo budíky nebo kabel  |
jsem koukal právě na to tvoje video na youtube jak ti to zlobilo.
a normálně stím jezdíš? já se právě bojim abych to nezadřel když by to blbě mazalo... _________________ -- R19 16V ph2 5dv RIP --
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 16.05.11 20:17 Předmět: |
|
|
sežeň si manometr a změř si to ať máš jistotu, anebo si proměř tu elektriku jestli tam najdeš nějakou chybu _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Boris Organizátor Drhlen

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 10287 Bydliště - POVINNÉ *: Semily
|
Zaslal: 16.05.11 20:17 Předmět: |
|
|
Tomster napsal: | Boris napsal: | Dělá mi to to samé tipuju to buď na čidlo nebo budíky nebo kabel  |
a normálně stím jezdíš? já se právě bojim abych to nezadřel když by to blbě mazalo... |
Dělá to od prvopočátku  _________________ Renault 19 16V 99kWoltu
www.djmartinbores.cz I www.danceparty.unas.cz I www.indoorpaintball.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Grunt

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 1199 Bydliště - POVINNÉ *: Jihlava - Polná
|
Zaslal: 16.05.11 21:22 Předmět: |
|
|
Tomster napsal: | Boris napsal: | Dělá mi to to samé tipuju to buď na čidlo nebo budíky nebo kabel  |
a normálně stím jezdíš? já se právě bojim abych to nezadřel když by to blbě mazalo... |
kde najdu to video?  _________________ Renault 19 16v PH1 (pripraven na GO)
SEAT Toledo 1.9 Tdi 66kw 1,5Kc/km
http://grunt.rajce.idnes.cz/
http://www.wreckedexotics.com/newphotos/bad |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tomster
|
Zaslal: 16.05.11 22:00 Předmět: |
|
|
Grunt napsal: | Tomster napsal: | Boris napsal: | Dělá mi to to samé tipuju to buď na čidlo nebo budíky nebo kabel  |
kde najdu to video?  |
http://www.youtube.com/watch?v=vmAy1mJLu6U
http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?t=10123&start=0 _________________ -- R19 16V ph2 5dv RIP --
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 17.05.11 07:41 Předmět: |
|
|
že to čidlo sem tam neukazuje je běžný jev bych řekl.. čidlo je za motorem na straně rozvodů a vypadá TAKHLE .. Nejčastěji je k němu ten fialový kablík opálený od horka ze svodů a ten tam pak dělá neplechu anebo je zkorodovaný konektor.. Tohle zkontroluj..
To startování a podobně bych tipl buď na čidlo teploty, lambdu nebo zkusit seřídit+proměřit plynulý chod potenciometru klapky (návod jak na to tady najdeš). To že to teďkom dýmí, může být tím, že jsou velké teplotní výkyvy a vnitřek sání se "orosí", motor to pak nasaje a dýmí. Doporučoval bych auto pořádně prohřát a bude klid. Pokud by žral vodu, bude se ti buďto dělat emulze na víčku oleje, nebo budeš mít ve vodě olej anebo bude smrdět po spalinách  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tomster
|
Zaslal: 17.05.11 09:28 Předmět: |
|
|
LANiN napsal: | že to čidlo sem tam neukazuje je běžný jev bych řekl.. čidlo je za motorem na straně rozvodů a vypadá TAKHLE .. Nejčastěji je k němu ten fialový kablík opálený od horka ze svodů a ten tam pak dělá neplechu anebo je zkorodovaný konektor.. Tohle zkontroluj..
To startování a podobně bych tipl buď na čidlo teploty, lambdu nebo zkusit seřídit+proměřit plynulý chod potenciometru klapky (návod jak na to tady najdeš). To že to teďkom dýmí, může být tím, že jsou velké teplotní výkyvy a vnitřek sání se "orosí", motor to pak nasaje a dýmí. Doporučoval bych auto pořádně prohřát a bude klid. Pokud by žral vodu, bude se ti buďto dělat emulze na víčku oleje, nebo budeš mít ve vodě olej anebo bude smrdět po spalinách  |
Na to čidlo dnes zkusím nějak pořešit, a uvidím jak to nastartuje dnes.
Emulze na víčku oleje nikdy nebyla, ani včera když jsem nato koukal, a po spalinách taky nesmrdí. Možná včera vtu chvilku jak to dýmilo to bylo cítit jinak nic. _________________ -- R19 16V ph2 5dv RIP --
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 17.05.11 09:33 Předmět: |
|
|
nejjednodužší je odpojit čidlo/lambdu a zkusit startit.. ŘJ to neublíží, pojede v nouzovém režimu ale je potřeba ji potom zresetovat odpojením od baterky  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tomster
|
Zaslal: 17.05.11 21:59 Předmět: |
|
|
tak dnes se budík zas rozešel a ukazuje jak má... s autem se jezdilo celý den, tak snad to vydrží.
Start taky bez problému, snad jen po nastartování auto trošku zadýmilo a pak už nic... tak uvidíme jak se to bude vyvýjet... _________________ -- R19 16V ph2 5dv RIP --
|
Návrat nahoru |
|
 |
|