Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Rabes
Založen: 25.8.2008 Příspěvky: 16 Bydliště - POVINNÉ *: Pardubice
|
Zaslal: 25.08.08 21:46 Předmět: |
|
|
jj s tím multimetrem bych souhlasil...je to asi nejspolehlivější....a myslím že i nejlepší |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Peca

Založen: 15.6.2008 Příspěvky: 2794 Bydliště - POVINNÉ *: Hlavní Hrad Brno-Vlezprdelkov,ináč Breclavsko
|
Zaslal: 25.08.08 21:48 Předmět: |
|
|
bigi napsal: | Peca dobře
a já bych to udělal tak že bych vzal multimetr (ohmmetr), jeden konec napojil na kábl na repráku a druhým šel po káblech v palubce, kterej ukáže 0 ohm tak to je on. Takhle postupně a máš všechny... | je to to stejný,to si nenapsal nic nového,ale napsal jsem to na baterku jen protože si myslím,že ohmmetr nemá,tak pro všechny případy a chtěl jsem potlesk a ne zase jen keci a narážky,jo a důkaz nemám,opět jsem lhal a vůbec to tak není,dělal jsem zase jen frajera. Nechápu když jste ted po mím vysvětlení tak chytří,že tam není jediný návod  _________________ www.computery.7x.cz
Naposledy upravil Peca dne 25.08.08 21:51, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bigi

Založen: 22.10.2007 Příspěvky: 359 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 25.08.08 21:50 Předmět: |
|
|
no ale my brněnští vlezprdelkové ti věříme i bez důkazů  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Peca

Založen: 15.6.2008 Příspěvky: 2794 Bydliště - POVINNÉ *: Hlavní Hrad Brno-Vlezprdelkov,ináč Breclavsko
|
Zaslal: 25.08.08 21:53 Předmět: |
|
|
Rabes napsal: | jj s tím multimetrem bych souhlasil...je to asi nejspolehlivější....a myslím že i nejlepší | se mi líbý jak jste ted najednou chytří.Tak pro ty co si sedí na vedení,použijte ohmmeter a kdo ho nemá,tak baterii. _________________ www.computery.7x.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ufas

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2995 Bydliště - POVINNÉ *: Bechyně
|
Zaslal: 25.08.08 21:54 Předmět: |
|
|
a co si kpupit za pár kaček pár metrů drátů a pěkně si to natáhnout? to by šlo ne? pak budeš mít jistotu, že je všechno zasunutý kam má, a nic nebude haprovat... anebo zajeď k autoelektrikáři, udělá ti to zadarmo, nebo za pakatel  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
GT KoTaSs

Založen: 2.7.2008 Příspěvky: 1815 Bydliště - POVINNÉ *: Vyškov na Moravě
|
Zaslal: 26.08.08 05:35 Předmět: |
|
|
Václav Sedlář napsal: | Na polaritě nezáleží, jen to musí být u všech repro stejné. |
Bullshit .. na polaritě samozřejmě záleží a to zásadně, pokud prohodíš z rádia výstupy + a - na repráku, tak bude hrát na <> .. je pravda, že ne každej to dokáže rozpoznat uchem, ale při impulzu (bassový tón) by měla jít membrána směrem ven (dá se to poznat pohmatem nebo tou baterkou).
V konkrétním Ifčuliným případě bych se nejspíš taky přikláněl k variantě natažení nových silnějších kabelů, pokud je to od rádia jenom do dveří tak je to brnkačka .. nebo v nejhorším bych se tam pokusil naroubovat ISO, motaný spoje provedené neautorizovanou osobou smrdí zkratem a v nejhorším případě hořícím vozem.
Je možný, že ho tam má, když píše, že je tam jeden velkej konektor.
Tenhle problém se ale teoreticky vyřešit nedá, chce to někoho schopnýho kdo je poblíž a pustí se do toho, práce maximálně na hodinku .. a pak ho může dotyčná pozvat na kakao.  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
reezy pískač

Založen: 18.2.2008 Příspěvky: 6222 Bydliště - POVINNÉ *: Oslavany, Brno-venkov
|
Zaslal: 26.08.08 06:49 Předmět: |
|
|
bigi napsal: | Peca dobře
a já bych to udělal tak že bych vzal multimetr (ohmmetr), jeden konec napojil na kábl na repráku a druhým šel po káblech v palubce, kterej ukáže 0 ohm tak to je on. Takhle postupně a máš všechny... |
Od čeho mám na měřáku pípák  _________________ 2. místo v celkovém pořadí MORAVIA PARTY 2013.
Škoda Octavia I 1.6 55 kW  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Václav Sedlář

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2689 Bydliště - POVINNÉ *: Liberec
|
Zaslal: 26.08.08 08:43 Předmět: |
|
|
GT napsal: | Václav Sedlář napsal: | Na polaritě nezáleží, jen to musí být u všech repro stejné. |
Bullshit .. na polaritě samozřejmě záleží a to zásadně, pokud prohodíš z rádia výstupy + a - na repráku, tak bude hrát na <> .. je pravda, že ne každej to dokáže rozpoznat uchem, ale při impulzu (bassový tón) by měla jít membrána směrem ven (dá se to poznat pohmatem nebo tou baterkou).
|
Tak já jsem to tak zapojoval a zkoušel jsem ty dráty i přehodit a žádný rozdíl jsem nepoznal. Asi nemám tak citlivý sluch.
Jinak mám rádio sencor a asi původní repro blaupunkt, tak je to možná tím. _________________ Renault R19 Chamade,r.v.1994,1794ccm/65kw.
Renault Laguna Grandtour, r.v. 1998,1598ccm/79kw.
Renault Laguna 3 Grandtour, 2.0 dci 110kw, r.v. 2010 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JirkaSnake Anonymní
|
Zaslal: 26.08.08 17:14 Předmět: |
|
|
Rabes napsal: | jj s tím multimetrem bych souhlasil...je to asi nejspolehlivější....a myslím že i nejlepší |
já bych s tim nesouhlasil poněvadž když dáš spatný drátky na tu baterku(třeba nějaký důležitý) tak to vyzkratuješ a pak než je vyzkoušíš všechny tak ti budou lítat pojistky furt... raději slečně někdo řekněte co je to za barvy . já nemůžu pač to mám udělaný podle sebe |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JirkaSnake Anonymní
|
Zaslal: 26.08.08 17:17 Předmět: |
|
|
Václav Sedlář napsal: | GT napsal: | Václav Sedlář napsal: | Na polaritě nezáleží, jen to musí být u všech repro stejné. |
|
Tak já jsem to tak zapojoval a zkoušel jsem ty dráty i přehodit a žádný rozdíl jsem nepoznal. Asi nemám tak citlivý sluch.
Jinak mám rádio sencor a asi původní repro blaupunkt, tak je to možná tím. |
na polaritě sice záleží ale pro základní zapojení, tedy pro vyzkoušení funkčnosti je to nepodstatný u repráků |
|
Návrat nahoru |
|
 |
duri_svk

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 1580 Bydliště - POVINNÉ *: Zlate Moravce, SVK
|
Zaslal: 26.08.08 18:45 Předmět: |
|
|
Peca napsal: | Tak na co Duri čekáš?  |
Chlape, ver mi ze keby som to nemal 400km ( jedna cesta ) tak uz som tam. Inak slusny navod ! _________________ R19 Chamade 1,7 phase I/II,III under construction / R19 Cabrio phase II / R Megane Classic / R Laguna II ph2 http://durisvk.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 26.08.08 19:28 Předmět: |
|
|
trošku odbočim ale přijede nam ivuška ukazat pičku na sraz?  _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Peca

|
Zaslal: 26.08.08 21:46 Předmět: |
|
|
duri_svk napsal: | Peca napsal: | Tak na co Duri čekáš?  |
Chlape, ver mi ze keby som to nemal 400km ( jedna cesta ) tak uz som tam. Inak slusny navod ! | aspoň jeden,děkuji Duri _________________ www.computery.7x.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ivuskaaa

Založen: 12.8.2008 Příspěvky: 93 Bydliště - POVINNÉ *: Pardubice
|
Zaslal: 27.08.08 12:43 Předmět: |
|
|
mirek napsal: | Tak co? Už to hraje? |
Ještě ne..pořád čekám, že se někdo ozve a něco mi poradí..
Jinak metodu pokus-omyl sem zkoušela a nic..
A ohledně toho,zda vám přijedu ukázat svoji pičku, odpovídám,že NE..páč vám de o tu moji a ne o auto.
Takže chlapáci,nechce si zajít chuť..  _________________ R19 Chamade 1,9D ...moje pička  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|