|
Renault 19 Club Fórum Renault 19 clubu ČR
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Mi-17

Založen: 26.8.2010 Příspěvky: 145 Bydliště - POVINNÉ *: Prešov-Podhorany
|
Zaslal: 09.02.12 22:42 Předmět: |
|
|
no neni to zly nápad, asi to aj urobim... inak počul som aj že ne kazdy technik pozerá na čislo motora, tak potom v tom pripade emisie nebudu robiť problém? veď predsa je to 81kw čiže aj emisie budu ine nie? _________________ Renault 19, 1.8i, 81kw PH2
Renault 19, BACCARA, 1.8i, 81kw |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Osly

Založen: 5.4.2011 Příspěvky: 5655 Bydliště - POVINNÉ *: Loučná nad Desnou okr. Šumperk
|
Zaslal: 09.02.12 22:54 Předmět: |
|
|
určitě budou jiný...ethanol by měl pomoct ...ale nevím jak je to ted v zimě s ním _________________ Clio III ph2 Grandtour 94kw 09
R19 PH2 81kw 94 - Baccara - In progress
R19 PH2 81kw 95 - Baccara - sold
R19 PH1 54kw 92 - sold
Šáde 120 (sešrotovaná)
www.osly.rajce.idnes.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mi-17

Založen: 26.8.2010 Příspěvky: 145 Bydliště - POVINNÉ *: Prešov-Podhorany
|
Zaslal: 09.02.12 23:04 Předmět: |
|
|
ako pômocť? _________________ Renault 19, 1.8i, 81kw PH2
Renault 19, BACCARA, 1.8i, 81kw |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Osly

Založen: 5.4.2011 Příspěvky: 5655 Bydliště - POVINNÉ *: Loučná nad Desnou okr. Šumperk
|
Zaslal: 09.02.12 23:40 Předmět: |
|
|
no když smícháš ethanol s benzínem tak by měli být nižší emise...kámoš tak tankuje 50:50 sice to bude mít o nějakej koník míň i spotřeba by měla být nižší a hlavně pro tebe že to má menší emise
http://www.vena-trade.eu/cs/info/alkoholove-bio-palivo-ethanol-e-85
skrz tu zimu..
etanol, stejně jako nafta, se dodává v letní a zimní variantě - každopádně by to měl správný dodavatel paliva dodržet. Nicméně pokud natankujete v zimě letní směs, zas tak nic zlého se nestane - na běh zahřátého motoru to má naprosto nulový vliv, pouze při studeném startu se možná může stát, že napoprvé nenastartujete. Prostě to chytne až napodruhé, což je vlastnost etanolu - rozhoří se až v trochu teplém válci a po nastartování chce nechat ještě motor krátce zahřát. Pokud je ale vadné palivo, je každá snaha marná. Nehledejte v tom žádnou závadu, je to prostě líh a chová se tak. Oproti naftě netuhne, naopak zůstane plně tekutý, jen pouze nemá rád studený povrch válců motoru. _________________ Clio III ph2 Grandtour 94kw 09
R19 PH1 54kw 92 - sold
Šáde 120 (sešrotovaná)
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 10.02.12 09:14 Předmět: |
|
|
spotřeba bude naopak vyšší  _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Osly

|
Zaslal: 10.02.12 09:41 Předmět: |
|
|
tak to nevím, nikdy jsem s tím osobně nejezdil jen píšu co jsem se o tom dočetl a dozvěděl od jiných když sem řešil stejnej problém _________________ Clio III ph2 Grandtour 94kw 09
R19 PH1 54kw 92 - sold
Šáde 120 (sešrotovaná)
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

Založen: 20.7.2010 Příspěvky: 3832 Bydliště - POVINNÉ *: ČR-Vysočina
|
Zaslal: 10.02.12 10:10 Předmět: |
|
|
Zkoušel jsem ethanol jak v hyundai tak v renaultu, žádnej přínos co se emisí a spotřeby týká nebyl, emise stejné, spotřeba vzrostla o zhruba 0,5 - 1litr a o dost klesl výkon.... Motor zrovna dvakrát dobře nešel. Po návratu k samotnému benzínu jsem u hyundae musel dokonce resetnout ŘJ aby se srovnal zpět volnoběh a klesla spotřeba. A to jsem to zkoušel přes léto, nyní bych do toho rozhodně nešel.....
Přeju pěkně zrezlou nádrž a haprující volnoběh, ale za ten pocit že ušetříte to stojí.....  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 10.02.12 10:30 Předmět: |
|
|
přesně tak zkoušel jsem to v peugeotu 106 výkon šel dolů, spotřeba nahoru, startovatelnost horší _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 10.02.12 12:29 Předmět: |
|
|
Ethanol zlepšuje emise, jen protože při jeho spalování vzniká více kyslíku. Problém je, že některé ŘJ to nepoberou, vemou to jako chybu lambdy a chudou směs, tím zvyšuje přívod paliva do směsi a proto u STARŠÍCH aut je spotřeba vyšší.
Já ho tankuju do anglána a nespozoroval jsem, že bych měl jinou spotřebu oproti benzínu (95). Navíc ethanol čistí části motoru a v žádném případě z něj nekoroduje motor zevnitř! To jsou kraviny..
Špatné startování je způsobeno tím, že ethanol (líh) není schopny hořet při nízkých teplotách, tj v zimě neneastartuje a se zmrzlým motorem se v podstatě těžko rozjedete, při zátěží má tendenci chcípat, proto se doporučuje ho ředit 1:1 na zimu. Já ho neředím vůbec ani při těchto mrazech, sice někdy nastartuju až na 5.pokus ale koho to zajímá když na 1l ušetřím 10kč? mezitím odhrnu sníh, seškrábu okna a jedu, v létě není žádný problém s neředěným E85 nastartovat na brnk
Taky ethanol šetří motor, protože má nižší teplotu hoření. Jen má špatnou vlastnost a to že na sebe navazuje vodu, takže pokud naberete půl nádrže a necháte auto stát celou zimu, můžete po zimě nádrž vylét. Když jezdite denně, není s ním žádný problém.
Ethanol prý taky zvyšuje malinko výkon v nízkých otáčkách a ve vyšších není schopný dát motoru výkon.. nevím čím to ale u všech aut se to takhle i chovalo.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|