Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Cawba

Založen: 22.11.2007 Příspěvky: 1616 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 14.04.08 12:28 Předmět: Olejova vana-demontaz |
|
|
Potrebuju poradit, musim pretesnit olejovou vanu! (pozn. pretesnit=vymenit tesneni, ne objet silikonem, proto si prosim, tyhle rady nechte na klaboseni na trhu)
1.varianta byla nekomu to dat - bez prace za prachy - to ted asi padlo =>
2.varianta, ze to udelam sam. Nejsem ale vybavenej ani zvedakem ani nicim jinym, takze jenom to co garaz nabidne, max rampa. Uz jsem zjistoval, kde se dalo, ale je to takovy puzzle, od kazdyho neco a ve vysledku poradne nevim. Vim, ze tam zavazi nejaka ta vzpera aby se daly povolit srouby, to se da vyresit prej plochym klicem kterym se tam da jaks taks dostat. Pak ale i kdybych to povolil, tak tu vanu nevytahnu, pres ?napravnici? (rikal Radek). Je teda nutny zvednout motor kousek. Kterej silentblok je treba povolit a jak to zveduti vyresit kdyz nemam zvedak ani tohle ? Predpokladam, ze bych to zvedal zespodu. Za co se to da rozumne podeprit? Vanu vyskrtneme, kdyz tu potrebuju dostat ven
Musim zjisit co nejvic info at vim jestli se do toho mam pusit sam a budu vdecnej za kazdou uzitecnou radu. Diky
 _________________ ex R19 1.9D PH.II (16V Inspired) -> BMW Power
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 14.04.08 12:57 Předmět: |
|
|
rozhodně s tím na rampu ..
pak bych určo povolil silebloky pod převodovkou a pod motrem (ten u svodů bych nechal jak je)
a když teda nemáš zvedak nebo něco tak bych to podepřel někde u převodovkya pak jště z druhe strany (ted nevim jak to tam podtim motorem je) ale mistečko určo najdeš... třeba tyčkama (ale neopirej tyč přímo o motor dej mezi to kousek dřeva
povolíš takove to rameno do "U" co to drží od převodovky k motoru(vanu) no a pak postupně šroubek po šroubku...
jinka šrouby by měly být na stejný moment utáhlé ... já se ti mrknu co a jak a večír tu eště dodám jakej klíč a kam (sice mám ventila ale neměl by tam bejt až tak velký rozdíl
a ty šroubky na vaně zpět přišroubovávěj stylem ne postupně dokola ale jeden na jedne straně pak na ruhe a dokoleška jakoby do šneka..
řek bych tak práce na hoďku dvě... ale jestli se v tom nevrtáš často(vůbec) a budeš sám tak možná půl dne
a hlavně to pořádně odmati ty doléhací hrany nž to tam prdneš a snaž se ať se moc nepráší když budeš mít sundanou vanu a co nejrychlejc radši  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ufas

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 2995 Bydliště - POVINNÉ *: Bechyně
|
Zaslal: 14.04.08 14:00 Předmět: |
|
|
tak ja sem motor vubec neprizvedaval... staci sundat tu "stabilizacni tyc" co je pod vanou... sice je tam pristup na picu, ale de to.. pak uz jenom sundas vanu... az to budes davat zpatky tak si tesneni k vane prilep chemoprenem... aby se ti nehlo az to tam budes davat... no a jak utahovat srouby uz tu je... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
KristensenJ
Založen: 17.10.2007 Příspěvky: 327 Bydliště - POVINNÉ *: Česká Třebová
|
Zaslal: 14.04.08 19:54 Předmět: |
|
|
Ona je taky poměrně zásadní otázečka jakou máš vanu, pokud hliníkovou tak nejspíš nemáš vzpěru mezi motorem a převodovkou a musíš motor dost přizvednout, pokud máš plechovou vanu tak vzpěru mezi převodovkou a motorem máš ale zase nemusíš zvedat motor aby jsi vanu vyndal. Jinak pokud máš origo šrouby na vaně tak tam budou nejspíš torxy, mě nešli ty 4 u převodovky povolit, musel jsem odvrtat hlavy šroubů a pak šly pozůstatky šroubů kleštěma vytočit, jsou to myslím že M7 závity teď tam mám šestihraný. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Cawba

Založen: 22.11.2007 Příspěvky: 1616 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 14.04.08 20:51 Předmět: |
|
|
Vana by mela byt ocelova
Takze by nemel byt problem? _________________ ex R19 1.9D PH.II (16V Inspired) -> BMW Power
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MaRv3L

Založen: 16.3.2008 Příspěvky: 67 Bydliště - POVINNÉ *: Lešná, Jasenice 32
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 15.01.11 17:32 Předmět: |
|
|
bud bys musel dat origo co prodava renault je to papirovy s kombinaci gumy nebo silikon _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MaRv3L

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

|
Zaslal: 15.01.11 17:58 Předmět: |
|
|
je lepši ten silikon todle časem začne tict je to jen papir olej pak teče zkrz _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MaRv3L

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
Zaslal: 15.01.11 18:22 Předmět: |
|
|
jsem ten "papír" držel v ruce a neřekl bych,že tím prosákne olej...jelikož tento motor má plechovou vanu,tak bych dal papírové těsnění namázlé tím silikonem
 _________________ F7R 16 Soupapes http://goreff.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

|
Zaslal: 15.01.11 19:13 Předmět: |
|
|
nevim no daval sem ho od elringu když sem dělal motor a po čase to teklo (samo že sme ho lepil ) pak sme tam dal jen siliikon a je klid .. origo je to taky jen lepeny a drží to  _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
Zaslal: 15.01.11 19:18 Předmět: |
|
|
možné to je...na 16v s hliníkovou vanou taky žádné těsnění není,v dosedací ploše vany jsou drážky do kterých se natlačí tmel... _________________ F7R 16 Soupapes http://goreff.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MaRv3L

|
Zaslal: 16.01.11 13:33 Předmět: |
|
|
no tak když bych dal malou vrstvu silikonu na to to těsnění a pak na to zase silikon tak to kurňa nemuže prosaknout ne?  _________________ R19 1.7 GTR 66kW
http://marv3l.rajce.idnes.cz/Nova_eRa_D/#album |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 17.01.11 23:27 Předmět: |
|
|
na 16V jsem měl ofiko papírové a teklo to, dal jsem tam jen ten červený silikon do 300°C a cajk  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|