Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
PeT-a

Založen: 26.6.2011 Příspěvky: 60 Bydliště - POVINNÉ *: Nový Jičín
|
Zaslal: 22.08.11 10:28 Předmět: svítí kontrolka dobíjení |
|
|
Tak mám asi smůlu, opět další problém, tentokrát na 1,4i 8V GTR. Za jízdy se mi rozvítila kontrolka dobíjení a stále svítí. Nevíte někdo co to může být? všechno se zdá být na pohled OK. špatný alternátor? Díky za pomoc _________________ "lepší mrtvý, než-li druhý" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Víťa

Založen: 11.7.2009 Příspěvky: 3105 Bydliště - POVINNÉ *: Krnov, Bola, Opa, Ova a tak...
|
Zaslal: 22.08.11 12:47 Předmět: Re: svítí kontrolka dobíjení |
|
|
PeT-a napsal: | Tak mám asi smůlu, opět další problém, tentokrát na 1,4i 8V GTR. Za jízdy se mi rozvítila kontrolka dobíjení a stále svítí. Nevíte někdo co to může být? všechno se zdá být na pohled OK. špatný alternátor? Díky za pomoc |
myslim, ze povoleny klinovy remen, ale jisty si tim nejsem malde delalo to same na twingu, napnul se krapet a uz parada  _________________ No mainstream, just French... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hynek

Založen: 14.10.2007 Příspěvky: 10937 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 22.08.11 13:14 Předmět: |
|
|
Krátké uhlíky v dobíjecím relé, stojí asi 500,- nebo je necht přeletovat, ale životnost není taková, jako u nového. Nebo ještě špatné kroužky na altíku, to znamená vyměnit za jiný, ale to je málo kdy. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Miky90

Založen: 14.9.2008 Příspěvky: 700 Bydliště - POVINNÉ *: Ústí nad Labem
|
Zaslal: 22.08.11 13:20 Předmět: |
|
|
spatnej kontakt nebo jeden ze dvou dratu vedoucich do hnedeho konektoru na altiku to taky muze byt to jsem mel ja  _________________
R19 Ph2 1.4e s motorem F3N 702 z R5 GTE 69Kw, jinak snad někdy B18FT Volvo turbo
R19 Ph2 1.8 kabrio
2x EX R5 GTE ........ nejlepší auta |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lord Bazzi
Založen: 11.10.2007 Příspěvky: 2680 Bydliště - POVINNÉ *: Uhřice okr. Vyškov
|
Zaslal: 22.08.11 13:43 Předmět: |
|
|
Taky jsem to měl jako miky.Stačilo vytáhnout konektor a trošku přihnout ty plíšky v něm... _________________ VW Prassat Variant B4 TDI-pracant
Renaulty mám už jen pro zábavu:
16V ph2,3dv Mazlík
Nafoukané Kabrio kabrioletovič ph2kovič 8V ??kW
3x 16V na ND |
|
Návrat nahoru |
|
 |
PeT-a

Založen: 26.6.2011 Příspěvky: 60 Bydliště - POVINNÉ *: Nový Jičín
|
Zaslal: 22.08.11 22:32 Předmět: |
|
|
Díky moc chlapi ...hned ráno na to mrknu. Bohužel mám odpolední v tomhle počasí  _________________ "lepší mrtvý, než-li druhý" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepin9000

Založen: 12.9.2009 Příspěvky: 101 Bydliště - POVINNÉ *: honezovice
|
Zaslal: 23.12.12 00:34 Předmět: |
|
|
Zdravím.Svítí mi kontrolka dobíjení při jízdě ze zařazenou rychlostí ale když dám neutrál kontrolka zhasne.Dal jsem novou baterku a ujel sem cca 40-50 km a znova.Řemen sem do táhl a stále to samé. Altík sem nedávno měnil.Nevíte co s tím???? _________________ Lukáš |
|
Návrat nahoru |
|
 |
goreff
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 10669 Bydliště - POVINNÉ *: Olšany u Prostějova
|
Zaslal: 23.12.12 08:28 Předmět: |
|
|
altík jsi měnil starej za ještě starší předpokládám ...neříkám aby sis koupil novej, ale prostě nechat ho vyzkoušet na zkušebním stavu, než ho namotuješ...radši bych si nechal alternátor repasovat, než kupovat jinej z nejistým výsledkem  _________________ F7R 16 Soupapes http://goreff.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepin9000

|
Zaslal: 23.12.12 10:59 Předmět: |
|
|
Nu kupoval jsem ho tady od Provocateura a říkal že je i změřený. Ale nedávno jsem měl venku palubku kvůli chladiči topení je možný že jsem mohl pře klesat nějaký kabel a jde to někde do zkratu?? _________________ Lukáš |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dieselman1
Založen: 1.1.2013 Příspěvky: 8 Bydliště - POVINNÉ *: Prostějov-sever
|
Zaslal: 01.01.13 13:22 Předmět: |
|
|
změřit multimetrem napětí při nastartovaném motoru-přímo na baterce.OK je, pokud bude mezi 14,3-14,6V, při zapnutí světel bude pořád kolem 14,2-14,4V.Jinak přes kontrolku se altík budí, tzn.stačí mít připojenej měřák, vzít drát a propojit konektor na alternátoru s + na baterce, pokud se napětí změní tak je jasná příčina v alt.,pokud ne tak kabeláž nebo připojení.....někdy je potřeba znovu propojit měděným páskem motor a kastli, bývá buď uhnilé a nebo má velkej přechod.odpor.....vše ostatní je přímo v alt. _________________ R19, jedna-sedm-í, padesátčtyři kilowat, fáze2, devadesátej čtvrtej rok narození-toho času probíhají snahy o navrácení provozuschopného stavu po dvou bumkách(jedna parkplatz a jedna když mi nedal pán přednost na stopce) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepin9000

|
Zaslal: 01.01.13 18:10 Předmět: |
|
|
Nakonec se to vyřešilo.Elektrikář mi to zjistil měl jsem upadlej nebo uhnilej skorodovanej drátek vně alternátoru elektrikář mi to rovnou opravil a je po problému  _________________ Lukáš |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tomas27
Založen: 28.4.2013 Příspěvky: 16 Bydliště - POVINNÉ *: Trenčín
|
Zaslal: 13.05.13 14:04 Předmět: |
|
|
zdar hoši mám podobný problém. Večer som zhasol auto, rano k nemu pridem naštartujem a svietila kontrolka dobijania. Logicky ak by mi nedobíjalo bateriu ta by sa vybila čož sa aj stalo. Po cca. 30 km auto neštartovalo... ALE!!! auto som na roztiahnutie nahodil a bežalo(stale svietila kontrolka dobíjania). Nedalo mi to tak som jazdil a auto uplne v pohode išlo, nešklbalo, necukalo proste normálne išlo, pustil som všetku elektriku v aute(svetla, dialkove, okna, hmlovky, vetrák) proste všetko čo tam je s otačkami ani nepohlo ani nestiahlo kontrolky ani nič pevne ako skala. Zhasol som a už som nenatočil vobec, baterka total v prdeli, vyšlahaná, kontrolky ani nezasvietili. Tak pokus čislo 2 na roztiahnutie opať prekvapivo chytilo a zasa bežalo ako keby sa nič nedialo(ale stale svietila kontrolka dobíjania) zas som behal mal všetko zapate a nič. Logicky zaver je že alternátor beží a dobíja(inak by to auto zhaslo) ale niečo kurevsky rychlo to bateriu vybíja. Došiel som na to že ked stlačím brzdu tak kontrolka dobijania na chvilu prestane svietiť(asi na 1-2s), ale hned klesnu otáčky, a stiahne veškeru elektriku v aute(svetla takmer na totalku). Je možné že mam elektrický posilovač a že mu hrabe? Ako sa to dá odstrániť(vypnuť) aby som si overil že či to je v tom posilovači? Čítal som že sa to dá prerobiť na podtlak, je to zložité? Čo k tomu potrebujem? Dakujem |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CHAMELEON

Založen: 20.7.2010 Příspěvky: 3832 Bydliště - POVINNÉ *: ČR-Vysočina
|
Zaslal: 13.05.13 15:56 Předmět: |
|
|
Nejprve si změř kolik Ti to dobíjí, takovéto pokusy dělají snad jen .... (členové národnostní menšiny), pokud bude v mezích tolerance i se zapnutýmy spotřebiči tak hledej dál, nabít baterii a zkusit zda odpojená ztrácí či ne...
Projít ukostření karoserie a motoru (nahoře mezi hlavou a karoserií a dole převodovka a rám).
Potom odzkoušet, proměřit a vyčistit starter.
Elektrické je ABS, tak se podívej co tam máš, ale pochybuju že by právě při brzdění začalo na malou chvilku dobíjet....
Buď odešla baterie a zesypala se a nebo nedobíjí altík...
Každopádně roztahovat auto s katem a rozvodovým řemenem ... to mluví samo za sebe.... Už ty pokusy a odborně popsaný problém... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 13.05.13 16:10 Předmět: |
|
|
řekl bych že ti klekla baterka, zkus ji vyměnit a dej vědět |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tomas27
Založen: 28.4.2013 Příspěvky: 16 Bydliště - POVINNÉ *: Trenčín
|
Zaslal: 13.05.13 16:25 Předmět: |
|
|
CHAMELEON - kat je rozsypaný a remen jedno roztiahnutie vydrží (a nepreskočí, bol som citlivý ) včera sa mi to stalo večer cca o 9 na parkovisku pred Tescom, ako skus mi povedať ako som to tam mal odmerať a neviem čo všetko . Ako prve som dal nabiť bateriu(nabija sa zatial nevykazuje že je zlá) a hned som aj pozrel všetky dostupne ukostrenia(v pohode). ABS nefunguje svieti kontrolka, niekto poufikával všetky čidlá.
Odborne popísaný problém??? Nechápem ako som to mal inak popísať, opísal som to uplne podrobne a laicky, niesom autoelektrikár, mechanik ani nič podobné, prepáč odteraz budeš môj vzor ...
LANiN - akurat sa nabíja a zatiaľ vyzerá že je ok, skusim nahodiť druhú batériu a uvidím |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|