Obsah fóra Renault 19 Club Renault 19 Club
Fórum Renault 19 clubu ČR
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Nové Renault Twingo GT

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Ostatní
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Dave Chamade
Anonymní





PříspěvekZaslal: 06.12.07 15:59    Předmět: Nové Renault Twingo GT Citovat

Alias Twingo TCE je dalším z řady výjimečných malých vozů ohromujícím poměrem výkonu obsah/ kw.. Abych to upřesnil, je to 1.2 / 100 Ps. Protože mám velice úzké styky s Renault ČR, vypůjčil jsem si tento vůz na svoji testovací jízdu. Jaké je resumé?

Co se týká vzhledu vozu, jednalo se o drobečka oblečeného v modrém metalizovaném kabátku se stříbrnými doplňky, jsou jimi pár plastů ve předním nárazníku, do nich jsou částečně integrovány přední mlhovky, drobné estetické křidélko umístěné nad kufrem.Je třeba zmínit i stříbrně lakovaná zrcátka a chromovaná koncovka výfuku. Dojem umocňují litá kola typu Noxiane 15", jinak se venkovním vzhladem neliší od běžných verzí s motory 1.2 (60k) a 1.2 16V (75k). Protože mám již nemalou zkušenost s těmito verzemi, trošku mě zklamalo že když jsem usedl do TCEčka, neuvítal mně výraznější sportovní paket, ale otáčkoměr nad volantem a hlavice řadící páky s chromovaným značením převodových stupňů. Naopak mě mile překvapil práh dveří s logem GT, který zaručí estetického ducha vozu.

Ale abychom si nemysleli, že Twingo hraje hru "naoko", je třeba otočit klíčkem. V tom okamžiku se vám rozbuší srdce a jste nuceni polechtat pedál plynu. Jestli chcete slyšet svist turba, stejně není třeba na pedál dupat, turbo citelně zabírá ve 2100 otáčkách. Vražme tam jedničku a jedem Alespoň si tedy myslíte že jedete, protože spojka zabírá až nezvykle vysoko, což u spotovněji naladěného auta asi nebude nejlepší řešení. Ale jakmile zabírá, poznáte něco úžasného, kola se protáčí jen se zorientujete ukazuje otáčkoměr 5500, dávkujete dvojku, zařezaní v sedačkách se snažíte zařadit trojku, doufáte snad, že tohle peklo s vyššími stupni bude končit ale je to lež, než se nadějete předjíždíte na čtverku v rychlosti 130 km/h trapáka ve "vochcávce tédéíčku pyčo" na výjezdu z města.. Pětka je třešnička na dortu tohoto převodového a rychlostního dortíčku. Je úplně jedno jestli je v autě hluk, přestože byl všudypřítomný, toto je libovka s temperamentem.
Podvozek je naprosto úžasný, zachovává výborné tlumení nerovností, přestože je řádně natvrzen pro sportovní jízdu, v zatáčkách jsem necítil citelné náklony. Držení stopy je ukázkové, nevím však jak by se chovalo Twingo na jiném povrchu, neboť test probíhal na suché silnici.

Když jsem se vracel po té stejné cestě zpět, bylo legrační pozorovat otáčející se obličeje a sledovat jejich uznalé pokyvování.. Teď už jen zaparkovat, odevzdat klíče a v tichu věčně slyšet ten nádherný zvuk turba...

Vřele doporučuji, tohle auto je geniální!
Návrat nahoru
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Ostatní Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com