Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
markus721
Založen: 24.12.2007 Příspěvky: 21 Bydliště - POVINNÉ *: žehušice
|
Zaslal: 17.04.08 15:55 Předmět: Montáž a demontáž motoru R19 16V PH2 |
|
|
Zdar chlapi potřebuju radu jak vyndat motor z ventila ph2. Nějakej postup kdo poradí. . . .potřebuju vyndat převodovku a vyměnit za jinou. . . a bez demontáže motoru to prej nejde. . .Díky za rady |
|
Návrat nahoru |
|
 |
m1tv Moderátor

Založen: 8.10.2007 Příspěvky: 17951 Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA
|
Zaslal: 17.04.08 17:03 Předmět: |
|
|
Nejlip je to vyhodit dolu i s ramem ..pokud maš vybaveni ta ho maš za 3 hodky venku  _________________ Říkají o mě že sem flegmatik. A mě je to jedno ..
  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
markus721
|
Zaslal: 17.04.08 18:46 Předmět: |
|
|
m1tv napsal: | Nejlip je to vyhodit dolu i s ramem ..pokud maš vybaveni ta ho maš za 3 hodky venku  |
No tak to je na prd já totiž nemám zdviž. . . .do háje |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 17.04.08 18:52 Předmět: |
|
|
dej podto hafo hader co nejvice máš at se ti to pořípadě neodře
auto podlož třeba dvouma kolama na sobě z každe strany
to rameno dvouma heverama na auto
povol uložení ve sloupcích
pak povol rameno (načem sedí motor) 4šrouby
no a to ti spadne dolů hevery dáš důle vytáneš převodovku
no a pak s kámošem to těma heverema vrátíš zpátky
práce na den timhle zpusobem (vlastní zkušenosti njn když není pořádné vybavení co naděláš) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
markus721
|
Zaslal: 17.04.08 19:03 Předmět: |
|
|
LANiN napsal: | dej podto hafo hader co nejvice máš at se ti to pořípadě neodře
práce na den timhle zpusobem (vlastní zkušenosti njn když není pořádné vybavení co naděláš) |
jo tak díky pokusim se to přes výkend nějak vykoumat a uvidim. . . .odešel mi totiž už po 2 diferák, strašnej provar |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hynek

Založen: 14.10.2007 Příspěvky: 10937 Bydliště - POVINNÉ *: Brno
|
Zaslal: 18.04.08 11:34 Předmět: |
|
|
myslím Mckoci to řešil taky spodem před barákem na ulici. když přizvedneš káru motor opatrně spustíš a řekneš 6-ti chlapům v hospodě tak ti to zvednou a odtáhnou taky nemám vybavení, dělal jsem to obouma způsobama a spodem je to lepší  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mckoci

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 6584 Bydliště - POVINNÉ *: Pardubice
|
Zaslal: 18.04.08 12:55 Předmět: |
|
|
McKoci to ma tak i nyni...pred barakem mu stoji auto bez motoru :-D
potrebujes: sikovnost, hlavu, nejlepe 2 hevery, nekolik drevenych spalku, kozicek nebo rafku na podlozeni..
a kdyz mas moznost tak i paletu na kterou ti motor spadne, pak si zbytek auta zvednes co nejvys a nekde si sezenes paletak a pohodlne s motorem vyjedes kam budes potrebovat :-D _________________ ´91 19 16V ph.1 [ F7R 700 & JC5 014 inside ]
´98 Laguna I ph.2 [ 2.0 16V 102kW ]
´07 Outback 3.0R H6 [ EZ30 AT 180kW, 4x4 ]
´06 W251 R Classe 320CDI [ 4Matic, AT, 165kW ] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
markus721
|
Zaslal: 18.04.08 14:26 Předmět: |
|
|
LANiN napsal: | dej podto hafo hader co nejvice máš at se ti to pořípadě neodře
musim něco odpojit v mot prostoru? kabely, hadice?vejfuk? když to jen naklonim to háčko a vyndám převodovku samotnou? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mckoci

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 6584 Bydliště - POVINNÉ *: Pardubice
|
Zaslal: 18.04.08 14:46 Předmět: |
|
|
odpojit vyfuk pred katem, odpojit razeni na prevodovce, samozrejme veskere ukostreni na motoru, plynove spojkove lanko, privod odpad benzinu, vypustit vodu a ja nevim co jeste...mrknes do motor.prostoru a vse musi byt hned jasne...jo a jeste rizeni odpojit _________________ ´91 19 16V ph.1 [ F7R 700 & JC5 014 inside ]
´98 Laguna I ph.2 [ 2.0 16V 102kW ]
´07 Outback 3.0R H6 [ EZ30 AT 180kW, 4x4 ]
´06 W251 R Classe 320CDI [ 4Matic, AT, 165kW ] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 18.04.08 14:48 Předmět: |
|
|
markus721 napsal: | musim něco odpojit v mot prostoru? kabely, hadice?vejfuk? když to jen naklonim to háčko a vyndám převodovku samotnou? |
nic nenakláněj můžeš udělat víc škody než užitku.. určitě odpojit od baterky, pak od indučky, brzdovky..
hadice asi jen od motoru k topení a od nádobky chaldič ti spadne s tím..
jinak mě teď nic nenapadá  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
markus721
|
Zaslal: 18.04.08 17:13 Předmět: |
|
|
LANiN napsal: | markus721 napsal: | musim něco odpojit v mot prostoru? kabely, hadice?vejfuk? když to jen naklonim to háčko a vyndám převodovku samotnou? |
nic nenakláněj můžeš udělat víc škody než užitku.. určitě odpojit od baterky, pak od indučky, brzdovky..
hadice asi jen od motoru k topení a od nádobky chaldič ti spadne s tím..
jinak mě teď nic nenapadá  |
Zdar chlape tak změna, sundal jsem levou poloosu a zjistil jsem že je tam vypadlá vymezovací podložka(zohýbaná) a jistísi kroužek taky dost zdeformovanej. Takže převodovka ven jít nemusí stačí když to vyměnim. Oddělil se od sebe totiž diferák a tudíž šel pohon jen na pravé kolo a nejelo to. Takže se tě chci ještě zeptat jestli bys nevěděl o někom kdo tu převodovku nemá rozdělanou a nechtěl mi tu podložku s tou zajištovací prodat. můžu poslat foto, mám to vyfocený. ted už neni čas, foto bych zaslal zejtra. Jestli tu někoho znáš, mohl bys rozhodit sítě díky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 18.04.08 17:26 Předmět: |
|
|
markus721 napsal: | Zdar chlape tak změna, sundal jsem levou poloosu a zjistil jsem že je tam vypadlá vymezovací podložka(zohýbaná) a jistísi kroužek taky dost zdeformovanej. Takže převodovka ven jít nemusí stačí když to vyměnim. Oddělil se od sebe totiž diferák a tudíž šel pohon jen na pravé kolo a nejelo to. Takže se tě chci ještě zeptat jestli bys nevěděl o někom kdo tu převodovku nemá rozdělanou a nechtěl mi tu podložku s tou zajištovací prodat. můžu poslat foto, mám to vyfocený. ted už neni čas, foto bych zaslal zejtra. Jestli tu někoho znáš, mohl bys rozhodit sítě díky |
jooooo tak chlape převodovka je snad jediná věc co jsem neměl na autě rozdělané.. dej si k tomu tématu velkým POMOOC (dej upravit uplně první příspěvek a změň tam tem předmět)
a s timhle ti pomůžou už jen ti znalí jako třeba m1tv, goreff, jarda, CHUD, mckoci ... to jsou takoví "mágové" tady na fóru  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek

Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 16116 Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava
|
Zaslal: 18.04.08 18:38 Předmět: |
|
|
LANiN napsal: | markus721 napsal: | Zdar chlape tak změna, sundal jsem levou poloosu a zjistil jsem že je tam vypadlá vymezovací podložka(zohýbaná) a jistísi kroužek taky dost zdeformovanej. Takže převodovka ven jít nemusí stačí když to vyměnim. Oddělil se od sebe totiž diferák a tudíž šel pohon jen na pravé kolo a nejelo to. Takže se tě chci ještě zeptat jestli bys nevěděl o někom kdo tu převodovku nemá rozdělanou a nechtěl mi tu podložku s tou zajištovací prodat. můžu poslat foto, mám to vyfocený. ted už neni čas, foto bych zaslal zejtra. Jestli tu někoho znáš, mohl bys rozhodit sítě díky |
jooooo tak chlape převodovka je snad jediná věc co jsem neměl na autě rozdělané.. dej si k tomu tématu velkým POMOOC (dej upravit uplně první příspěvek a změň tam tem předmět)
a s timhle ti pomůžou už jen ti znalí jako třeba m1tv, goreff, jarda, CHUD, mckoci ... to jsou takoví "mágové" tady na fóru  |
Mám ten pocit že Márv nebo CHUD tu o tom psali a prej soustružník nebo tak něco??..
Nechci kecat... _________________
Levné nové náhradní díly http://www.renault19.cz/forum/viewtopic.php?p=246432#246432 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosta
Založen: 9.10.2007 Příspěvky: 7427 Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice
|
Zaslal: 18.04.08 18:43 Předmět: |
|
|
jo jo prejdi si diskuze nedavno se to tu resilo _________________ R19 Ph2 1,4e - minulost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LANiN Anonymní
|
Zaslal: 18.04.08 18:45 Předmět: |
|
|
jo řešilo ale někde v debatě .. nejlíp bys udělal když napíšeš SZ chudivi nebo marvovi jak píše mirek ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|