Obsah fóra Renault 19 Club Renault 19 Club
Fórum Renault 19 clubu ČR
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Zahrivajici se zadni bubnova brzda

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Podvozek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mr.Voza



Založen: 7.2.2008
Příspěvky: 133
Bydliště - POVINNÉ *: Chrudim

PříspěvekZaslal: 07.07.12 12:51    Předmět: Zahrivajici se zadni bubnova brzda Citovat

Ahoj vsem,

predevcirem, kdyz jsem odjizdel s autem po tom, co asi tejden stalo, se to ze zacatku chovalo, jako kdyby byla napul zatazena rucni brzda. Ten brzdnej ucinek sel jakoby od pravy zadniho kola. Proste se to tezko rozjizdelo a kdyz jsem to zkusil nechat popojet dozadu z kopecka (parkuju v mirnym kopci cumakem nahoru), tak to samospadem z kopecka nechtelo jet. Po ujeti cca 200-300m uz to bylo OK (rozhejbalo se to). Rozjizdelo se to v pohode - zadnej nezadouci znatelknej brzdnej ucinek, z kopecka se to samospadem pousti normalne. Na hever jsem to jeste nezvedal, abych zjistil, jestli se kola otacej uplne volne bez odporu, nebo jestli neco drhne.

Abych se ujistil, ze je vsechno OK, zkusil jsem zkontrolovat chmatnutim po cca 5km jizde teplotu kol. Vsechny kola jsou po jizde tak nejak normalne teply - v pohode na nich udrzim ruku. Akorat pravy zadni kolo je rozehraty vic a kdyz prostrcim prsty skrz kolo a chmatnu na buben, tak na nem ruku neudrzim - maximalne cca 1 vterinu, jinak bych se spalil. Levej buben je sice taky zahratej, ale znatelne min - na nem ruku udrzim.

Od ty doby jsem ujel cca 200km (2x60km v kuse, pak 2x20km v kuse a pak nejaky to popojizdeni po meste) a vsechno se zda OK, az na tu teplotu zadniho bubnu. Za jizdy obcas mrknu do zrcatka, jestli se me z toho necudi, jak jsem kolikrat na silnici videl, kdyz nekdo zapomel odbrzdit a jel "na rucku", po jizde vzdycky mrknu, jestli se z bubnu nekouri, ale vsechno krome ty teploty na ohmat je OK. Taky musim podotknout, ze predtim jsem teplotu kol ani brzd po jizde nikdy nekontroloval, takze nevim, jestli ten pravej buben nebyl takhle zahratej i pred tim - klidne je mozny, ze jo.

Mam to nejak resit, nebo je normalni, ze se zo za jizdy takhle zahriva? Koukal jsem tady do tematu o sundavani bubnu a docela dost lidi melo se sundanim bubnu problem - uprime receno, moc se me nechce to toho stourat. Co s tim kdyztak muze bejt? Muzu tim neco dalsiho posrat, kdyz to tak necham bejt?

Predem dik za nazory a rady.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CHAMELEON



Založen: 20.7.2010
Příspěvky: 3832
Bydliště - POVINNÉ *: ČR-Vysočina

PříspěvekZaslal: 07.07.12 16:32    Předmět: Citovat

Posrat ani nee, jen pochcat Laughing . Pokud to přibrzďuje tak se vyhřeje prasátko a vyteče, nehledě na fakt že pakny se spálí (už asi budou) a ložisko to taky zrovna nemiluje.

Máš špatnej lanovod a nevrací se jak by měl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mr.Voza



Založen: 7.2.2008
Příspěvky: 133
Bydliště - POVINNÉ *: Chrudim

PříspěvekZaslal: 07.07.12 18:07    Předmět: Citovat

Tak jsem s tim dneska jel zase cca 2x20km a po jizde uz to tolik zahraty nebylo - na obou bubnech uz jsem byl schopnej udrzet prst (jen tak tak, ale udrzel). To je OK, nebo by se to hrat nemelo vubec? Prasatko se zatim nepochcalo.

To s tim lanovodem je mozny, no... dneska jsem si vsimnul, ze kdyz zatahuju rucku, tak ze zacatku jakoby neklade odpor - to predtim myslim kladla. Ted ze zacatku prvnich par zubu rucni brzdy jakoby nic netaham, ale jenom zvedam vahu ty paky rucni brzdy mezi sedackama a kdyz ji vracim dolu, tak ji dolu nic netaha - pada jenom svoji vahou, se me zda.

Kudy ten lanovod vede? Jak se k nemu dostanu? Kde se treba nejcastejc zasekava, at vim kam mrknout nejdriv? Musim ho celej vyndat a promaznout, nebo co s tim?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bucho



Založen: 16.6.2009
Příspěvky: 431
Bydliště - POVINNÉ *: Ziar nad Hronom

PříspěvekZaslal: 07.07.12 18:28    Předmět: Citovat

Nazdar...rozober bubon...budes mat odlepenu paknu... mne to robilo tiez... ;)
_________________
mam rad <> a 19tky obzvlast.. ;)

http://bucho01.rajce.idnes.cz/dT_2014/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
voofy



Založen: 27.3.2012
Příspěvky: 8
Bydliště - POVINNÉ *: Hradec Králové

PříspěvekZaslal: 07.07.12 18:35    Předmět: Citovat

Ted mam sundany a rozebrany komplet brzdy vcetne trubek i lanek rucky. Jedinej zadrhel jsem mel s odsroubovanim te matky, ktera drzi buben. Ale to chtelo jen poradnej trhak a slo to krasne. Tak nevim, jestli nekdo s tim ma takovej problem... ale az sundas buben, hned uvidis, co s tim je. Nemuze byt prilis "roztazeny " samostav? Pak by to odpovidalo tomu, ze se oblozeni sjelo a ted to nepribrzduje tolik... jinak jsem musel sundat i vyfuk, abych se dostal k lanovodum...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Podvozek Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com