Obsah fóra Renault 19 Club Renault 19 Club
Fórum Renault 19 clubu ČR

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Altenator
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Elektrika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
LANiN
Anonymní

PříspěvekZaslal: 20.09.09 20:13    Předmět: Citovat

JeryP napsal:
Ne altiky se delaly az do 110A.. Jo jinac na sraze byl 16v a vnem kimoska a hadejte jakej tam byl altik??? Lanine podival si se???

nekoukal jsem Embarassed ale měl by tam mít buď 80A nebo 110A, záleží podle výbavy a pokud tam má jinej, tak to někdo překopával Wink

jinka k dotazu, v 54kW by měl být 70A
m1tv
Moderátor

Bydliště - POVINNÉ *: PrAhA

PříspěvekZaslal: 20.09.09 20:33    Předmět: Citovat

Somar napsal:
Jo ale kdyz mas 1kw v aute a chces dlouho hrat bez nastartovati tak potrebujes neco dilnejsiho ale asi mi tu nikdo nic nerekne kolik ma ten altenator.
mam v autě 2x 55ah baterku a seriovej altik bez problemu stiha .. a stim že budeš hrat bez nastartovanyho motoru si velky naděje nedělej .. s 1kw budeš mit co dělat i s nastartovanmy motorem ...
Somar

Bydliště - POVINNÉ *: Ostrava

PříspěvekZaslal: 21.09.09 17:28    Předmět: Citovat

No to mas pravdu 1kw to uz neco zere:o)Jenomze ja nemam vybuzene zesilovace na max a taky nepocitam ze pojedu na 100%hlasite.Pojede to na stredni uroven coz dela kolem 400w no a kdyz to prevedu tak max spotreba je 33Amper coz by melo hrai tu hodinku pri baterce 80AH:o)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Somar

PříspěvekZaslal: 21.09.09 17:30    Předmět: Citovat

m1tv jak mas silny altik?
m1tv
Moderátor

PříspěvekZaslal: 21.09.09 18:07    Předmět: Citovat

serii 75Ah a v zesikach mam neco přes 500w rms
Somar

PříspěvekZaslal: 22.09.09 05:57    Předmět: Citovat

No ja to muzu zapojit na 1Ohm coz by celkem delalo 3,2kw to by asi altik nedaval:o)ze ma tvuj alternator 75Amper a dokaze dobijet 110Ah tak to koukam:o)
LANiN
Anonymní

PříspěvekZaslal: 22.09.09 08:39    Předmět: Citovat

altík se označuje 75A ne Ah ! to je kapacita za jednotku času třeba baterie, trafa ...
to že baterka má 110Ah a altík 75A je úplně jedno.. akorát se bude nabíjet déle.. a to že telka má 2baterky paralelně je plus pro silnější audio, protože dokážou ze sebe vydat více "A" naráz než třeba jedna 110A, tj. mělo by to být stabilnější a neměly by blikat světla jako mi Laughing Laughing
jarda

Bydliště - POVINNÉ *: Havířov

PříspěvekZaslal: 22.09.09 11:13    Předmět: Citovat

LANiN napsal:
altík se označuje 75A ne Ah ! to je kapacita za jednotku času třeba baterie, trafa ...
to že baterka má 110Ah a altík 75A je úplně jedno.. akorát se bude nabíjet déle.. a to že telka má 2baterky paralelně je plus pro silnější audio, protože dokážou ze sebe vydat více "A" naráz než třeba jedna 110A, tj. mělo by to být stabilnější a neměly by blikat světla jako mi Laughing Laughing

Pánové trochu teorie: Lanin: Ah baterie ano, trafa ne.To že při hudbě blikají světla nebo rádio je dáno průřezem přívodních kabelů a né baterii, protože baterie je schopna dávat více než 150A.
Plně nabitá baterie při připojené nabíječce ve chvíli kdy začne pně vařit má 16V !!!!! Protože napětí z altíku regulované reglérem má +- 13,8V baterie se nikdy nemůže nabít na 100%. Kdyby teklo do baterie z altíku 75A tak by to vydržela možná tak 10 min.
Hudba v autě: Když zapojíte např. autorádio 4x 40w na tvrdý zdroj a připojíte umělou zátěž 4 Ohmy tak na zátěži naměříte ze většina rádii dá max. 10W a to už má zkreslení nad 10%. Těhle 10W připojených na skutečně dobré repráky je v autě neposlouchatelných ze zdravotních důvodů. Hrozí trvalá hluchota. Pokud má někdo zeslík 500 a více Watů věřte tomu že jen proto aby ho měl vybuzený tak na SKUTEČNÝCH 5-10W a to z důvodů malého zkreslení.
Chtěl bych vidět někoho kdo má v autě dobře vybuzených 500W jak by tohle přežil.
m1tv
Moderátor

PříspěvekZaslal: 22.09.09 12:05    Předmět: Citovat

veř tomu nebo ne ale u mejch zesiku tomu veřim .. než dou k zakaznikovy tak se meři dostnaneš k tomu papir s pruběhem .. a udavana hodnota je dokonce menši než ve skutečnosti je vyrobce udava 50W a realnejch je přes 75w se skoro O skreslenim .bvim se o zesilovačich za x tisic ne sencor a podobny tam mi občas přide že radio ma vetši vykon než zesilovač ,,
tydle mam v kufru 2
http://u-dimension.com/com/jr_4300.htm
JeryP
Želva

Bydliště - POVINNÉ *: DE

PříspěvekZaslal: 22.09.09 12:10    Předmět: Citovat

To ja taky.. Si vemte ze na technoakcich kam casto jezdim je hodne kvalitni ozvuceni a cisteho na zesikach je tak 2kW... A to uz dokaze dobre ozvucit treba Apokalipsu v Bobycentru..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky Skype Name
Somar

PříspěvekZaslal: 22.09.09 16:21    Předmět: Citovat

Radio ktere ma 4x40w??Ktere to je??Takove vykone radio beru:o)Nektere kvalitni zesilovace uvadeji vice rms nez uvadeji v papirach.
Somar

PříspěvekZaslal: 22.09.09 16:29    Předmět: Citovat

Jinak to tu porad rikam ze je dulezitej Altik.Nebudu nabijet baterii 10hodin.Jezdim kratke trasy coz potrebuji co nejsilnejsi altik:o)
Somar

PříspěvekZaslal: 22.09.09 16:34    Předmět: Citovat

Takovej Genesis Dual Mono nema zadne skresleni mozna 0,00001%THD.
JeryP
Želva

Bydliště - POVINNÉ *: DE

PříspěvekZaslal: 22.09.09 17:45    Předmět: Citovat

No je to monoblok co by jsi chtel??? Nechapu te nejak u monobloku se skresleni ani psat nemusi...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky Skype Name
Rosta

Bydliště - POVINNÉ *: Dolni Domaslavice

PříspěvekZaslal: 22.09.09 18:14    Předmět: Citovat

LANiN napsal:
..
to že baterka má 110Ah a altík 75A je úplně jedno.. akorát se bude nabíjet déle.. Laughing Laughing

zbytečně to píšeš stejně ti neuvěří Very Happy Very Happy
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Renault 19 Club -> Elektrika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 2 z 6

Přejdi na: